اقتصاد ۱۰۰- مبلغ وام ازدواج در سالهای اخیر با افزایش قابل توجهی همراه شده و بسیاری از جوانان برای تشکیل خانواده و شروع زندگی جدید خود روی وام ازدواج حساب باز کردهاند، اما امتیاز ویژهای که برخی از جوانان از آن برخودار هستند، حائز شرایط بودن برای دریافت یک وام ازدواج دیگر است.
صندوق بازنشستگی کشوری در سالهای اخیر طی ۸ مرحله اقدام به پرداخت وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان کرده است که در تازهترین مرحله، مبلغ وام ازدواج فرزندان بازنشستگان به ۳۵ میلیون تومان رسیده است. این وام شامل فرزندانی است که عقدنامه آنها در بازه زمانی اول فروردین ماه ۱۳۹۸ (۱۳۹۸/۱/۱) تاکنون ثبت شده و حداقل یک بار در درگاه خدمات الکترونیکی صندوق ثبت نام کردهاند.
شرایط دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان
صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده که تسهیلات ازدواج صرفاً به ازدواج اولیه فرزند تعلق میگیرد و اگر فرزند بازنشسته برای بار دوم ازدواج کند وام ازدواج به او تعلق نمیگیرد و در صورتی که پدر و مادر هر دو مشترک صندوق باشند، صرفاً یک فقره تسهیلات به فرزندان ایشان پرداخت میشود.
اقساط وام ازدواج فرزندان بازنشستههای کشوری در سال جاری دقیقا ماهی یک میلیون و ۶۰ هزار و ۶۰۶ است. البته به خاطر کارمزد ۴ درصد، بابت قسط اول، سیزدهم و بیستوپنجم یعنی ماههای ابتدایی هر سال رقم دیگری از متقاضیان وام ازدواج بازنشستههای کشوری دریافت میکنند. طوری که در ماه اول رقم اقساط وام ازدواج بازنشستههای کشوری یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و این عدد در ماههای سیزدهم و بیستوپنجم بهترتیب حدود ۹۳۳ هزار تومان و ۴۶۶ هزار تومان است.
نحوه ثبت نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان
متقضایان برای دریافت این وام باید به یکی از دو نشانی www.sabasrm.ir و www.cspf.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام و بارگذاری اصل مدارک موردنیاز اقدام نمایند.
پس از اتمام مهلت ثبت نام، سوابق متقاضیان از جمله مجموع وامهای دریافتی، بهرهمندی از سایرتسهیلات، میزان حقوق و راستی آزمایی مدارک ارسالی و اعمال شرایط پیش گفته شده مورد بررسی و اولویت بندی قرار گرفته و بر اساس میزان اعتبار تخصیصی توسط بانک عامل، «واجدین شرایط» تعیین و اسامی در سامانه اعلام میشود.
برای دریافت دو وام ازدواج محدودیت وجود دارد؟
همانطور که اشاره شد وام ازدواج فرزندان بازنشستگان یک وام مضاعف بر تسهیلات قرضالحسنه ازدواج است که به کلیه ایرانیانی که برای اولین بار ازدواج میکنند تعلق میگیرد. در واقع اگر یک فرزند بازنشسته کشوری ازدواج کند، میتواند از هر دو وام بدون آنکه محدودیتی برای او ایجاد شود استفاده کند.
وام ازدواج فرزندان بازنشستگان ۳۵ میلیون تومان است در حالیکه تسهیلات قرصالحسنه ازدواج بنا بر شرایط سنی زوج یا زوجه میتواند ۳۰۰ میلیون یا ۳۵۰ میلیون تومان باشد. در واقع در سال ۱۴۰۳ طبق تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وام ازدواج برای زوجهای زیر ۲۵ و زوجههای زیر ۲۳ سال، ۳۵۰ میلیون تومان است و به افراد بالای ۲۵ سال وام ازدواج ۳۰۰ میلیونی تعلق میگیرد.
نکتهای که در خصوص وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات قرضالحسنه ازدواج وجود دارد این است که تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به افرادی که بعد از ۱۴۰۱/۱/۱ ازدواج کردهاند تعلق میگیرد، در حالیکه وام ازدواج بازنشستگان به فرزندان بازنشستگانی که بعد از ۱۳۹۸/۱/۱ ازدواج کردهاند اعطا میشود.
منبع:اندیشه قرن