اکوایران :شهردار تهران به آمادگی تهران در برابر زلزله پرداخت و گفت: هدفگذاری اولیه ما این است که هر فرد از خود و خانواده خود در زلزله صیانت کند.
به گزارش اکوایران ،علیرضا زاکانی در حاشیه برگزاری مانور تمرین اسکان اضطراری کلانشهر تهران که در بوستان ولایت برگزار شد، با اشاره به اینکه این مانور برای ایجاد آمادگی و شرایطی است که بتوانیم در زمان زلزله به بهترین وجه خدمات را با هماهنگی دستگاهها ارائه کنیم، اظهار کرد: امروز با تلاشی که صورت گرفت ۵۵ دستگاه، ۵۵ همت (خدمت) ارائه کردهاند. این خدمات به صورت ترکیبی در ۳۰۰ چادر واقع در مسیر، آمادگی عملی ارائه خدمت در بحران را به نمایش گذاشته است و این یک فرصت است که به صورت واقعی در میدان عمل ظرفیتها را واکاوی و بررسی بکنیم و چنانچه مشکلی وجود دارد آنها را مرتفع بسازیم.
شهردار تهران ادامه داد: ۳ هزار نفر در تمرین و مانور امروز فعال هستند و آمادگی خوبی ایجاد شد و باید روز به روز آن را تقویت و در اوج نگه بداریم تا دچار خستگی نشویم. این مانورها کمک خواهد کرد تا در مقام عمل بتوانیم با آسیب کمتر و شرایط خوبی خدمات مناسبتری را ارائه کنیم.
وی گفت: در تهران تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا آمادگی مقابله با زلزله احتمالی را داشته باشیم.
زاکانی با اشاره به ناپایداری در بافت فرسوده تصریح کرد: نوسازی بافت فرسوده و مقاومسازی بافتها در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.
شهردار تهران در ادامه به موضوع فعالیت در حوزه مدیریت بحران اشاره کرد و افزود: در گروه دوام، داوطلبانی عضو هستند که خدمات ایمنی را آموزش میدهند که تعداد آنها با افزایش دو برابری در این دوره از ۱۴ هزار نفر به ۲۸ هزار نفر رسیده است؛ ضمن اینکه در دو سال گذشته از مدیریت شهری ۷ سوله جدید بحران ساخته شده است. علاوه بر اینکه بیش از ۵۰ سولهای که از گذشته در اختیار سازمان ورزش بود مجددا به سازمان مدیریت بحران برگردانده شد، البته همچنان ورزش در این سولهها برای بانوان برقرار است.
وی به آمادگی تهران در برابر زلزله پرداخت و گفت: هدفگذاری اولیه ما این است که هر فرد از خود و خانواده خود در زلزله صیانت کند. همچنین یکی از ماموریتهای ویژه برای سرای محلات توسعه آموزش در زمینههای بحران است و ۲۸ هزار نفر گروه دوام در سطح محلات حضور دارند.
زاکانی همچنین به نصب شتابنگارها در پایتخت اشاره کرد و گفت: در طی دو سال اخیر تعداد شتابنگارهای نصب شده به اندازه کل تاریخ فعالیت شهرداری است. همچنین ۵ لرزهنگار در عمق ۵۰ متری زمین نصب شده است و ۲۶ شتابنگار از گذشته وجود داشت و ۲۸ شتابنگار شامل ۲۴ دستگاه جدید و ۴ دستگاه جابجا شده در حال کارسازی هستند و تا یک ماه آینده تامین زمین، خرید شتابنگار از خارج از کشور و ایستگاهها به پایان خواهد رسید.
بابک محمودی هم در حاشیه برگزاری مانور تمرین اسکان اضطراری کلانشهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز شاهد برگزاری نخستین مانور تمرین اسکان اضطراری در بوستان ولایت به صورت شبیهسازی (۷۲ ساعت پس از زلزله) در شهر تهران هستیم که ۵۰ دستگاه امدادی در برگزاری این مانور با هم همکاری داشتهاند.
وی با اشاره به شبیهسازی این مانور در مقیاس کوچک، گفت: این مانور در مقیاس کوچک برگزار شده است اما به لحاظ تجهیزاتی و نیروی انسانی در مقیاس کوچک است اما در بعد نظارت و حجم در مقیاس اصلی برگزار شده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه همه دستگاهها در رده مدیریت در این مانور همکاری دارند افزود: دستگاههای مختلف به صورت سیستمی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و در واقع در چنین مانورهایی طرحها و برنامهها اجرا میشود و نقاط ضعف احتمالی در بحرانهای اصلی برطرف خواهد شد.
