رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه شن چاله یک تهدید بزرگ برای پروژه شهید بروجردی است، گفت: باید پیش از افتتاح پروژه حتما تمهیدات و تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
مهدی پیرهادی در جلسه امروز شورای شهر تهران با ارائه گزارشی از بازدید منطقه ۱۸ گفت: تعیین تکلیف خط راه آهن تهران-اهواز ، بازار آهن شادآباد، وجود اراضی کشاورزی و بایر رها شده، استقرار کارگاه ها و صنایع سطح منطقه، وجود شن چاله، کمبود اتوبوس و ایستگاه مترو، مشکلات حریم منطقه و لایروبی مسیل کن از جمله چالش های منطقه هستند که شهرداری تهران باید نسبت به رفع آنها توجه داشته باشد.
پیرهادی، حریم گسترده را از معضلات این منطقه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر شهردار منطقه ۱۸ تلاش خوبی برای تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز انجام داده اما ضروری است همچنان کنترل های لازم را در این خصوص داشته باشد و از هرگونه ساخت و ساز حریممگ منطقه ۱۸ جلوگیریکند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه محدوده حریم این منطقه به خوبی مشخص نشده است، افزود: وضعیت حریم در مناطق مختلف با شهرهای اقماری باید از سوی استانداری تهران تعیین تکلیف شود.
وی با بیان اینکه با همکاری رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و کمیسیون نظارت و حقوقی نامه ای را به استانداری تهران جهت تعیین تکلیف حریم مناطق و شهرهای اقماری ارسال خواهیم کرد، گفت: سازمان بازرسی کل کشور نیز میتواند در این خصوص نقش آفرینی داشته باشد.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به چالشهای عمده منطقه ۱۸ تهران نیز اظهار داشت: این منطقه به جهت قدمت، در خصوص کارگاهها و صنایع از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و شرکت ساماندهی مشاغل باید در این خصوص ورود جدی داشته باشد.
وی افزود: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران نسبت به رفع صنایع مزاحم با هدف رفع آلودگی صوتی و آلودگی زیستی اقدام مناسب را داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به معضل بازار آهن شادآباد نیز اظهار داشت: وضعیت آلودگی صوتی، آلودگی زیست محیطی و ظاهری این محدوده و این بازار نامناسب است و از نظر ایمنی نیز شرایط خوبی ندارد.
پیرهادی با بیان اینکه فضای مسکونی در این منطقه با گذشته متفاوت شده است، تاکید کرد: این بازار ممکن است برای ساکنان محدوده شادآباد معضلات زیادی را ایجاد کند.
پیرهادی وجود اراضی بایر و رها شده را از دیگر چالشهای این منطقه عنوان کرد و افزود: معاونت شهرسازی شهرداری تهران در این خصوص به شورای شهر گزارش مفصلی را ارائه کند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، وجود شن چاله ها را از دیگر مشکلات منطقه عنوان کرد و گفت: شن چاله ها در نزدیکی بافت مسکونی واقع شده و در برخی نقاط تا ۹۰ متر هم عمق دارد اگر زلزله و یا رانش ایجاد شود وضعیت نامناسبی برای شهروندان ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به وسعت منطقه و وجود شن چالهها در این منطقه اظهار داشت: شهرداری بارها اعلام کرده است که برای شن چالهها طرحی را ارائه خواهد داد اما هنوز چیزی به شورای شهر نرسیده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر بر اساس اظهارات شهردار منطقه ۱۸، ۵۰ درصد از اقدامات حقوقی شن چالهها انجام شده است.
پیرهادی چالش دیگر این منطقه را عبور دو خط راه آهن تهران- تبریز از شمال منطقه و راه آهن تهران- اهواز از جنوب منطقه عنوان کرد و گفت: مشکلات آلودگی صوتی، زیست محیطی و نا ایمنی در محدوده این خطوط ایجاد شده است که باید برای رفع این مشکلات با وزیر راه مکاتبه انجام و خط راه آهن تهران – اهواز تعیین تکلیف شود.
پیرهادی عدم دسترسی شهروندان به خدمات حمل و نقل عمومی به ویژه BRT و کمبود اتوبوس را از دیگر مشکلات منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: در این منطقه به جای ۲۵۰ اتوبوس ۷۹ اتوبوس فعال است و اتوبوسهای فعال نیز فرسوده هستند و مردم از وضعیت این اتوبوسها رنج میبرند.
