اکو ایران: مشکلات محله هاشم آباد در صحن شورای شهر تهران بررسی شد.
ناصر امانی در دویست و دومین جلسه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش محله گردی محله هاشم آباد در منطقه ۱۵ با بیان اینکه این منطقه هشت ناحیه و ۱۹ محله دارد و پس از منطقه چهار از لحاظ وسعت و جمعیت بزرگترین منطقه است و ۶۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، اظهار کرد: ۱۱۰ هزار نفر در سه محله هاشم آباد، ابوذر و دیگر محله این منطقه زندگی می کنند. محله هاشم آباد با جمعیت ۲۵ هزار نفری از محلات ضعیف این منطقه محسوب می شود که تنها نقطه برجسته آن وضعیت خوب آموزشی است. در یک خیابان در تمام مقاطع تحصیلی از ابتدایی تا دبیرستان، مراکز آموزشی وجود داشته و شهرداری توجه خوبی به این مراکز داشته است.
وی با بیان اینکه در این محله کوچک ۱۰ هزار نفر اتباع زندگی می کنند، یادآور شد: در یکی از مدارس از ۷۰۰ نفر دانش آموز ۳۵۰ نفر دانش آموز اتباع هستند و در بازدیدی که داشتیم در یک کلاس مقطع ابتدایی از ۳۹ نفر دانش آموز ۳۶ نفر اتباع بودند. با وجود زمینه خوب ایجاد شده می بینیم که این تعداد از اتباع در این مدارس تحصیل می کنند که باید درخصوص اتباع، وزارت کشور و نهادهای مربوطه راهکارهای لازم را تدبیر کنند.
امانی با اعلام اینکه مشکل اصلی این محله همچون دیگر محلات آسیب های اجتماعی است، اظهار کرد: تعداد معتادان متجاهر در این محله در ساعات مختلف از ۶۰ تا ۱۰۰ نفر متغیر است که شهرداری هر شب درگیر جمع آوری این معتادان است اما مجدداً به محله بازمی گردند که باعث سلب امنیت و افزایش سرقت در محله شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به گرانی مسکن، یادآور شد: یک واحد ۷۰ متری در این محله به ۲۰ نفر از اتباع اجاره داده می شود که باعث گرانی مسکن در این محله شده است.
وی با بیان اینکه خرید و فروش ضایعات در این محله یکی دیگر از آسیب ها بود، گفت: شهرداری نسبت به پلمپ این مراکز اقدام کرده اما آنها با تغییر نام شغل خود به خرید و فروش فلزات رنگی، شرایطی را ایجاد کردند که نمی توان آنها را پلمپ کرد.
امانی با اعلام اینکه وجود خانه های قرمز از دیگر معضلات محله است، تصریح کرد: تعداد این خانه ها از محله شوش کمتر است اما وجود آن باعث ایجاد احساس ناامنی شده و علاوه بر این عدم روشنایی مناسب و نور ضعیف در بوستان ها و معابر باعث می شود که معتادان و کارتن خواب ها به راحتی در محله تردد کنند و به شهروندان احساس ناامنی بدهند.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ۱۵ مسجد و حسینیه در این محدوده وجود دارد، یادآور شد: تنها فضای فرهنگی هاشم آباد سرای محله است، اما دسترسی مردم به آن سخت است و نمی توان چندان از آن استفاده کرد.
وی همچنین تصریح کرد: مجتمع فرهنگی و ورزشی امام حسین(ع) یکی از ظرفیت های خوب این محله است که با معماری بسیار خوبی طراحی شده اما فضای داخلی آن به مأمنی برای استراحت کارتن خواب ها و معتادان تبدیل شده و حتی معتادان گنبد و سقف این مجتمع را به سرقت برده اند.
امانی با اشاره به کمبود سرانه های بهداشتی و درمانی در محله هاشم آباد، یادآور شد: وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باید فکری به حال این موضوع کنند و نیاز است که مرکز درمانی و یا کلینیک در محله راه اندازی شود.
وی درخصوص دسترسی سخت مردم به وسایل حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید یک پل مکانیزه در محله نصب شود تا مردم بتوانند به ایستگاه تاکسی در محله دسترسی داشته باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه شهردار تهران به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور اعلام کرده که کودکان کار را با همکاری سایر دستگاه ها جمع آوری خواهد کرد، گفت: خواسته ما این است که کودکان کار ساماندهی شوند؛ اینکه کودکان بدون کنترل در محلات حضور داشته
محمد شیری شهردار منطقه ۱۵ تهران هم با بیان اینکه مکان فعلی سرای ایرانی فضای ۱۰ هکتاری داشته و از ساختمان های ناایمن بوده که آتش نشانی به صورت مکرر به آن تذکر داده، یادآور شد: بیش از ۸۰۰ نفر در این سرا، انبار داشتند و وضعیت آشفته ای داشت. ملک از پروانه پایان کار انبار تجاری برخوردار بود و مجوز آن تنها تبدیل به پروانه تجاری شد و هیچ پروانه ای برای آن صادر نشده بود و در این زمینه عارضه سنجی ترافیکی نیاز نبود.
وی افزود: البته ما عارضه سنجی ترافیکی را انجام داده ایم و فایل آن موجود است. می توانیم به اعضای شورا ارائه دهیم. پیش از راه اندازی سرای ایرانی جلساتی با رئیس پلیس راهور جلساتی برگزار کردیم و پیش بینی های لازم برای بازگشایی مسیر انجام شد.
