وزیر راه شهرسازی به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد درباره ادامه عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا اشاره کرد و گفت: اگر خاندوزی با عرضه سیمان و فولاد در بورس مخالفت میکرد، تعجب میکردم. البته بذرپاش پیش از این بخش از صبحتهایش با استفاده از یکی از ترفندهای پرکاربرد علام سیاست ایرانی گفته بود: درباره اینکه سهامداران بورس کالا چه کسانی هستند و چگونه بورس کالا تشکیل شده بعداً صحبت خواهم کرد.
به گزارش اکو ایران، در چند روز گذشته، مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی- با اشاره به اینکه بورس کالا عامل گرانی برخی کالاها از جمله سیمان است گفت که؛ «باید این محصولات از بورس کالا خارج شود.»
همین موضع شوکی را به بورس وارد کرد و باعث نارضایتی بورسبازان شد. اما وزارتخانه بذرپاش از موضع خود کوتاه نیامدند. روز سهشنبه نیز مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از دستور رئیسجمهوری برای تشکیل هیئتهای کارشناسی برای بررسی عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا در راستای کاهش قیمت ساخت نهضت ملی مسکن خبر داد. این خبر باعث شد تا موضوع خیلی جدیتر هم بهنظر برسد.
خاندوزی: عرضه در بورس کالا برای جلوگیری رانت و فساد است
اما احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد روز گذشته، در پاسخ به سوالی درباره خروج سیمان از بورس کالا توضیح داد: «با توجه به اینکه مساله بورس کالا به عنوان بستر شفاف نظام توزیع کالاهای اساسی یا کالاهای پایه انجام میشود و جزو دستاوردهایی است که ما در پایان دهههای ۸۰ و ۹۰ نسبت به عبور از مسیر پر از رانت و فسادی که پیش از آن وجود داشت به نظام بورس کالا منتقل شدیم، دولت فعلا هیچ تصمیمی در این زمینه ندارد.»
بذرپاش مصر بر ایدهاش
با این حال، بذرپاش امروز با اشاره به انتقاداتی که از عقبماندگی پروژه نهضت ملی مسکن میشود، گفت: نقدهایی که از سوی برخی از کانالها مطرح میشود، هزینه ندارد اما ما هم میتوانستیم مانند دولت قبل بگوییم به ما چه و مسکن ربطی به ما ندارد و این شجاعت دولت بود که در بخش مسکن به میدان آمد.
وزیر راه شهرسازی افزود: یکی از روشهای مدیریت تورم، تولید و عرضه مسکن است و زمانی که تورم بخش مسکن افزایش پیدا کند تورم عمومی هم بالا میرود.
وی با بیان اینکه تولید مسکن در کشور تماما منشأ خیر است و اثر اجتماعی میگذارد و اثر در شاخصهای کلان اقتصادی میگذارد، تاکید کرد: مصالح ساختمانی یکی از عوامل کنترل قیمت تمام شده ساخت است و همه باید کمک کنیم که کاهش پیدا کند. هر مسیری که باعث افزایش قیمت تمام شده شده مذموم و اتفاق بدی است و نمیدانم چرا برخیها نسبت به این مسیرها اصرار و تعصب دارند و این عجیب است.
بذرپاش گفت: ما مصر هستیم قیمت فولاد را کاهش دهیم و این کاهش قیمت میخواهد در بورس کالا باشد یا هر مسیر دیگری، عدهای در این باره حرفهایی زدند که البته شوخی کردند.
اگر خاندوزی با عرضه سیمان در بورس مخالفت میکرد، تعجب میکردم
همچنین مهرداد بذرپاش به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد درباره ادامه عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا اشاره کرد و گفت: یکی از کارشناسیهایی که برای کاهش تمام شده قیمت مسکن انجام شد این بود که بورس کالا قیمت فولاد و سیمان را بالا برده است و درباره اینکه سهامداران بورس کالا چه کسانی هستند و چگونه بورس کالا تشکیل شده بعداً صحبت خواهم کرد. کسانی که سهامداران بورس کالا هستند و آن را تشکیل دادند میلی به کاهش قیمت در آن ندارند اما ما نمیتوانیم سرنوشت مردم را به این افراد گره بزنیم.
به گفته وی، اعلام کردیم که قیمت پایه در بورس کالا باید مدیریت شود و باید قیمت پایه از الگوی مناسب تبعیت کند و طبق گفته دوستان در بورس در برخی از مقاطع قیمت فولاد تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و گرانتر عرضه شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برخی از نقدهایی که به حرفهایم در این باره میشود موضوعیت ندارد و ما به دنبال کاهش قیمت تمام شده مسکن و افزایش تولید هستیم.
بذرپاش تاکید کرد: اختلافی با وزیر اقتصاد ندارم، طبیعتاً وزارت اقتصاد نباید مخالف بورس کالا باشد و اگر خاندوزی با عرضه سیمان و فولاد در بورس مخالفت میکرد، تعجب میکردم. اما ما از وزارت اقتصاد انتظار کمک در حوزه مسکن را داریم.