به گفته وی، این منطقه از سایر مدل های حمل و نقل عمومی نیز محروم است و تنها دو ایستگاه مترو آزادگان و یافت آباد در این منطقه خدمات ارائه میکنند و ضرورت راه اندازی ایستگاههای جدید در این منطقه مشاهده می شود.
پیرهادی با اشاره به وضعیت اقتصادی شهروندان و ساکنان در این محدوده از شرکت بهرهبرداری مترو خواست تا در خصوص راهاندازی ایستگاه های جدید مترو در مناطق جنوبی پایتخت به ویژه مناطق ۱۶،۱۷،۱۸،۱۹، ۱۵ ۲۰ اقدام عملی انجام دهند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران وجود ۶ساختمان بحرانی و نا ایمن را از دیگر معضلات این منطقه عنوان کرد و گفت: دو ساختمان ناایمن از این تعداد بیمارستان هستند که باید وزارت بهداشت در این خصوص ورود جدی داشته باشد.
پیرهادی با بیان اینکه در منطقه۱۸ موضوع فرونشست یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود، ایجاد کارگروه بررسی فرونشست در منطقه ۱۸ با حضور نخبگان را ضروری دانست.
وی با اشاره به وضعیت فاضلاب در این منطقه با بیان اینکه، ۳۸۴ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شده و ۸۸ کیلومتر آن باقی مانده است، تاکید کرد: ۷۷ درصد از شبکه فاضلاب اجرایی شده است اما هنوز در این خصوص به نقطه مطلوبی نرسیدهایم.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مشکلات زیباسازی در این منطقه اظهار داشت: سازمان زیباسازی نسبت به نصب المان های مناسب در میادین و معابر این منطقه اقدامات لازم و اهتمام داشته باشد.
وی، از احداث خیابان بهار به عنوان منطقه به عنوان نقطه قوت یاد کرد و گفت: این خیابان در شرف افتتاح است و اگر قرار است در کنار آن زیرگذری احداث شود باید به فضای سبز اطراف آن توجه شود.
پیرهادی همچنین در ادامه با اشاره به احداث باغ راه حضرت زهرا (س) در این منطقه پیشرفت این پروژه را کند توصیف کرد و از هیئت رئیسه شورای شهر خواست تا وضعیت احداث این منطقه پیگیری شود.
در ادامه رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه امروز هزاران میلیارد تومان در برخی پروژه ها فریز شده است، اظهار کرد: باید برای اجرای این پروژه ها تلاش و دقت بیشتری صورت گیرد.
سلیمانی با تأکید بر اینکه هنوز برای بازگشایی خیابان بابایی و باقری اقدام عملیاتی انجام نشده است، یادآور شد: علیرغم گذشت ۲۰ سال هنوز رفع معارضین اطراف ایستگاه مترو نعمت آباد انجام نشده است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه تنها یک ثلث از فعالیت های مدیریت شهری باقی مانده است، خاطرنشان کرد: باید از فرصت های باقی مانده استفاده کرد تا دچار خسران نشویم.
در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه شهرداری به اندازه کافی رسانه برای ارائه گزارشات و برنامه های خود دارد، تأکید کرد: ما نمایندگان مردم هستیم و باید در بازدیدهای خود با مردم صحبت کنیم، ارائه گزارش عملکرد شهرداری اشکالی ندارد اما دریافت نظرات مردم از این گزارش، مهمتر است.
وی ادامه داد: رفع فرونشست باید توسط کمیسیون عمران و حمل و نقل مورد بررسی قرار بگیرد که البته شنیده ایم لایحه ای آماده شده و بررسی هایی صورت گرفته اما ما نگرانی هایی در این خصوص داریم که باید اقدامات لازم در این راستا اجرا شود.
پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه یکی از ویژگی های مدیران جهادی این است که گزارش محور نباشد بلکه میدان محور باشد، اظهار کرد: این مدل در دوران جنگ و ۱۲ سال مدیریت آقای قالیباف دیده شد و همواره اثربخش بوده است.
وی افزود: شهردار منطقه ۱۸ کاملاً پروژه ها را می شناسد و در محل پروژه ها حاضر می شود و با نگاه میدانی خود مشکلات را می بیند.
سروری تصریح کرد: شهرداران مناطق نباید در اتاق خود بنشینند و گزارشات کارشناسان را مطالعه کنند و باید در سطح منطقه حضور داشته باشند و در جریان اقدامات قرار بگیرند تا بتوان مشکلات و معضلات را حل کنند؛ اگر حضور میدانی روزانه در پروژه شهید بروجردی وجود نداشت شاید نمی توانستیم مشکلات آن را حل کنیم.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز ضمن تقدیر از روحیه جهادی شهردار منطقه ۱۸، گفت: باید به روابط عمومی منطقه تذکر داده شود که برای ارائه گزارش، هزینه زیادی را صرف نکنند.
وی همچنین تصریح کرد: قابلیت جمعیت پذیری منطقه ۱۸ موضوع خطرناکی است و البته این را در شهر می بینیم و پروژه های انبوه سازی مسکن در سطح شهر به ویژه در مناطق جنوبی در حال اجراست؛ ظرفیت زیست محیطی تهران تمام شده و هیچ ظرفیتی برای افزایش جمعیت وجود ندارد و درخواست من این است که تدبیری در این خصوص صورت بگیرد، امروز مشخص است که جمعیت پذیری ترمز مشخصی ندارد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه شن چاله یک تهدید بزرگ برای پروژه شهید بروجردی است، خاطرنشان کرد: باید پیش از افتتاح پروژه حتما تمهیدات و تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
سید محمد آقامیری رئیس کمیسیون عمران شورا با بیان اینکه پروژه شهید بروجردی تا اواخر تیرماه و یا نهایتاً اواسط مردادماه به بهره برداری می رسد، اظهار کرد: لایحه فرونشست در اسفندماه سال قبل تصویب شد و در هفته های اخیر نیز ایرادات بخش حقوقی و شکلی برطرف و روز شنبه هفته جاری به مجلس ارسال شد، تدوین لایحه فرونشست شهرداری تهران نیز انجام شده است.
محمد جواد خسروی در جریان ارائه گزارش رؤسای کمیسیونهای سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی و نظارت و حقوقی با بیان اینکه در منطقه ۱۸ اقدامات قابل توجهی به عنوان یادگار انجام شد، اظهار کرد: اگر یک مورد از این اقدامات در دوره های قبلی انجام می شد به عنوان عملکرد آن دوره کافی بود.
وی با بیان اینکه پروژه بهرامی با هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بازگردانده شد، خاطرنشان کرد: در توسعه حمل و نقل عمومی سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را توافق می کنیم که کمک به مردم منطقه ۱۸ است.
خسروی با بیان اینکه پس از ۴۰ سال نیمی از شن چاله ها تعیین تکلیف شد، تصریح کرد: طرحی از سوی سازمان نوسازی تا چند هفته آینده اجرایی خواهد شد تا مشکل شن چاله ها رفع شود.
وی با تأکید بر اینکه با اسلامشهر و شهر قدس به شدت درگیر هستیم، یادآور شد: در اسلامشهر شاهد همکاری حداقلی هستیم و به تنهایی نمی توان مشکل حریم را رفع کرد و به حمایت شورا نیاز داریم.
خسروی تأکید کرد: سه گاراژ مهم منطقه از معارضین اصلی پروژه شهید بروجردی بود که رفع شد و تا یک یا دو ماه آینده ما می توانیم فاز دوم پروژه شهید بروجردی را نیز تعیین تکلیف کنیم.
شهردار منطقه ۱۸ با بیان اینکه سه هزار و ۸۰۰ میلیون تومان رأی کمیسیون ماده هفت را در هفته های اخیر دریافت کردیم، گفت: ما در محدوده منطقه ۱۸ ایستگاه مترو نداریم و در تلاش هستیم که مشکل مترو در منطقه رفع شود، ۵۰ درصد مبلغ برای رفع معارض املاک اطراف نعمت آباد را به زودی پرداخت خواهیم کرد.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهردار منطقه ۱۸ شهردار خاصی است که باید از او حمایت کنیم، گفت: ما برای تعیین حریم منطقه در جلسات به شدت درگیر شدیم و به تهران ظلمی می شود که باید جلوی آن را بگیریم.