اقتصاد ۱۰۰- این روزها بازار تسلیم اظهارنامههای مالیاتی گرم است. مودیان تا پایان مرداد ۱۴۰۳ فرصت دارند تا اظهارنامههای خود را ثبت کرده و هزینهها و درآمد سال ۱۴۰۲ را شفاف سازی کنند. برخی مودیان طبق قانون مشمول بخشودگی مالیاتی میشوند.
دولت هرساله برای پیشگیری از هر نوع مشکل برای مودیان مالیاتی نحوه بخشودگی مالیات را در قالب بخشنامههای مالیاتی منتشر میکند. به عبارت بهتر میتوان گفت که بخشودگی نوعی امتیاز تشویقی از سوی دولت به صاحبان کسب و کارها و اصناف است.
نحوه برخورداری از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده
در بخشنامهای که در فروردین ۱۴۰۳ از سوی سازمان امورمالیاتی در رابطه با بخشودگی مالیاتی منتشر شده، آمده است که چنانچه مودیان مالیاتی اظهارنامه پیشفرض (برآوردی) مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال ۱۴۰۲ را تا دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری اصلاح و تکمیل کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده برخوردار میشوند.
براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، امکان برخورداری صد درصدی از بخشودگی جریمه تأخیر موضوع ماده (۳۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۰۲/۰۳/۱۴۰۰ را تا پایان اردیبهشت ماه فرصت داشت و همچنین جرائم موضوع بند (ب) ماده (۳۶) قانون مذکور را تا سقف جرائم متعلق به مالیات و عوارض ابرازی (مندرج در اظهارنامه مسترد شده) برای موارد مذکور باید فراهم میشد.
چه کسانی مشمول بخشودگی جرایم مالیاتی هستند؟
مشمولان بخشودگی جرایم مالیاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که به فعالیت های اقتصادی مشغول بوده و به ازای درآمد حاصل شده، مودی مالیاتی شناخته می شوند. اگر جزو افرادی هستید که باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنید، بدانید که ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم درباره ارزش افزوده نیز قابلیت اجرایی دارد.
متن ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم عنوان میکند که تمام یا قسمتی از جرایم مقرر در این قانون بنا به درخواست مودی با توجه به دلایل ابرازی مبنی بر خارج از اختیار بودن عدم انجام تکالیف مقرر و با در نظر گرفتن سوابق مالیاتی و خوش حسابی مودی به تشخیص و موافقت سازمان امور مالیاتی کشور قابل بخشوده شدن است.
براساس ابلاغیه سازمان امور مالیاتی، بخشودگی جرایم مالیاتی برای سالهای ۱۳۹۴ و قبل آن تا ۷۵ درصد، سال تا ۸۰ درصد، تا ۸۵ درصد، ۱۳۹۷ تا ۹۵ درصد و برای سالهای ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۰ تا ۱۰۰ درصد جرایم قابل بخشودگی اختصاص یافته بود.
منبع:بانک اول