اکوایران : یکی از اولین مدارس جعفری اسلامی را در عمارتی اصیل در محله سنگلج مجوز ساخت و ساز گرفته است .
به گزارش اکوایران،شاید وقتی مرحوم عباسعلی اسلامی، با تلاش و همت والا سنگ بنای یکی از اولین مدارس جعفری اسلامی را در عمارتی اصیل در محله سنگلج پایه گذاری میکرد هیچ گاه فکر نمیکرد حدود ۸۰ سال بعد متولیان جامعه تعلیمات اسلامی، به این فکر بیفتند که این میراث آموزشی وی را تغییر کاربری مجدد به مسکونی داده و مصوبه ساختمانی ۷ طبقه با ۱۱۷ واحد مسکونی را اخذ کنند. (بند۱۸ مصوبه ۶۵۹ کمیسیون ماده ۵ در تاریخ ۲۸/۱/۱۴۰۲)
مدرسه جعفری اسلامی ضمن اینکه میراثی معنوی و تربیت گاه چهره های شاخص و ماندگاری طی ده ها سال بوده، در بافت تاریخی ارزشمند و ثبت شده سنگلج با محدودیت های میراثی قرار داشته و تا همین سال های اخیر مدرسه فعال و پویایی بوده است.
اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، سال ۹۹ در پی درخواست شهرداری منطقه ۱۲ در خصوص این مدرسه، صراحتا حد ارتفاعی مجاز ۱۲ متر حریم میراثی مصوب محله سنگلج، عدم تغییر کاربری، درخواست نقشه معماری و الزام هماهنگی کالبدی نما با بافت اطراف را اعلام کرده بود.
باتوجه به اینکه این ملک از الحاق چند پلاک خرد مسکونی و زمین به پلاک اصلی که عمارتی قدیمی با متعلقات خاص خود بوده است، اداره کل آموزش و پرورش استان تهران در سال ۱۴۰۱ استعلام شهرداری منطقه ۱۲ را به صورت مشروط و با قید《چنانچه…》پاسخ گفته است.
مدرسه جعفری اسلامی (تحت تولی گری جامعه تعلیمات اسلامی با اساسنامه و ماموریت های تربیتی-آموزشی-خدماتی مشتی از نمونه های بسیاری از مدارسی است که با انگیزه های اقتصادی، موریانه وار روند تعطیلی و تغییر کاربری معکوس را طی می کنند و کمیسیون ماده پنج، در کانون از دست رفتن سرمایه ها و بضاعت های خدماتی موجود و آینده این شهر قرار گرفته است.به گفته کارشناسان شهری،بند ۲ مصوبه ۶۵۸ کمیسیون ماده ۵، در تاریخ ۱۵/۱۲/۱۴۰۱ شامل ده ها مورد از تغییر کابری های خدماتی موجود و آتی شهر از جمله آموزشی، درمانی، مذهبی، فرهنگی، تاسیسات شهری و… به مسکونی و دیگر کاربری های غیرخدماتی است که شاید برخی از این کاربری ها با حسن تدبیر شهرداری و متولیان امر و لحاظ حقوق مالکانه امکان حفظ و تثبیت داشت. متاسفانه جریان حاکم بر کمیسیون ماده ۵، افزایش بارگذاری های عمدتا مسکونی و حذف ظرفیت های خدماتی موجود و آینده شهر تهران است.
گفته می شود سازمان نوسازی طرح توجیهی تغییر کاربری و افزایش طبقات این پرونده را انجام داده و در بخشی از عواید پروژه، شریک هستند . این سوال جدی مطرح می شود که چطور سازمانی که همواره مدافع ابقا و توسعه خدمات عمومی و افزایش کیفیت زندگی به خصوص در بافت های کم برخورداری مثل سنگلج بوده اکنون درتغییر کاربری و بارگذاری های سنگین طبقاتی و تراکمی در املاک خدماتی شهر نقش آفرینی می کند و ملاحظات تاریخی و کمبودها و تنگناهای زیستی و مدیریت بحران را نادیده می گیرند .