اقتصاد ۱۰۰- معاون وزارت آموزش و پرورش با اعلام خبر واریز دو ماه از ۵ ماه حقوق معوقه رتبه بندی معلمان خرید خدمات آموزشی در این هفته گفت: در مرحله مصاحبه آزمون استخدامی برای معلمان خرید خدمات امتیاز در نظر میگیریم.
علی فرهادی درباره دلایل عدم پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی از مهر تا به امروز اظهار کرد: معلمان خرید خدمات در سال گذشته که هیچ منعی برای به کارگیری آنها وجود نداشت، اردیبهشت ماه حقوق گرفتند، اما امسال با وجود ممنوعیت در به کارگیری آنها، توانستیم بیمه را به طور کامل پرداخت کنیم.
وی افزود: آقای یوسف نوری؛ وزیر سابق آموزش و پرورش متعهد شده بود تا نیروی خرید خدمات آموزشی به کار نگیرد و زمان بسیار زیادی را صرف رفع این ممنوعیت کردیم و در نهایت با دستور رئیسجمهور در هیئت دولت این ممنوعیت برداشته شد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: هماکنون اعتبار مالی برای پرداخت دو ماه حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی تأمین شده است و ظرف امروز یا فردا به استانها ارسال میشود، تلاش این است این دو ماه تا پایان سال به سه ماه افزایش یابد.
فرهادی با اشاره به اینکه قرارداد نیروهای خرید خدمات منعقد شده است، عنوان کرد: اگر منع به کارگیری آنها وجود نداشت، هماکنون بیشتر از یک ماه بدهی به معلمان خرید خدمات نداشتیم، اما هماکنون ۵ ماه حقوق به آنها بدهکاریم.
وی تأکید کرد: قرارداد معلمان خرید خدمات آموزشی برای یک سال تحصیلی است و به کارگیری آنها در سال آینده به نیاز آموزش و پرورش بستگی دارد؛ به معلمان خرید خدمات آموزشی تصویه میکنیم در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا برای استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی در آزمون استخدامی ضریب گذاشته شده است؟ گفت: از نظر قانونی نمیتوانیم در آزمون کتبی ضریب تعیین کنیم چرا که در آزمون کتبی، ضرایب مشخص است، اما در مرحله مصاحبه آزمون آموزگاری که ۶۰ درصد سهم دارد، سوابق فعالیت معلمان خرید خدمات آموزشی به عنوان امتیاز لحاظ میشود تا پس از عبور از مرحله کتبی در مرحله مصاحبه نتیجه مناسبی بدست آورند.
سخنگوی آموزش و پرورش یادآور شد: معلمان خرید خدمات سالها معلم بودهاند و مهارت لازم را از طریق تجربه و آموزش کسب کردهاند و در نقاط مختلف کشور به آموزش مشغول بودهاند بنابراین هر سال سابقه آنها در مصاحبه، امتیاز محسوب میشود.
رتبه بندی معلمان
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه پرونده اعتراضات رتبهبندی معلمان بسته شده است گفت: به اعتراضات پاسخ و همه آنها بررسی شده؛ اعتراضات برخی فرهنگیان با تاخیر واصل شده بود و ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار فرهنگی در این رابطه باقی مانده بودند که پرونده آنها نیز بررسی و درصورت پذیرفته شدن اعتراضات، احکامشان اسفندماه صادر میشود لذا میتوان گفت پرونده اعتراضات رتبهبندی بسته شده است.
علی فرهادی درخصوص رتبه بندی نومعلمان نیز افزود: برای نومعلمان نیز سامانه رتبه بندی از روز شنبه هفته گذشته باز شده و معلمان جدید الاستخدامی که از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شدهاند میتوانند مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنند و مطابق قانون رتبهبندی احکام آنها صادر میشود.
واریز معوقات رتبه بندی معلمان
وی آمار اعتراضات را به نسبت جمعیت معلمان زیاد عنوان کرد و ادامه داد: اعتراضات قابل قبول کمتر از ۲۵ درصد بود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص شرایط رتبهبندی دانشجو معلمان عنوان کرد: دانشجو معلمانی که تحصیل آنها پایان یافته باشد، مدارکشان تکمیل و توسط دانشگاه تایید شده باشد، در صورت بارگذاری مدرک، مشمول رتبه بندی میشوند.
فرهادی در خصوص میزان دریافتی دانشجومعلمان گفت: این افراد بدلیل آنکه تازه فارغ التحصیل شدهاند در واقع آموزشیار معلم (مربی آموزشیار معلم) میشوند و شرایط حقوق آنها نسبت به رتبهای که میگیرند و با توجه به منطقه خدمت، سختی آب و هوا و متاهل بودن پرداخت میشود.
وی در پایان علت اصلاح رتبهبندی را به روزآوری آییننامه رتبه بندی مطابق با قانون اعلام کرد و افزود: اصلاحات باید در کارگروه تخصصی بررسی شود و طبق زمان بندی در برنامه هفتم مکلف به اعلام نتیجه آن هستیم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، از رتبه بندی یک تا پنج مدارس غیردولتی خبر داد و اعلام کرد که این رتبهبندی در تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی اثرگذار است.
احمد محمودزاده درباره خبری که اخیرا رئیس کمیسون آموزش مجلس مبنی بر احتمال رتبه بندی معلمان مدارس غیردولتی اعلام کرده بود، اظهار کرد: من این موضوع را نه تایید و نه تکذیب میکنم و باید جزئیات آن را از کمیسیون آموزش بپرسید، اما طبق آنچه که من به عنوان رئیس سازمان مدارس غیردولتی اطلاع دارم، چنین چیزی در آموزش و پرورش مطرح نیست.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: براساس توافق این کمیسیون و دولت، فوق العاده خاص به همه گروههای شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکردند، پرداخت خواهد شد.
حمیدرضا حاج بابایی با اشاره به جزئیات جلسه کمیسیون تلفیق، گفت:براساس توافقی کمیسیون تلفیق و دولت، فوق العاده خاص به همه گروههای شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکردند، پرداخت خواهد شد.
وی تاکید کرد:البته به زودی بر روی کم و کیف برقراری فوق العاده خاص و نحوه اجرا برای گروههای شغلی، با دولت به توافقی خواهیم رسید امیدواریم به زودی به یک جمع بندی در این بخش دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه به جای رتبهبندی معلمان مدارس غیردولتی بحث صلاحیت حرفهای این معلمان را دنبال میکنیم، تاکید کرد: برای ارتقای توانمندیهای معلمان مدارس غیردولتی بحث صلاحیت حرفهای را این معلمان را دنبال میکنیم. بخشی از این صلاحیت حرفهای به ارتقای توانمندی معلمان و دانش افزایی آنها بر میگردد. در این راستا ۳۶۰ ساعت دوره طراحی کردیم که تا کنون ۶۰ ساعت آن برگزار شده است. بخش دیگر این موضوع را نیز در خصوص ارتقای دستمزد، بیمه و حقوق و مزایا معلمان مدارس غیردولتی پیگیری میکنیم. به محض تایید این امر در مجلس، آن را عملیاتی میکنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رتبهبندی مدارس غیردولتی در دستور کار آموزش و پرورش است، درباره جزئیات آن توضیح داد: رتبه بندی مدارس غیردولتی در مجلس و در خلال بازنگری قانون سازمان مدارس غیردولتی مصوب شد. اگر شورای نگهبان نیز تایید کند، آموزش و پرورش مکلف است طی شش ماه آینده، مولفههای مربوط به درجه بندی و رتبهبندی مدارس را اعلام کند.
محمودزاده درباره مزیت رتبه بندی مدارس غیردولتی تاکید کرد: در صورت رتبه بندی مدارس غیردولتی، شهریه این مدارس بر مبنای آن تعیین شود. اینگونه مردم در جریان رتبه مدرسه خواهند بود و بر مبنای آن فرزندان خود را ثبت نام میکنند.
وی در پاسخ به اینکه برای رتبه بندی مدارس غیردودتی چه سطوحی را در نظر گرفتهاید؟ عنوان کرد: رتبه بین یک تا پنج مد نظر داریم. این رتبه بندی روی شهریه مدارس و ثبت نام دانش آموز اثرگذار است. البته عنصر اصلی تاثیر گذاری بر رتبه مدارس، معلم است و اگر معلمان باعث شوند مدرسه رتبه خوبی بگیرد حتما مورد تقدیر قرار میگیرند
منبع:اقتصاد۲۴