واریز پاداش آخر سال و عیدی بازنشستگان یک ماه زودتر - افق اقتصادی

واریز پاداش آخر سال و عیدی بازنشستگان یک ماه زودتر - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 202683 |
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵ |
104 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- باتوجه به سال های گذشته، انتظار می رود میزان عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جاری به اندازه مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری باشد.

واریز پاداش آخر سال و عیدی بازنشستگان یک ماه زودتر

عیدی یا پاداش آخر سال مبلغی است که طبق قانون به عنوان پاداش آخر سال برای مشمولان ازجمله بازنشستگان واریز می‌شود. زمان واریز عیدی بازنشستگان معمولا در دو ماه پایانی آخر سال است.

بازنشستگان دولتی معمولا هر ساله همزمان با حقوق بهمن ماه که در بازه زمانی ۲۶ تا ۳۰ این ماه است، عیدی خود را دریافت می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود عیدی این دسته از بازنشستگان امسال نیز تا پایان بهمن ماه به حساب آن‌ها واریز شود.

انتظار می‌رود بازنشستگان نیروهای مسلح نیز همانند بازنشستگان دولت، عیدی خود را به مانند سال‌های گذشته تا اواخر بهمن ماه دریافت کنند.

در خصوص عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی هنوز تصمیم‌گیری صورت نگرفته اما معمولا بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در اواسط اسفندماه و براساس حروف الفبا عیدی خود را دریافت می‌کنند.

رقم عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۴۰۳

هر ساله پیش از اعلام رقم عیدی، تصور بازنشستگان از عیدی چیزی است که بتوانند با آن سفره عید خود را رنگین کنند اما واقعیت این است مبلغی که به عنوان عیدی برای آن‌ها در نظر گرفته‌ می‌شود حتی بخشی از هزینه‌های عید خانواده‌های بازنشسته را هم پوشش نمی‌دهد و همین باعث اعتراض بازنشستگان می‌شود.

گرچه تاکنون به صورت رسمی درباره میزان عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و همچنین بازنشستگان کشوری و لشکری تصمیم‌گیری نشده، اما براساس سنوات گذشته میزان عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جاری به اندازه مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری خواهد بود.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مبلغ جدید عیدی بازنشستگان

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به معنای تنظیم مجدد حقوق و مزایای بازنشستگان است تا با تغییرات اقتصادی و اجتماعی سازگار شود. این اقدام معمولاً به منظور حفظ قدرت خرید بازنشستگان، تعادل مالی و عدالت اجتماعی صورت می‌گیرد.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ممکن است به صورت دوره‌ای یا دائمی انجام شود. در برخی کشورها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی تعیین کننده‌ای برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دارند و برخی از کشورها این وظیفه را به صورت دولتی یا خصوصی به صورت توافق نامه‌ها و قراردادهای کاری انجام می‌دهند.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به عنوان یک اصل عدالت اجتماعی و حقوق انسانی مورد توجه قرار گرفته و تأثیر بسزایی بر سطح زندگی بازنشستگان دارد. این اقدام به منظور پاسخگویی به نیازهای مالی، بهداشتی و اجتماعی بازنشستگان و ارتقاء کیفیت زندگی آن‌ها انجام می‌شود.

نقش دولت در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بسیار حیاتی است. دولت مسئول تعیین و تنظیم سیاست‌ها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است. این شامل تعیین حداقل حقوق بازنشستگان، فراهم کردن بودجه لازم برای متناسب‌سازی، تعیین روش‌های محاسبه و تعداد سال‌های مورد نیاز برای اخذ بازنشستگی و موارد مشابه می‌شود.

دولت همچنین مسئول نظارت بر اجرای قوانین مربوط به بازنشستگی و اطمینان از اینکه شرکت‌ها و سازمان‌ها وظایف خود را در این زمینه به درستی انجام می‌دهند. همچنین، دولت ممکن است برنامه‌ها و طرح‌های اجتماعی را برای حمایت از بازنشستگان و افزایش کیفیت زندگی آن‌ها اجرا کند.

دولت همچنین مسئول بودجه‌بندی و تأمین منابع مالی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است. این شامل تأمین منابع مالی از طریق مالیات‌ها، صندوق‌های بازنشستگی، بودجه دولت و منابع دیگر است.

به طور کلی، دولت نقش بسیار مهمی در تضمین حقوق بازنشستگان و اجرای سیاست‌های متناسب‌سازی حقوق آن‌ها دارد تا اطمینان حاصل شود که بازنشستگان به دستاوردهای خود در زندگی کاری خود احترام گذاشته شده و حقوق آن‌ها تضمین شده است.

فرهنگیان زودتر از بازنشستگان عیدی دریافت می‌کنند. سال گذشته واریز عیدی فرهنگیان از ۲ اسفندماه آغاز شده بود.

عیدی کارمندان علاوه‌بر بعد مالی و کمک به بهبود شرایط معیشتی خانواده‌ها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ زیرا پرداخت عیدی می‌تواند باعث افزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان شود. از سوی دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا کاهش سهم عیدی تاثیر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.

وزارت آموزش و پرورش زمان فرآیند پرداخت و واریز پاداش آخر سال «عیدی» معلمان، فرهنگیان و بازنشستگان از جمله معلمان حق التدریس را اعلام کرد.

همچنین عیدی فرهنگیان در بهمن ماه به حساب آنها واریز می‌شود.

فرهنگیان زودتر از بازنشستگان عیدی دریافت می‌کنند. سال گذشته واریز عیدی فرهنگیان از ۲ اسفندماه آغاز شده بود.

واریز عیدی بازنشستگان از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد. مبلغ عیدی بازنشستگان کشوری همانند سال‌های گذشته توسط دولت و به موجب مصوبه هیات وزیران تعیین می‌شود. بنابراین، میزان پاداش آخر سال بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۳، به اندازه مبلغ عیدی کارکنان دولت در سال ۱۴۰۳ مورد تصویب قرار می‌گیرد. اما مبلغ عیدی بازنشستگان کارگری هرساله به یکی از جنجالی‌ترین موضوعات خبری پایان سال تبدیل می‌شود.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد در صورت تصویب برنامه هفتم برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، در سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

به تازگی یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان و از اعضای سابق شورای اسلامی کار، خواستار پرداخت «عیدی کارگری» به بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

او با انتقاد از مبلغ عیدی بازنشستگان کارگری عنوان کرد: سال‌هاست یکی از اصلی‌ترین مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی، پرداخت عیدی کارگری است؛ این مطالبه را در دولت‌های مختلف مطرح کرده‌ایم، اما متاسفانه هیچ زمان گوش شنوایی نبوده است.

به گفته فرجی، مدیرعامل تامین اجتماعی که حرف آخر را در مورد رقم عیدی بازنشستگان این سازمان می‌زند، باید بداند با عیدی کارمندی، کارگران بازنشسته شب عید شرمنده خانواده‌هایشان می‌شوند. وقتی قانون می‌گوید کف عیدی کارگری ۶۰ روز مزد مصوب و سقف آن ۹۰ روز مزد است، باید این محدوده قانونی در مورد عیدی پرداختی به کارگران بازنشسته نیز رعایت شود.

او ادامه داد: انتظار داریم حداقل به اندازه دو پایه دستمزد به تمام بازنشستگان تامین اجتماعی عیدی بدهند؛ اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر و زیر خط فقر هستند؛ چرا عیدی پایان سالِ بازنشسته‌ای که ۹ میلیون حقوق می‌گیرد باید برابر با عیدی پرداختی به یک قاضی یا یک استاد دانشگاه باشد؟

اعضا کمیسیون اجتماعی مجلس به افزایش ۲۵ درصدی حقوق و شاغلان و بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۳ رای مثبت دادند.

این فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی در پایان گفت: اگر قرار بر برابری در پرداخت‌هاست، در طول سال مزایای آن چنانی خواص را هم به ما کارگران بازنشسته بپردازند.

گفتنی است قانون عیدی کارگران سال‌ها است که بدون تغییر خاصی اجرا می‌شود. قانونگذار با تصویب قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۴ اعتبار قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ را لغو نکرده است؛ بنابراین حکم تعیین عیدی معادل ۶۰ روز آخرین مزد روزانه مشمولین قانون کار کماکان به قوت خود باقی است.

منبع:فردانیوز

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید