در روز تعطیل با چک صیادی چه کنیم؟ + نحوه وصول، پاس شدن، برگشت زدن و ثبت چک - افق اقتصادی

در روز تعطیل با چک صیادی چه کنیم؟ + نحوه وصول، پاس شدن، برگشت زدن و ثبت چک - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 207025 |
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۷:۵۵ |
146 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- در حالت کلی از لحاظ تاریخ دو نوع چک داریم، چک مدت دار و چک روز، که در ادامه با آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

در روز تعطیل با چک صیادی چه کنیم؟ + نحوه وصول، پاس شدن، برگشت زدن و ثبت چک

چک مدت دار:

در قانون صدور چک ، چکی که برای یک تاریخ مشخص صادر شده باشد، چک مدت دار یا زمان دار است. 

در این نوع چک، مطالبه به صورت کیفری امکان پذیر نیست و باید چک را از راه حقوقی وصول نمایید. در غیر این صورت شما می‌توانید از طریق ادراه پست مبلغ چک، خود را مطالبه کنید.

چک روز:

 
به چکی که در همان روز صادر می‌شود و دریافت‌کننده می‌تواند به محض دریافت چک به بانک مراجعه کرده و در همان روز چک را وصول نماید، چک روز می‌گویند.
در این نوع چک افراد می‌توانند در صورتی که حساب چک، موجودی کافی نداشت از طریق روش‌های کیفری یا حقوقی، چک خود را وصول نمایند.
اما اگر در معامله‌ای چک روز صادر شود ولی آن روز تعطیل باشد داستان کمی فرق خواهد کرد. در این حالت شخص تا روز کاری بعد نمی‌تواند مبلغ چک را وصول کند به همین منظور چک در دسته چک‌های مدت دار قرار می‌گیرد و وصول آن از طریق کیفری امکان پذیر نیست.

بنابراین باید بگوییم فرقی ندارد چک زمان‌دار باشد یا چک روز باشد، چنانچه تاریخ آن برای روز تعطیل ثبت گردیده باشد، به آن، چک روز تعطیل می‌گویند.

وصول چک در ایام تعطیل

در قانون صدور چک، صادر نمودن چک برای روز تعطیل یا غیر تعطیل تفاوتی در نحوه وصول آن ندارد. اما چکی که تاریخ وصول آن برای روز تعطیل است را نمی‌توان از طریق کیفری مطالبه نمود. زیرا در قانون، جرمی برای وصول چک در روز تعطیل در نظر گرفته نشده است.

بنابراین فرقی نمی‌کند چک روز باشد یا مدت دار، در هر صورت اگر تاریخ چک برای روز تعطیل باشد، دارنده‌چک باید در صورت نداشتن موجودی در حساب، آن را به صورت حقوقی وصول نماید یا از طریق اداره‌ ثبت آن را مطالبه کند. اما شاید از خود بپرسید چگونه ثابت کنیم که چک زمان‌دار بوده است؟ در ادامه به‌طور کامل به این موضوع می‌پردازیم.

نحوه اثبات وعده‌دار بودن چک صیادی

فردی که برای وصول چک وعده‌دار دادخواستی ارائه نموده باشد باید ابتدا مدت‌دار بودن آن را ثابت نماید. اما چک روز، نیازی به اثبات مدت دار بودن آن ندارد. زیرا تاریخ روی برگه فیزیکی چک به تنهایی این موضوع را ثابت می‌‌نماید و نشانه‌ای اصلی زمان‌دار بودن چک است؛ بنابراین چک ایام تعطیل را می‌توانید بدون نیاز به‌هیچ گونه اثباتی از راه حقوقی مطالبه نمایید.

نحوه برگشت زدن چک روز تعطیل

چنانچه اولین روز کاری پس از تاریخ چک به بانک مراجعه نمودید و چک دارای یکی از شرایط زیر بود، می‌توانید چک را برگشت بزنید.

حساب موجودی کافی نداشته باشد.

حساب کسری موجودی داشته باشد.

مبلغ حروفی با عددی آن مغایرت داشته باشد.

اطلاعات رو برگه فیزیکی چک با سامانه صیاد مغایرت نداشته باشد.

امضاء صادرکننده مطابقت نداشته باشد.

امضاء دارای نقص باشد.

توجه داشته باشید که چک مربوط به روز تعطیل را نمی‌توانید در همان روز برگشت بزنید، زیرا این کار نیاز به مراجعه حضوری به بانک دارد.

پاس شدن چک صیادی در روز تعطیل

همانطور که پیش‌تر گفتیم، چک روز تعطیل را نمی‌توانید در همان روز وصول نمایید. به همین دلیل این کار به اولین روز کاری موکول می‌شود. چنانچه شما صادرکننده چک بوده‌اید و حساب شما دارای کسری موجودی است، می‌توانید اولین روز کاری بعد تاریخ چک به بانک مراجعه نمایید و کسری حساب را برطرف نمایید. البته چنانچه مبلغ کسری کم باشد می‌توانید این کار از طریق کارت بانکی خود در هرساعتی نیز انجام دهید تا روز بعد در اسرع وقت چک صیادی شما پاس شود.

نحوه ثبت چک صیادی در روز تعطیل

شاید از خود بپرسید، آیا ثبت چک در روزهای تعطیل با روزهای غیر تعطیل متفاوت است؟ باید بگوییم خیر ثبت چک صیادی در روز تعطیل هیچ فرقی با ثبت چک در سایر روزها ندارد. اما توجه داشته باشید اگر قصد ثبت چک در روز تعطیل را دارید، تاریخ چک را همان روز ثبت نکنید یا به اصطلاح دیگری چک روز در تعطیلات رسمی صادر نکنید.

برای ثبت چک در ایام تعطیل می‌توانید از اینترنت بانک، همراه بانک استفاده کنید. البته لازم است بدانید که نحوه ثبت چک در دو  مورد تقریبا مشابه هم می‌باشد.

منبع:بانک اول

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید