زنگ خطر آب در تهران؛ ذخایر سدها کم شد، مصرف بی‌رویه ادامه دارد - افق اقتصادی

زنگ خطر آب در تهران؛ ذخایر سدها کم شد، مصرف بی‌رویه ادامه دارد - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-03
کد خبر: 374817 |
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳ |
13 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

اکوایران:با کاهش ۳۴ درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت، وضعیت ذخایر سدهای تهران بحرانی است. استاندار تهران هشدار داد که بیش از ۶۰ درصد شهروندان دو برابر الگوی مصرف آب استفاده می‌کنند. او تأکید کرد که برای جلوگیری از بحران شدیدتر، مدیریت مصرف و اجرای قوانین مغفول‌مانده ضروری است.

زنگ خطر آب در تهران؛ ذخایر سدها کم شد، مصرف بی‌رویه ادامه دارد

 

استاندار تهران از کاهش چشمگیر بارندگی و وضعیت نامناسب سدهای تأمین‌کننده آب خبر داد. محمدصادق معتمدیان اعلام کرد که میزان بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت ۳۴ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته که این امر ذخایر سدهای پنج‌گانه تهران را در شرایط نامناسبی قرار داده است.

وی در قرارگاه نوروزی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: با وجود بارندگی‌های اخیر، میزان بارش‌ها همچنان کمتر از حد انتظار است. از همین حالا باید برای مدیریت بحران آب اقدام کنیم. پیش از سال جلسات متعددی برای پیشگیری از بحران برگزار شده و هماهنگی‌های لازم انجام گرفته است.

استاندار تهران با اشاره به طرح‌های زیرساختی مانند انتقال آب از سد لار و تکمیل پروژه رینگ قمر بنی‌هاشم، مدیریت مصرف را مهم‌ترین راهکار مقابله با بحران دانست و افزود: در تهران ۶۳ درصد مردم بیش از دو برابر الگوی استاندارد، یعنی ۲۵۰ لیتر در روز آب مصرف می‌کنند، درحالی‌که الگوی استاندارد ۱۳۰ لیتر است. این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی و کنترل مصرف است.

وی تأکید کرد که ۸۷ درصد از مصرف آب شرب استان تهران مربوط به مصارف خانگی است و باید از ابزارهایی مانند افزایش تعرفه پرمصرف‌ها، جداسازی آب شرب از آب باران، و همچنین جایگزینی پساب به‌جای برداشت از سفره‌های زیرزمینی استفاده شود.

معتمدیان با اشاره به اینکه در تهران ۶۰۰ حلقه چاه آب فعال است که شهرداری از آن‌ها برداشت دارد، گفت: این برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی تهدیدی جدی برای پایداری آب در تهران است. باید هرچه سریع‌تر پساب جایگزین این منابع شود تا از بحران عمیق‌تر جلوگیری کنیم.

استاندار تهران همچنین به لزوم تولید و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب اشاره کرد و افزود: با تولید و نصب این تجهیزات می‌توان تا ۳۰ درصد از مصرف آب را کاهش داد. اجرای این اقدامات در کنار یک پویش اجتماعی برای اصلاح الگوی مصرف، کلید عبور از این بحران خواهد بود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید