نزاع مجلس و دولت بر سر پرداخت کردن یا نکردن حقوق به این افراد - افق اقتصادی

نزاع مجلس و دولت بر سر پرداخت کردن یا نکردن حقوق به این افراد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 199800 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵ |
157 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰-با توجه به گزارش های منتشر شده، برخی از بازنشستگان دولتی، به خصوص معلمان بازنشسته، اعتراض خود را به دستگاه های ذی‌صلاح بیان کرده‌اند که برای دریافت پاداش پایان خدمت بیش از یک سال در نوبت قرار داشته و این موضوع را مورد گلایه قرار داده‌اند.

نزاع مجلس و دولت بر سر پرداخت کردن یا نکردن حقوق به این افراد

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه در مورد لزوم پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی که مشمول تبصره سه ماده شش قانون  رتبه‌بندی معلمان  می‌باشند به رضا مراد صحرایی‌، وزیر آموزش و پرورش تذکر داد

وی با استناد بر تبصره سه ماده شش قانون نظام‌بندی معلمان گفت‌: فوق العاده رتبه‌بندی موضوع این قانون از تاریخ ۳۱/شهریور /۱۴۰۰ اعمال می‌گردد .

نماینده شاهین‌شهر توضیح داد:  بازنشستگان فرهنگی که در فاصله ۳۱/ شهریور/۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۰ بازنشسته شده‌اند، علی رغم اینکه احکام رتبه‌بندی برای ایشان صادر شده ولی مزایای رتبه‌بندی به آن پرداخت نگردیده.

حاجی دلیگانی ضمن اشاره به درخواست این قشر از بازنشستگان، مطالبات آن‌ها را به شرح زیر عنوان کرد:

۱-پرداخت فوق العاده رتبه‌بندی به بازنشستگان مشمول این قانون بازه زمانی۳۱/ شهریور/۱۴۰۰ تا بهمن

۲-پرداخت ما به متفاوت پاداش سال ۱۴۰۰ به بازنشستگان که طبق قانون مشمول رتبه بندی شدند.

۳-پرداخت فوق العاده رتبه‌بندی بازنشستگان فرهنگی در بازه زمانی یکم مهرماه ۱۴۰۱ تا ۲۲ اسفند ۱۴۰۱.

۴- پرداخت پاداش سال ۱۴۰۱ فرهنگیان بازنشسته .

وی در پایان تذکر تاکید کرد:‌ در راستای اجرای قانون و رفع تبعیض، ضروریست نسبت به پیگیری موضوع و پرداخت مطالبات این قشر از بازنشستگان اقدام لازم صورت پذیرد.

عیدی و حقوق بازنشستگان

عیدی و پاداش آخر سال یکی از حقوقی است که در پایان سال به کارمندان دولت، کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری تعلق می گیرد. مبلغ این عیدی برای هر گروه از این افراد به طور جداگانه و طبق فرمول خاصی تعیین می شود. حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری توسط هئیت وزیران و حقوق کارکنان مشغول قانون کار توسط وزارت کار تعیین می شود. میزان عیدی برای افرادی که کمتر از یکسال سابقه کار دارند هم بر اساس ماه های حضور آن ها در محل کار محاسبه خواهد شد.

عیدی کارگران طبق مصوبه ای که به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، محاسبه و تعیین می شود، بر اساس این مصوبه که در سال ۱۳۷۰ تصویب شد، عیدی آخر سال کارگران برابر با دو برابر حداقل دریافتی کارگر است. البته این مبلغ حداقل عیدی کارگر است و حداکثر عیدی می تواند تا سه برابر حداقل حقوق ماهانه کارگر پرداخت شود. بنابراین، عیدی حقوق کار حداقل برابر با دستمزد شصت روز کار اخیر و حداکثر برابر با دستمزد نود روز کار اخیر اوست.)

همچنین میزان عیدی کارگران نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی آن ها تجاوز کند. بر اساس قانون، پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه ها مشغول به کارهستند نیز الزامی است، در این صورت میزان عیدی کارگر باید بر اساس شصت روز دستمزد و متناسب با روزهای کار او محاسبه شود. در واقع، در این شرایط ابتدا عیدی ماهانه برای کارگر محاسبه می شود با ضرب در تعداد ماه های سابقه کار وی مبلغ نهایی عیدی سالیانه تعیین و پرداخت می شود.

قانون عیدی کارگران سال‌ها است که بدون تغییر خاصی اجرا می‌شود. قانونگذار با تصویب قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۴ اعتبار قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ را لغو نکرده است؛ بنابراین حکم تعیین عیدی معادل ۶۰ روز آخرین مزد روزانه مشمولین قانون کار کماکان به قوت خود باقی است.

منبع:گسترش نیوز
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید