جزئیات طرح کلید به کلید و کلید به زمین - افق اقتصادی

جزئیات طرح کلید به کلید و کلید به زمین - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 226901 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۲:۵۴ |
127 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

به گفته مسئولان، نوسازی ۲۵۰ هزار بافت فرسوده در سال جدید یکی‌ از مهم‌ترین گام‌ها در جهت جهش تولید مسکن است که با حضور مردم به مرحله اجرا می‌رسد.

جزئیات طرح کلید به کلید و کلید به زمین

به گزارش اقتصاد۱۰۰، نوسازی بافت های فرسوده  یکی از مهم ترین برنامه های دولت برای امسال به شمار می رود چراکه امسال با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت های مردمی یکی از مهم ترین بخش های که می تواند این شعار را محقق کند  نوسازی بافت های فرسوده  است. 

نوسازی بافت های فرسوده که از سال‌های گذشته همزمان با اجرای طرح جهش تولید مسکن کلید خورده  است و سال گذشته با استفاده از بسته‌های تشویقی رشد خوبی داشت به طوری که میزان صدور پروانه‌های ساختمانی به بیش از ۵۰ درصد رشد رسیده است و تمامی این نوسازی واحدهای فرسوده ناشی از ارائه بسته های تشویقی و فرهنگ سازی برای ورود مالکان این واحدها به این طرح بوده است‌.

حال امسال با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید مسکن با مشارکت مردم استفاده از ظرفیت های مردمی در تحقق این شعار بسیار موثر و مهم است چراکه اگر از ظرفیت‌های مردمی و از همه مهم‌تر بخش خصوصی استفاده نشود امکان محقق شدن این طرح وجود نخواهد داشت.

براساس این گزارش استفاده از ظرفیت های مردمی در تحقق این شعار در بافت‌های فرسوده امسال در دستور کار شرکت عمران بازآفرینی  شهری قرار گرفته است در همین رابطه محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:  شرکت بازآفرینی در اجرای طرح شهید باکری با هدف جهش تولید و دستیابی به رشد حداقل ۵۰ درصدی در تولید مسکن و تسریع در نوسازی واحدهای مسکونی ناپایدار و محرومیت‌زدایی کالبدی و توانمندسازی ساکنان محلات هدف بازآفرینی شهری، عملیات احداث ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در محدوده‌های هدف و بهره برداری از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با مشارکت واقعی و حداکثری مردم را در برنامه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی شرکت بازآفرینی شهری در تمامی حوزه‌های تحت‌مسئولیت در ترویج و جلب مشارکت مردم بوده و اساس کار خود را در دولت سیزدهم در اجرای رهنمودهای عملیاتی مقام معظم رهبری بر این موضوع قرار دادیم که شعار سال نیز تاییدی بر سیاست‌های شرکت است.

اجرای طرح کلید به کلید و کلید به زمین

معاون وزیر راه و شهرسازی مدیریت اجرای طرح کلید به کلید یا کلید به زمین را از دیگر برنامه‌های امسال شرکت عنوان کرد و افزود: جلب مشارکت سازندگان بخش خصوصی در احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی بر روی اراضی شرکت، پیگیری سند دار کردن ۵۰ هزار فقره املاک با اسناد عادی واقع در بافت‌های ناکارآمد شهری، اتمام ۵۰۷ هزار پروژه زیربنایی و روبنایی باقیمانده و شروع ۱۵۰ پروژه در قالب برنامه اقدام مشترک و آموزش ۵۰ هزار نفر در قالب ارتقای شغلی ساکنان محلات هدف اجرایی می‌شود.

آیینی تاکید کرد: فراهم کردن سازوکار پایش مردمی تمامی عملیاتی بازآفرینی شهری، تدوین و اجرای بسته تشویقی طراحی نما در جهت ترویج معماری ایرانی- اسلامی و تدوین و اجرای بسته تشویقی در بافت‌های تاریخی از جمله برنامه‌های کیفی است که برای امسال در بافت‌های هدف بازآفرینی اجرایی می‌شود.

نوسازی واحدهای مسکونی شهری از ۲۵۰ هزار واحد عبور کرد 

وی توضیح داد: هم اکنون نوسازی واحدهای مسکونی در بافت فرسوده از ۲۵۰ هزار واحد عبور کرده است.‌بسته تشویقی نوسازی در ۵۱۶ شهر اجرا شد که در ۳۰۱ شهر بسته تشویقی مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در ۲۱۵ شهر بسته تشویقی بومی سازی شده در حال اجراست تا در سال جدید سیاست‌های تدوین شده شرکت ۱۰۰ درصد تحقق یابد.

مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی همچنان بیش از ۶ ماه است

تهران یکی از استان های که میزان بافت های فرسوده در آن قرار دارد  که مقرر شده است بخشی از این نوسازی بافت های فرسوده از طریق ورود شهرداری اجرا شود اما به گفته بسیاری از سازندگان در این طرح مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی با توجه به آنکه مقرر شده بود در طی ۲ ماه یا ۴۵ روز صادر شود اما همچنان سازندگان چشم بیش از ۶ماه چشم انتظار صدور پروانه های ساختمانی هستند.

در همین رابطه حسن محتشم عضو انجمن انبوه سازان مسکن تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مقرر شده بود مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی به ۲ ماه و یا کمتر برسد اما ما سازندگان و انبوه سازان بیش از ۴تا ۵ ماه چشم انتظار صدور این پروانه های ساختمانی هستیم که همین امر خود باعث شده انگیزه ای برای ورود به بخش ساخت وساز نداشته باشیم.

وی افزود: تنها راه برای افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی کاهش مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی و بهبود وضعیت بوروکراسی های اداری است که این امر خود زمینه ساز تقویت بازار تولید واحد های مسکونی می شود.

براساس این گزارش حال با توجه به موانعی که بر سر راه نوسازی بافت های فرسوده وجود دارد امیدواریم امسال با مشارکت بیشتر مردم و بخش خصوصی شاهد افزایش نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده در کشور و رفع این موانع باشیم‌.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید