محمد امین توکلی زاده درگفت و گو با اکو ایران درخصوص سرانجام تعیین تکلیف املاک واگذار شده شهرداری گفت :‌شورای پنجم مصوبه ای دارد که براساس آن شهرداری موظف است لایحه درخصوص نحوه واگذاری املاک تهیه و به شورای شهر ارسال کند . یک سال پیش این لایحه را تنظیم و ارسال کردیم که در معاونت برنامه ریزی شهرداری بررسی و ارسال آن طولانی شد وتقریبا یک ماه و نیم پیش به صحن شورا آمد و یک فوریتش تصویب شد.

وی ادامه داد : هر کدام از املاک اجتماعی، ورزشی،  املاک اداره کل بانوان و سرای محلات دستورالعمل خاص نیاز داشت و طبق آن مصوبه باید این دستورالعمل ها تهیه می شد با  تک به تک نهاد مربوطه جلساتی برگزار شد و دستورالعمل هر کدامشان نوشته شد . همچنین یک دستورالعمل کلی نیز نوشته شد که درکمیسیون های تخصصی هم بررسی و باید در صحن شورا به تصویب برسد .

*تعیین تکلیف ۸۰ ملک شهرداری

 توکلی زاده با اشاره به این که  ۸۰ ملک در مصوبه  باید تعیین تکلیف شوندگفت :‌ در این مدت برخی از املاک که در حوزه های امدادی، بهداشتی و عام المنفعه بود را از شورا اجازه گرفتیم که به کارشان ادامه دهند و اجازه تعطیلی بیمارستان، درمانگاه، حوزه معلولان و انتقال خون را ندادیم حضور آنها در این املاک با اجازه نماینده شورا تمدید شد.   برخی از املاک که  ضروری نبود هم از همان ابتدای شورا موظف شدیم که آنها را  بازپس گیری کنیم و برای همه اخطاریه فرستادیم که برخی تمکین کرده و برخی تمکین نکردند و برخی ها مذاکره کردند و عدله شان را بیان کردند و در حال رسیدگی است.

*شهرداری تبرئه شد

او درخصوص سرانجام شکایت خانه اندیشمندان هم توضیح داد :هفته پیش شکایتی که خانه اندیشمندان از شهرداری تهران کرده بود و شکایتی که ما از آنها کرده بودیم  حکمش مشخص شد .

 آنها شکایت کرده بودند که ما وارد آن مجموعه شدیم و قفل شکستیم و کار غیرقانونی کردیم و در حکم مرحله اول شهرداری تبرئه شد و مجددا خانه اندیشمندان شکایت تجدیدنظر کرد و در تجدیدنظر هم شهرداری تبرئه شد دادگاه ۲۰ روز مراعا  گذاشته بود که طرفین هیچ کاری نکنند تا به موضوع رسیدگی شود. شعبه صادرکننده این رأی خودش اعلام کرد صلاحیت اعلام رأی را نداشتم و خارج از صلاحیت خود این رأی را صادر کرده  و رأی را باطل کرد .

توکلی زاده تاکید کرد :‌شهرداری به دنبال این نبود که وارد یک مناقشه قضایی شود و روز اول با گفت و گویی که با آنها داشتیم خودشان اذعان داشتند که حق با شهرداری تهران است و شهرداری تهران حق دارد که ملک خود را پس بگیرد. ما هم به دنبال این نبودیم بخشی که فعال و در حال تلاش است را از مجموعه بیرون کنیم و تنها گفته شد  محدودتر از بخشی از مجموعه استفاده کنند و مجموعه در اختیار جمع بیشتری قرار بگیرد که برای توسعه خدمت است.

معاون شهردار تهران یادآور شد :‌ برای ادامه این موضوع پیشنهادم راهکار غیر قضایی است و گفت و گو و تفاهم است؛ اما اگر آنها باز هم اصرار دارند که این موضوع از طریق قضایی و دادگاه پیگیری شود راهکار قضایی از دایره ما خارج است و به مرکز حقوقی می رود و مرکز حقوقی ما در حال انجام مراحل قانونیش است.

*آیا اعضای شورا های گذشته املاک شهرداری را پس داده اند؟

توکلی زاده درخصوص اقدام قضایی برای تخلیه املاک دیگر شهرداری که در حوزه های اجتماعی فعالیت می کنند هم گفت :‌نمی توان درخصوص همه املاک یکسان نظر داد و باید هر کدام را مجزا ببینیم و اگر مجموعه ای فعال است و خدمتی به مردم ارائه می دهد وظیفه ما این است که از آن حمایت کنیم؛ ولی مجموعه ای از ما گرفته شده و از آن درست استفاده نمی شود و کارکردی که دارد خیلی محدود و منحصر است که حتما باید آن را توسعه دهیم. سیاست اصلی شهردار تهران  در مجموعه املاک اجتماعی این است که حداکثر بهره وری انجام شود .یک شهر ۱۰ میلیونی ظرفیت املاک اجتماعی اش این قدر نیست که بخواهد به همه مجموعه ها تک به تک یک واحد انحصاری بدهد. الآن در دنیا هم مرسوم شده و مجموعه ای را تعیین می کنند و تعداد زیادی از فعالین حوزه های اجتماعی و مردمی در آن کار می کنند.

او درخصوص املاکی که در اختیار اعضای ادوار گذشته شورای شهر بود هم توضیح داد :‌طبق گزارشی که سازمان بازرسی شهرداری تهران داده بعضا پس گرفتیم.

*مالکیت فرهنگسرای سرو روشن می شود

توکلی زاده درخصوص توقیف ساختمان فرهنگسرای سروهم گفت :براساس توضیحی که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری داده است ، یک ادعای مالکیتی از سال های گذشته و حتی دهه ۶۰ بانک صادرات نسبت به ملک این مجموعه داشته و الان موفق شده آن را تثبیت کند و سازمان فرهنگی هنری خیلی خوشحال بودند که این مناقشه به نتیجه ای برسد و شهرداری لااقل بتواند ملک خودش را بخرد. فرهنگسرا از دست نمی رود و ان شاالله تفاهم می شود.

*تاسیس دفتر ویژه پیگیری آسیب های اجتماعی

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران درخصوص سرانجام مسئولیت جدید شهرداری درحوزه آسیب های اجتماعی هم توضیح داد :‌بعد از تایید مصوبه هیئت دولت نامه ای به همه دستگاه ها و نهادها که دراین حوزه  تکلیف قانونی دارند از جمله  بهزیستی، کمیته امداد، فراجا و … زده شد تا  آخرین وضعیتشان را به ما اطلاع دهند.  یکی از اشکالات ما در حوزه آسیب های اجتماعی آمار است و اختلاف آماری فراوانی بین دستگاه ها و نهادها وجود دارد. یکی از نقاط آغازین یک برنامه ریزی منسجم این است که یک توصیف جامع و کامل از وضعیت امروز داشته باشیم. طبق تصمیم شهردار تهران  دفتری تاسیس خواهد شد و فردی با حکم ایشان مسئول این دفتر خواهد شد و در کنار مجموعه هایی که وجود دارد  این دفتر مسئولیت ویژه پیگیری مسئولیتی که  رئیس جمهور  برعهده شهرداری گذاشته است را بر عهده دارد.