اقتصاد ۱۰۰- معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن به مرحله ساخت رسیده است گفت: در دولت سیزدهم به دهکهای یک تا چهار که از توان مالی کافی برخوردار نیستند وام مسکن کمبهره پرداخت میشود.
هادی عباسیاصل امروز (سهشنبه) در نشستی خبری درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن وارد فرایند ساخت شده و بیش از ۵۰۰ هزار واحد تکمیل شده است که در ماههای آینده شاهد جهش در تکمیل واحدها خواهیم بود.
وی افزود: دولت شهید رییسی در بخش مسکن، مسئولانه عمل کرد و تلاش کرد با نگاه مسئولانه به نیاز متقاضیان مسکن پاسخ دهد.
عباسیاصل بیان کرد: دولت سیزدهم در رابطه با بخش مسکن سه فرصت را در نظر گرفت. فرصت نخست، تأمین زمین بود تا قیمت تمام شده کاهش یابد که در این حوزه کارهای مهمی انجام شد و هماکنون شاهد جهش در تأمین زمین در محدوده شهرها، شهرکها و سواحل جنوبی هستیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: پرداخت تسهیلات فرصت دومی بود که در دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفت. بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی توسط بانکها به بخش مسکن اختصاص یافت که باید تقویت شود.
وی فرصت سوم را دسترسی به ارزش افزوده دانست و گفت: در این بخش تلاش شد تا قیمت تمام شده با تأمین زمین توسط دولت کاهش یابد.
عباسیاصل، تخصیص تسهیلات کمبهره برای دهکهای یک تا چهار که توان مالی مناسبی ندارند از تمهیدات دولت سیزدهم برشمرد و افزود: نرخ سود از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. همچنین در تکمیل مسکن مهر دولت سیزدهم بیش از ۱۳۰ هزار واحد را تکمیل کرد و تحویل داد و ۱۱۰ هزار واحد باقیمانده که بدون پروندههای دارای تعارض تا پایان دولت تکمیل خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: چنانچه مسائل بانکی و پرداخت تسهیلات حل شود میتوان به تأمین مسکن در کشور پاسخ مناسب داد.
وی افزایش ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن را از موارد در دست پیگیری عنوان کرد و افزود: با متعهد کردن بانکها به پرداخت تسهیلات میتوان در تکمیل واحدها تسریع بدهیم.
بخشی از اقساط وام مسکن دهکهای پایین، توسط دولت پرداخت میشود
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: بخشی از اقساط وام نهضت ملی مسکن برای دهکهای پایین توسط دولت پرداخت خواهد شد که بسته به قانون بودجه ۱۴۰۱ و میزان منابعی که به صندوق ملی مسکن میآید، رقم آن بهزودی اعلام خواهد شد.
«محمود محمودزاده» امروز در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار با تکذیب اقساط هفت میلیون تومانی طرح حمایتی نهضت ملی مسکن که در برخی رسانهها به آن اشاره شده، افزود: رقم اعلام شده بر مبنای سود ۱۸ درصد است که شیوه پرداخت نظام بانکی است، دولت در مسکن حمایتی بهویژه برای دهکهای یک تا پنج نیمی از تسهیلات را پرداخت خواهد کرد. بر این اساس رقم اقساط نهایی به کمتر از نصف این مبلغ خواهد رسید.
وی توضیحداد: در طرح نهضت ملی مسکن دولت با اتکا به منابع صندوق ملی مسکن بخشی از سود تسهیلات خانوارها را پرداخت میکند و به هیچ عنوان قرار نیست همه خانوارها بر مبنای سود ۱۸ درصد، اقساط نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بیانداشت: دولت از ابتدا تصمیم داشت با پایدارسازی منابع بخش مسکن، با توانمندسازی خانوارها امکان حضور و خانهدار شدن آنان را در طرحهای نهضت ملی فراهم کند، بر این اساس با طراحی صندوق ملی مسکن و اختصاص بودجه آن به گروههای هدف طرحهای حمایتی اعم از دهک اول تا پنجم، بخش قابل ملاحضهای از سود تسهیلات را با کمک دولت به نظام بانکی پرداخت میکنند.
وی ادامهداد: در عین حال میزان اقساط پرداختی منطبق با توان خانوار است و بهزودی مبلغ اقساط اعلام خواهد شد و میزان منابع صندوق بستگی به قانون بودجه دارد.
نهضت ملی مسکن یکی از سیاستهای کلان دولت سیزدهم در حوزه مسکن است که ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال را در برنامه دارد. باز پرداخت اقساط وام این طرح که به سه بخش مشارکتی، خود مالکی و حمایتی تقسیم میشود متفاوت است و قرار است بخشی از بازپرداخت وام گروههای حمایتی، توسط دولت پرداخت شود.
بهتازگی بانک مسکن از رقم اقساط هفت میلیون تومانی وام ۴۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی خبر داده بود که وزارت راه و شهرسازی ضمن تکذیب آن، بر کمک دولت برای پرداخت اقساط تاکید دارد.
دولت سیزدهم از ابتدا فقدان منابع مالی لازم برای توانمندسازی مردم بهمنظور گسترش عرضه مسکن به اقشار مختلف بهویژه بخش محروم جامعه را یکی از چالشهای مهم اعلام کرده بود که راهاندازی صندوق ملی مسکن برای پایدارسازی منابع مورد نیاز بخش مسکن را راهحل اصلی آن دانست.
تلاش دولت تامین منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینههای تامین مسکن خانوارهای کمدرآمد است.
نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن تسهیلات مسکن برای خانوارهای کمدرآمد و متوسط، چالش مهمی شناسایی شده است که برنامه چهار سال آینده برای رفع آن استفاده از ابزارهای بازار سرمایه از جمله اوراق رهنی در راستای تامین منابع مالی موردنیاز سیستم بانکی برای پرداخت تسهیلات بلندمدت عنوان شده است.