اقتصاد ۱۰۰- رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان با اشاره به ثبت آخرین بهروزرسانی دهکبندی خانوارها، گفت: باتوجه به اینکه آخرین بهروزرسانی دهکبندیها در دی ماه سال گذشته انجام شده است، مرحله بعدی اوایل شهریورماه انجام میشود.
علیرضا محمدی اظهار کرد: مطابق قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به بهروزرسانی دادههای ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاههای مختلف برای دهکبندی و وسعسنجی خانوارها، ۲ بار در سال (هر ۶ ماه یکبار) اقدام کند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه آخرین بهروزرسانی دهکبندیها در دی ماه سال گذشته انجام شده است، مرحله بعدی اوایل شهریورماه انجام خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه یارانهبگیران فعلی براساس آخرین بهروزرسانی دهکها یارانه خود را دریافت میکنند، افزود: افرادی که نسبت به دهکبندیها اعتراض و در سامانه ثبت اعتراض کردهاند، به تدریج توسط مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان بررسی میشوند و زمان اعمال تغییرات در شهریورماه است. به عبارتی دهک خانوارها تا دوره بعدی بهروزرسانیها غیر قابل تغییر بوده و مجدداً با دریافت دادههای ثبتی اقتصادی و اجتماعی ارزیابی خواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان تصریح کرد: طبق آخرین بهروزرسانیها ۸ درصد از افرادی که تغییراتی در دهکبندیشان ایجاد شده بود، ثبت اعتراض کردهاند که در حال بررسی اعتراض و وضعیت دادههای ثبتی اقتصادی و اجتماعی هستیم و در صورت تایید اعتراض، در شهریور ماه اعمال میشود.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به صدکبندی خانوارها اشاره و خاطرنشان کرد: در سامانه حمایت وزارت رفاه، شناسنامه اقتصادی خانوار در هر کدام از شاخصها به صورت صدکبندی درآمده است، به طوریکه باتوجه به مدل خودرو یا میزان تراکنشهای بانکی و درآمدها، صدک وضعیت اقتصادی خانوار مشخص شده و در نهایت این صدکها میانگینی از صدک کل خانوار را نشان میدهد.
وی به شهروندان گفت در صورت اعتراض نسبت به دهکبندیها، از طریق سایت حمایت یا با شمارهگیری ۰۲۱۶۳۶۹ با مرکز پاسخگویی وزارت رفاه که از ۸ صبح تا ۱۲ شب پاسخگوی مردم است، اعتراض خود را ثبت کنند.
چگونه بفهمیم دهک چندم هستیم؟
دهکبندی خانوارها در ایران بر اساس سطح درآمد آنها انجام میشود و برای تعیین مشمولیت یارانه و سایر حمایتهای دولتی از اهمیت زیادی برخوردار است.
در حال حاضر، دو روش اصلی برای استعلام دهک یارانه خانوار وجود دارد:
۱. سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
آدرس سامانه: https://hemayat.mcls.gov.ir/
در این سامانه، با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از دهک یارانه خود مطلع شوید.
همچنین امکان مشاهده اطلاعات مربوط به یارانه و سایر حمایتهای دولتی در این سامانه وجود دارد.
۲. تماس با شماره گویا:
شماره گویا: ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹
با تماس به این شماره و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از دهک یارانه خود مطلع شوید.
نکات مهم:
دهکبندی خانوارها به صورت دورهای انجام میشود. آخرین دوره دهکبندی در سال ۱۴۰۲ انجام شده است.
علاوه بر روشهای ذکر شده، میتوانید از طریق موارد زیر نیز از دهک یارانه خود مطلع شوید:
اپلیکیشنهای موبایلی: برخی از اپلیکیشنهای موبایلی مانند “سجام” نیز امکان استعلام دهک یارانه را فراهم میکنند.
دفاتر خدمات الکترونیک دولت: میتوانید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک دولت و ارائه مدارک لازم، از دهک یارانه خود مطلع شوید.
در نظر داشته باشید که اطلاعات مربوط به دهک یارانه خانوارها محرمانه است و فقط در اختیار سرپرست خانوار و افراد مجاز قرار میگیرد.
منبع:فردانیوز