شیری با بیان اینکه از شنبه تا چهارشنبه اتفاق جدیدی در روند ترافیک منطقه نیفتاده و حتی ترافیک صبحگاهی به دنبال برچیده شدن برخی انبارها بهبود یافته است، یادآور شد: در روز پنجشنبه شاید ۱۰ درصد به ترافیک عصرگاهی افزوده شده است. در ساعات صبح ترافیک سنگین ایجاد شده بود که بخشی از آن به دلیل هیجانات بود و به مرور کاهش یافت. به طوری که جمعه هفته گذشته وضعیت ترافیک به دو ماه قبل و پیش از راه اندازی سرای ایرانی شباهت داشت.
وی تأکید کرد: ما از مدیر سرای ایرانی درخواست کردیم که تبلیغاتی انجام دهد تا مردم از شنبه تا چهارشنبه به سرای ایرانی مراجعه کنند. در این راستا نیز جوایزی برای شهروندان جهت مراجعه در روزهای شنبه تا چهارشنبه در نظر گرفته شده است.
شیری با بیان اینکه ترافیک عادی شده است، تصریح کرد: در روز جمعه ترافیک بیشتری را نسبت به حالت معمول شاهد نبودیم.
وی افزود: نیت این بود که رونق بیشتری به منطقه داده شود که حاصل شد. بیش از ۲ هزار نفر در سرای ایرانی استخدام شدند که حجم قابل توجهی از نیروهای انسانی آن بنابر قولی که داده شده بود از ساکنان منطقه بود که برخی حتی به صورت پیاده به سرا تردد می کنند. از سویی ۵۰۰ تا ۶۰۰ واحد پارکینگ در سرای ایرانی احداث شده تا مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد.
شهردار منطقه ۱۵ با تأکید بر اینکه ما تذکرات اعضای شورا را مورد توجه قرار می دهیم، گفت: ما در ابتدا به تذکرات آقای امانی نیز توجه داشتیم و با جابجایی ورودی و خروجی سرای ایرانی از مشکل ترافیک منطقه کاستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به گزارش عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه بیش از ۹۰ هزار تن آسفالت در منطقه توزیع شده و اولین منطقه در شهر تهران از لحاظ توزیع آسفالت است، یادآور شد: در ساماندهی معتادان متجاهر نیز از مناطقی هستیم که با این موضوع درگیریم. هماهنگی هایی با فرماندهی انتظامی انجام و مقرر شد جمع آوری معتادان پرقدرت تر از قبل دنبال شود.
شیری با بیان اینکه روزانه ۲۵ نفر معتاد جمع آوری می شوند، تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۵ هزار نفر معتاد متجاهر جمع آوری شده اند.
شهردار منطقه ۱۵ با بیان اینکه ۱۰ هزار نفر از جمعیت دانش آموزی منطقه از اتباع هستند، گفت: تعداد اتباع محلات اتابک، شوش، نادری و مظاهری بیشتر است؛ هماهنگی هایی با آموزش و پرورش برای ساماندهی این وضعیت انجام دهیم.
شیری با بیان اینکه سال گذشته ۲۵۰ مرکز ضایعاتی در منطقه وجود داشت، تصریح کرد: بخشی از این مراکز پلمپ شدند و ۱۷۸ مرکز در حال حاضر وجود دارد که ۶۱ مرکز متعلق به محله هاشم آباد است، البته موضوع را با همکاری پلیس پیگیری کردیم تا مراکز فاقد مجوز، پلمپ شوند.
وی با بیان اینکه هشت پلاک قرمز به صورت شبانه پلمپ شدند، گفت: متأسفانه این پلمپ به صورت غیرقانونی بازگشایی می شود؛ در محله هاشم آباد کلونی نداریم اما در محله مظاهری شاهد وجود این خانه ها هستیم و به نظر می رسد باید این کلونی را تخریب کرد که اگر این اقدام انجام شود بخش اعظمی از مشکلات ناشی از استقرار معتادان متجاهر کاهش خواهد یافت.
شهردار منطقه ۱۵ با بیان اینکه در حال پیگیری برای تملک مجتمع فرهنگی امام حسین(ع) هستیم، یادآور شد: در حوزه حمل و نقل عمومی نیز پیگیری ها انجام می شود تا ایستگاه تاکسی و ون در محله راه اندازی شود که زمین موجود است و آمادگی برای احداث آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای راه اندازی کلانتری محله اتابک زمین تحویل داده شده است، گفت: پیگیر موضوع هستیم که این کلانتری سریعتر به مرحله بهره بردای برسد و مشکلات و آسیب های اجتماعی کنترل شود.
شیری با اعلام اینکه بیش از هزار و ۲۰۰ پروانه ساخت در منطقه صادر شده است، یادآور شد: ۹۰۰ پلاک از ابتدای سال تجمیع و نوسازی شده که این آمار، منطقه ۱۵ را به منطقه پیشتاز در نوسازی بافت فرسوده تبدیل کرده که این اقدام به کاهش تردد معتادان متجاهر نیز کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه خانه کشتی محله تا یک یا دو هفته آینده به بهره برداری خواهد رسید، گفت: متأسفانه شبکه گاز این فضا قطع شده بود که در حال پیگیری برای رفع مشکل هستیم تا سریعتر به بهره برداری برسد.