امروز علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای   شهر تهران نسبت به رسیدگی و رفع آسیب های اجتماعی سطح شهر که اخیراً به مرکز شهر و ساعات پر تردد روز رسیده درصحن شورای شهر تذکر داد و گفت :روز گذشته در بازدیدی که از خیابان انقلاب اسلامی حدفاصل میدان امام حسین(ع) داشتم درست در ضلع شمالی خیابان انقلاب اسلامی و در پیاده راه آن، یک نابودستان به تمام معنا تاریک مشاهده کردم و شاهد گسترش آسیب های اجتماعی بسیار جدی در این نقطه بودم. استعمال و فروش مواد مخدر  و خرید فروش اموال سرقتی به صورت جدی در این قسمت قابل مشاهده است و سایر آسیب های اجتماعی کاملا مشهود بود.

سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه گفت: ابتدا باید به خودم به عنوان عضوی از شورای شهر تهران تذکر داده و سپس به معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و سپس به رییس پلیس تهران و سایر دستگاه‌های مربوط تذکر دهم  که اینگونه آسیب های اجتماعی  در سطح شهر به راحتی مشاهده می شود.

نادعلی با اشاره به برگزاری طرح‌های ضربتی در برابر آسیب‌های اجتماعی گفت: با توجه به اجرای طرح‌های ضربتی  در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی و ناگهان فروکش کردن این طرح‌ها پس از گذشت مدتی، این پیام ناخودآگاه به متخلفین داده می شود که در زمانی که طرح های ضربتی نیست می توان بسیاری از تخلفات را مرتکب شد.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: از معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری درخواست ارائه گزارش رسمی  در زمینه آخرین وضعیت کارکرد قرارگاه اجتماعی شهر تهران را دارم تا معاون مربوطه به صورت شفاف اعلام کنند که قرارگاه اجتماعی چه نتایجی داشته است و اگه دستگاه هایی کوتاهی می کند به صورت شفاف اعلام شود.

نادعلی گفت: در گذشته آسیب های اجتماعی در نقطه خاموش شهر مشاهده می شد اما متاسفانه حالا به نقاط مرکزی و پر تردد شهر رسیده است؛ از صدا وسیما درخواست می کنم با ما همراه شوند در بازدیدی از این مناطق و معابر مهم شهر در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی، در کنار مسئولین مرتبط با این موضوع، مارا همراهی کنند.

اما سید احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران معتقد است: به رغم اینکه برخی بر این باورند که شهرداری در رابطه با فروش آزادانه مواد مخدر در برخی از معابر و میادین شهری باید پاسخگو باشد، تاکید می کنم وظیفه جمع آوری فروشندگان مواد مخدر وظیفه ذاتی شهرداری تهران نیست. حوزه خرده فروشان مواد مخدر و ساماندهی این نوع از تخلفات برعهده شهرداری تهران نیست و سازمان های دیگری تکلیف قانونی در خصوص ورود به این حوزه ها دارند.

ادامه داد: کما اینکه در حوزه اعتیاد برابر قوانین بالا دستی شهرداری تهران وظیفه ایجاد و تجهیز زیر ساخت های لازم جهت ترک و ساماندهی معتادان را برعهده دارد. همچنین در بحث اجرای طرح های ضربتی در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر نیز نهادهایی مانند نیروی انتظامی و قوه قضائیه به عنوان نهادهای تاثیرگذار مسئول هستند اما شهرداری تهران در پذیرش این افراد به مراکز یاور شهر جهت ترک و گذراندن ۹ گام تا بازگشت به جامعه اقدام می کند.

احمدی صدر یادآور شد: تاکنون شهرداری تهران برابر وظایف ذاتی و قانونی خود و حتی بیشتر از حیطه وظایف عمل کرده، به ویژه اینکه زیرساخت های لازم را در جهت ساماندهی و ترک معتادان متجاهر انجام داده است. پذیرش معتادان منع پذیرش و تفکیک یاورشهرهای شهر تهران به موضوعاتی مانند زنان، معتادان سن بالا و صغر سنی، معتادان اعصاب و روان و … اقدامات بنیادی و اصولی بود که شهرداری انجام داده است. به نظر می رسد که در حوزه فروشندگان مواد مخدر به جای اینکه پای شهرداری تهران به میان آید، باید مراجع موظف در این حوزه ورود کنند و درباره آسیب های این حوزه نیز از این نهادها تقاضای پاسخ شود.

 به تازگی شهرداری تهران اعلام کرده از رییس جمهور درخواست کرده مسئولیت آسیب های اجتماعی شهر تهران را به این نهاد واگذار کرده و شهرداری تهران به عنوان دستیار ویژه رییس جمهور در این حوزه معرفی شود .