اکوایران : برخی از اعضای شورای شهر تهران امروز به جا به جایی مدیران شهرداری واکنش نشان دادند .
تعطیلات تابستانی شورای شهر تهران به پایان رسید . دراین یک احکام تازه ای در شهرداری صادر شده و برخی از شهرداران مناطق جا به جا شدند . موضوعی که در تذکر برخی از اعضای شورای شهر تهران هم بازتاب داشت و سید جعفر تشکری هاشمی زمانی که قصد داشت به بلاتکلیفی ترکیب برخی از هیات مدیره شرکت ها و سازمان های زیر مجموعه های معاونت حمل و نقل تذکر دهد به کنایه گفت عمر انتصابات که در شهرداری کوتاه است تکلیف هیات مدیره ها را روشن کنید اگر خوشتان نیامد یک هفته ای آن را تغییر دهید .
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم در حاشیه جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در مورد انتصابات اخیر در شهرداری تهران نیز با بیان اینکه انتصابات یک ساله است که خود جای بحث دارد، یادآور شد: حکمی که در حال حاضر صادر شده قرار بوده که یک ساله نباشد و تا پایان دوره باشد. انتصابات طبیعی است. هریک از اعضای شورا نظری دارند. بنابراین از کل شورا نظرخواهی نشده است؛ البته شورا دخالتی در این زمینه ندارد.
رئیس شورای شهر تهران در مورد وضعیت نوسازی در تهران گفت: در برخی شهرها سطح کافی برای ساخت و ساز وجود دارد؛ اما ساخت و ساز صورت نگرفته است؛ در تهران نیز در برخی خیابانها ساختمانهایی با وضعیت نامناسبی داریم که مایه آبروریزی است و باید نوسازی شود، لذا در زمینهای جدید که تاسیسات نیاز دارد، نباید ساخت و ساز شود بلکه باید بافت فرسوده را نوسازی کرد. مباحث اقتصادی و گرانی مصالح باعث شده همه نتوانند بسازند. ما هم اگر زمین بدهیم چه کسی میخواهد تاسیسات تأمین کند و تهران را به گوشت قربانی تبدیل کرده و به شهرهای اطراف دادند؛ مرتضی گرد روستایی از بخش آفتاب است که به منطقه ۱۹ چسبیده و دیگر فضایی وجود ندارد. قیامدشت به میدان بسیج چسبیده و جای توسعه ندارد.
در جلسه امروز،احمد صادقی هم در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه چاپ عوارض نظارت فنی سیستمی شده و بارکد اصالتسنجی در عوارض درج میشود، گفت: همچنین نحوه تعیین عوارض توسط سامانه محاسبه میشود که این مساله سبب شده که دیگر نیازی به امضاء و یا همان امضاهای طلایی نباشد.
وی با بیان اینکه با اینکه عوارض را سیستم محاسبه میکند اما هنوز هم در برخی موارد عوارض روی کاغذ محاسبه شده و آن را به سیستم میدهند، اظهار کرد: سیستمی شدن چاپ عوارض نظارت فنی و محاسبه عوارض نقطه عطفی در شفافیت و هوشمندسازی بوده است.
صادقی با بیان اینکه اول خرداد ماه سال گذشته مصوبه اتصال شهرداری به درگاه ویژه مصوب شد و قرار شد که طی سه ماه بعد، شهرداری لایحهای به شورا بیاورد اما ۱۴ ماه گذشت و هنوز اتفاقی در این خصوص نیفتاده، تصریح کرد: شهرداری تهران در رتبه آخر سامانه صدور مجوزها است و فقط اتصال درگاه دارد و خدماتی ارائه نمیکند در حالی که قرار بود ۳۳ خدمت ارائه شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هنوز رئیس ستاد راهبری محلات مشخص نشده گفت: امیدوارم هرچه سریعتر این کارها انجام شود تا به روال خود بیفتد.
حبیب کاشانی نیز در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه در شهرک رضویه جنب مددسرای بهاران واقع در منطقه ۱۵ پارکینگ اموال شهرداری قرار دارد، تصریح کرد: اموال شهرداری تهران در این پارکینگ در شرایط نامساعدی نگهداری میشوند و از آنجایی که هیچ نگهبان و یا حتی دوربینی در این محل وجود ندارد و ورود و خروجها نیز کنترل نمیشود؛ شاهد سرقت اموال شهرداری در این پارکینگ هستیم.
خزانهدار شورای شهر تهران با بیان اینکه تعداد زیادی خودرو و اموال دیگر در این پارکینگ دپو شده، اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد که تعدادی خودروی سبک و سنگین در این پارکینگ دپو شده اما از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۰ تعدادی از خودروها بارگیری و منتقل شده است و افرادی با هویت نامعلوم نیز تعدادی از اموال را با خود بردهاند.
کاشانی با بیان اینکه تعداد زیادی از اجناس نیز همچون کامپیوتر، فایل و غیره در داخل سولهها مانده است، اظهار کرد: عدم مراقبت و حفاظت از این اموال سبب بروز سرقتهایی شده است.
وی با بیان اینکه معاونت مالی شهرداری تهران باید در این خصوص پاسخگو باشد، گفت: باید آماری از انبار و تجهیزات شهرداری به شورای شهر تهران ارائه شود و همچنین ظرف مدت سه ماه در خصوص تعیین تکلیف این اموال تصمیم گیری شود.
خزانهدار شورای شهر تهران اضافه کرد: شهرداری باید لایحهای به شورای شهر بیاورد که نسبت به فروش تعیین تکلیف اموال منقول و غیرمنقول تصمیمگیری شود.
نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران نیز در تذکر پیش از دستور خود بر ضرورت ایجاد اداره حقوقی در ساختار شورای شهر تاکید کرد و گفت: شورای شهر یک نهاد محلی منتخب مردم است که لازم دارد در ساختار خود اداره حقوقی برای بررسی موارد حقوقی و قراردادها داشته باشد.
وی اضافه کرد: در شهرداری تهران مرکز حقوقی قرار دارد و همچنین در همه مناطق و شرکتها و سازمانهایش نیز اداره حقوقی ایجاد شده و لازم است که ما هرچه سریعتر این مهم را داشته باشیم.
مهدی پیرهادی هم در صحن شورای شهر با بیان اینکه متأسفانه شاهد تردد موتورسیکلتها از تونلهای شهری هستیم، تصریح کرد: خوشبختانه با خبر شدیم که پلیس راهور در راستای حفاظت از جان موتورسیکلتها مانع ورود آنها به تونلهای شهری شده است.
وی با بیان اینکه قرار بود وضعیت اماکن ورزشی شهرداری تهران تعیین تکلیف شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: تقاضا داریم که هرچه سریعتر این اماکن تعیین تکلیف شوند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت رفت و روب شهر تهران تصریح کرد: با توجه به اینکه هوا در حال گرم شدن است لازم است اقدامات سریعتری نسبت به رفت و روب و شستوشوی مخازن انجام شود.
پیرهادی با بیان اینکه آب باید به درختان برسد تا بیآبی آنها را خشک نکند، اظهار کرد: موضوع آبرسانی به ویژه برای بوستانهای جنگلی چیتگر و سرخه حصار باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد و همچنین من طرحی به شهرداری دادم که جایگزینی درختان سبز با درختان خشک را در دستور کار قرار دهد و امیدواریم در سرمای هوا شاهد این جابهجایی باشیم که ببینیم درختان در چه زمانی خشک میشوند.
زهرا شمساحسان نیز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به ضرورت جابجایی سکوی میانی تخلیه زباله دارآباد افزود: در مکانیابی ایستگاههای میانی برای جمعآوری پسماند، رعایت پیوستها و ملاحظات محیط زیستی، اجتماعی، ترافیکی، شهرسازی، زمینشناختی، زیباشناختی و بهداشتی از قبیل تصفیهسازی و بیخطرسازی شیرابه حاصل از پسماندهای خانگی بسیار کلیدی است.
عضو شورای شهر تهران افزود: به طور کلی مکان و موقعیت ایستگاه نباید مورد اعتراض شهروندان قرار گیرد و علاوه بر آن، باید قابلیت دسترسی مطلوب ماشینآلات نسبتاً سنگین برای جمعآوری و انتقال نهایی پسماند فراهم باشد.
وی با بیان اینکه سکوی میانی تخلیه زباله دارآباد واقع در منطقه یک شهر تهران در سالهایی طراحی و تجهیز شده که محدوده مجاور آن خالی از سکونت بوده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه با گسترش ساخت و ساز، این ایستگاه به نوعی در وسط بافت مسکونی قرار گرفته که عملاً با شَهریّتِ(شهر-بودگی) این محدوده مغایرت اساسی دارد.
شمساحسان افزود: با عنایت به وصول شکایات متعدد شهروندان این محدوده در ارتباط با نوع فعالیت این ایستگاه از لحاظ آلودگی هوا، بوی ناخوشایند و آلودگی صوتی (به ویژ در شب)، چالش عدم رعایت مسافت لازم تا حریم منطقه مسکونی را مضاعف میکند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در راستای پاسخگویی به مطالبات شهروندان ضرورت دارد که زمینهای مناسبتری که چالشهای محیطی و اجتماعی کمتری برای شهروندان ایجاد میکنند، به عنوان مکان جایگزین انتخاب شود.
شمساحسان افزود: در مورد دیگر برای مثال ایستگاه میانی جمع آوری پسماند ضلع غربی دریاچه شهدای خلیج فارس که در مجاورت میدان میوه و تره بار و باغ سمن هاست و همینطور ورودی اصلی غربی دریاچه محسوب میشود، سبب ایجاد منظره نامناسب، بوی نامطبوع و آلودگی بسیار شده است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: با توجه به موارد فوق الذکر و جلوگیری از ادامه روند حاضر؛ از مدیریت شهری تهران انتظار دارم برای ارتقای منفعت عمومی شهروندان، از طریق کار کارشناسی نقاط جایگزین را مورد بررسی قرار دهد و ملاحظات محیط زیستی به ویژه توان اکولوژیکی منطقه و حفظ سلامت شهروندان را در اولویت قرار دهد و گزارش نهایی را به صحن شورا ارائه کند.
علیرضا نادعلی هم با اشاره به ساماندهی محوطه چهاراه ولیعصر (عج)، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه موضوع ساماندهی چهارراه ولیعصر (عج) خواسته تمامی اعضای شورای اسلامی شهر تهران بود و با وجود سختی هایی که وجود داشت، با همکاری شهرداری منطقه ۶ و ۱۱ و شرکت های ساماندهی مشاغل و شهربان و حریم بان، هفته گذشته جمع آوری دست فروشان کاملاً انجام شد که به دنبال آن موجی از رضایتهای مردمی و هنرمندان ایجاد شد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه باید شرایط مناسبی برای امرار معاش دست فروشان فراهم کرد، یادآور شد: این هم باید در نظر بگیریم که اگر کسی بخواهد دست فروشی کند؛ زمین به اندازه کافی برای جایگزینی نداریم و نباید حقوق عمومی را نیز زیر پا گذاشت.