اقتصاد ۱۰۰- متن به نابرابری توزیع ثروت در جهان اشاره میکند. نیمی از جمعیت جهان تنها ۱ درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند، در حالی که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جهان ۸۹ درصد از کل ثروت را کنترل می کنند. یمن به عنوان فقیرترین کشور جهان شناخته شده است، زیرا میلیون ها نفر با درآمدی کمتر از ۲.۱۵ دلار در روز زندگی می کنند که زیر خط فقر مطلق قرار می گیرند
خیلی از ما تصور میکنیم که باید میلیاردها تومان پول داشته باشیم تا به جرگه ثروتمندان بپیوندیم، اما جالب است بدانید که اگه کل داراییتان در حدود ۴۲۰۰دلار (تقریباً ۲۶۰میلیون تومان) باشد، شما از نصف مردم دنیا ثروتمندتر هستید!
البته این موضوع یک روی دیگر هم دارد، اینکه چقدر تعداد آدمهای فقیر در دنیا زیاد است و توزیع ثروت بهصورت نابرابری اتفاق افتاده است. نابرابری در توزیع ثروت یک مشکل بزرگ تقریبا در تمام نقاط جهان است.
نیمی از جمعیت جهان، تنها یکدرصد از کل ثروت جهانی را در اختیار دارند. این در حالی است که ۱۰درصد از جمعیت ثروتمندترینهای جهان، ۸۹درصد از کل این ثروت را کنترل میکنند که یک درصد از آنها، نیمی از کل ثروت جهان را در دست دارند.
بد نیست بدانید که تعداد افرادی که در فقر مطلق زندگی میکنند، ۷۰۰میلیون نفر در جهان است. درآمد کمتر از ۲.۱۵دلار در روز، در سطح جهان بهمعنای خط فقر مطلق تعریف میشود و از هر ۵ یمنی، ۴نفر، زیر خط فقر زندگی میکند و همین باعث شده این کشور ۳۵میلیون نفری، که درگیر جنگ و قحطی است، فقیرترین کشور جهان در سال ۲۰۲۴ نام بگیرد.