محمودی با بیان اینکه تهران بالغ بر ۱۶ میلیون نفر جمعیت دارد، تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در اسفندماه نیز مانور ملی امداد و نجات با مشارکت استانهای معین در شهر تهران انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری مانور در سطح شهر تهران بازخورد ملی و جهانی دارد و تمام شاخصهای اصلی اعم از تجهیزات، نیروی انسانی در چنین مانورهایی ارزیابی میشود تا بتوانیم نواقص را برطرف سازیم.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در طول سال جاری مانورهایی در استانهای مختلف انجام شده است، بیان کرد: انشاءالله مانور ملی امداد و نجات نیز با مشارکت دستگاهها در تهران برگزار میشود.
محمودی با اشاره به برگزاری مانور اسکان اضطراری در بوستان ولایت، تصریح کرد: این مانور شبیهسازی امداد و نجات در مواقع بحران اصلی است. البته این نکته ناگفته نماند که در مواقع بحران نیز قرار است بوستان ولایت به عنوان مکان اسکان اضطراری استفاده شود.
وی همچنین در خصوص تجهیزات جمعیت هلال احمر در حال حاضر گفت: امسال سال خوبی برای جمعیت هلال احمر در بعد امداد و نجات بوده و تسهیلات خوبی تهیه شده که میتوان به ورود هزار دستگاه تجهیزات امداد و نجات و همچنین جذب هزار نیروی امداد و نجات تا پایان سال اشاره کرد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در پاسخ به این پرسش که در صورتی که در شهر تهران شاهد وقوع زلزله بالای هفت ریشتر باشیم، آیا تجهیزات و امکانات جمعیت هلال احمر پاسخگوی چنین شرایطی خواهد بود یا خیر، افزود: در سطح کشور بالغ بر ۴۵۰ تیم عملیاتی در جمعیت هلال احمر تشکیل شده که هر تیم شامل ۵ نفر هستند که این افراد آموزشهای لازم را دیده و تجهیزات در امداد و نجات در حال حاضر شرایط خوبی دارد و با این تعداد تیم تاکنون ما در هیچ ماموریتی با مشکل روبرو نشدهایم و پیشبینی میشود که در شرایط بحرانی در تهران نیز با مشکلی مواجه نباشیم.
قدرتالله محمدی هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برگزاری مانورها باعث هماهنگی و ارتباط بین دستگاهها در حوادث میشود و ما میتوانیم در چنین مانورهایی نقاط ضعف و قوتمان را شناسایی و در ادامه نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت را تقویت کنیم.
وی با اشاره به محاسن برگزاری چنین مانورهایی گفت: این مانورها میتواند ما را در برنامهریزی و بودجهریزی در حوادث واقعی کمک کند. در مانور امروز نیز سازمان آتشنشانی پا به پای سایر دستگاههای امدادی حضور پررنگی داشته و هماهنگی خوبی بین دستگاهها و بخشها در این مانور شکل گرفته و بالغ بر ۳۰ دستگاه مسئولیت در حوادث را دارند و باید به وظایف خود در حوادث عمل کنند.
محمدی با اعلام خبر راهاندازی ایستگاه آواربرداری در شهر تهران گفت: در این ایستگاه تجهیزات تامین خواهد شد و پیشبینی میشود تا ۳ سال آینده این ایستگاه به صورت کامل با تجهیزات مورد نظر تجهیز شود؛ البته اخیرا یک بیل مکانیکی آواربرداری خریداری و در ایستگاه اشاره شده مستقر شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی با اشاره به وظایف این سازمان برای زمان بحران و حوادث گفت: این سازمان نیز همانند سایر دستگاهها وظایفی را در زمان بحران، حین و بعد از آن برعهده دارد و با نیروهای امدادی که در اختیار دارد تلاش میکند تا بتواند نقش موثری را در امدادرسانی و خدمترسانی در حوادث را داشته باشد. به طوری که در بحث آواربرداری سازمان آتشنشانی تلاش خواهد کرد تا در لحظات طلایی اولیه (۴۸ ساعت اولیه) اقدامات لازم را جهت نجات افراد زیر آوارمانده انجام بدهد.
محمدی همچنین به استفاده از سگهای زندهیاب و تجهیزات هوشمند جهت امدادرسانی در زمان بحران اشاره کرد و افزود: پس از نجات افراد در زیرآوار، مرحله بعدی آواربرداری است که در این بخش نیز سازمان آتشنشانی با نیروهای آموزشدیده ورود جدی را در زمان بروز حوادث واقعی خواهد داشت.