اقتصاد ۱۰۰- آنطور که یک مقام در سازمان برنامه و بودجه گفته، پرداخت یارانه نقدی در سال آینده هم ادامه دارد.
آنطور که معاون سازمان برنامه و بودجه خبر داده پرداخت یارانه نقدی ، معیشتی و کالابرگ الکترونیک به گروههای مشمول و مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، پرداخت یارانه دارو، شیر خشک و ملزومات مصرفی پزشکی و پرداخت یارانه نان و خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۳ ادامه دارد.
پیشتر و به دنبال رونمایی از لایحه بودجه ۱۴۰۳، معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور، نیز ضمن تشریح مهمترین ویژگیها و رویکردهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳؛ از تداوم پرداخت یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیک به گروههای مشمول، یارانه دارو، شیر خشک و ملزومات مصرفی پزشکی و یارانه نان و خرید تضمینی گندم در سال آینده خبر داده بود.
منابع هدفمندسازی یارانهها در لایحه بودجه که هماکنون در حال بررسی در کمیسیون تلفیق است، با رشدی ۱۵ درصدی همراه است. در عین حال، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیر مشمول حمایت دولت اقدام کند.
منابع هدفمندسازی یارانهها ۱۵ درصد رشد کرد
بر اساس این گزارش زیرنویس، منابع هدفمندسازی یارانهها با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است، این در حالیست که سال گذشته این رقم معادل حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بود.
یارانه نان و دارو تامین میشود
سازمان هدفمندسازی یارانهها همچنین موظف است منابع حاصل از عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فروش فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی را با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرفا برای تأمین یارانه نان و دارو هزینه کند.
بر اساس این گزارش، در حالی سیاست پرداخت یارانه و کالابرگ به مشمولان در سال آینده ادامه دارد که هماکنون ارزش آنها به نصف تقلیل یافته و پاسخگوی نیازهای ضروری خانوار کمدرآمد نیست. به همین دلیل برخی از نمایندگان کارگری برای ارتقای سطح رفاه از دست رفته کارگران خواستار اعطای بستههای حمایتی هستند. هرچند کارشناسان بر این باورند که با توجه به ادامه تورم بالای ۴۰ درصد برای چهار سال متوالی در اقتصاد ایران، اولویت اول دولت باید مهار تورم باشد نه تداوم سیاستهای عوامگرایانه.زیرنویس
خبر فوری بهزیستی امروز ۲۰ آذر / آخرین اخبار از مابه التفاوت مستمری بهزیستی ۱۴۰۲
بهروز مروتی گفت:تعیین میزان کمک هزینه معیشت مشمولانِ مصوبه به هیئت وزیران واگذار شد.
طبق گفته بهروز مروتی فعال حقوق معلولان سازمان بهزیستی مکلف شده در سال ۱۴۰۳ به معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، کمک هزینه معیشتی به میزانی که هیئت وزیران تصویب کند، پرداخت کند.
او گفت: در متن لایحهی ۱۴۰۳، تنها در بند «ب» ماده ۳ تبصره ۱۶ به معلولان شدید و خیلی شدید اشاره شده است. این مصوبه سال گذشته نیز در لایحه بوده وجود داشت، اما اجرایی نشد.
وی گفت: تبصره فوق، کپی بند «ب» تبصره ۱۲ قانون بودجه سال جاری است که مجلس، میزان کمک هزینه را تا سقف ۵ میلیون تومان تعیین کرد، اما با ایراد شورای نگهبان بر عدم تعیین منابع مالی، تعیین میزان کمک هزینه معیشت مشمولانِ مصوبه به هیئت وزیران واگذار شد.
وی ادامه داد: با این حال، تا به امروز که ۹ ماه از سال گذشته، هیئت وزیران هنوز آئیننامه اجرایی بند «ب» تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۲ -که مربوط به معلولان است- را حتی تدوین هم نکرده در حالی که آئیننامه اجرایی همین مصوبه که در خصوص جانبازان، ایثارگران و رزمندگان است را خردادماه برای اجرا ابلاغ کرده است. بر همین اساس برای جانبازان، آزادگان و رزمندگان و افراد تحت تکفل آنها، با لحاظ شدت جانبازی و دهک درآمدی، از ۵ میلیون تا ۶/۵ میلیون تومان کمک هزینه معیشتی در نظر گرفته است.
وی گفت: مجلس دغدغهای در خصوص معلولان ندارد، اما بر فرض محال اگر بخواهد دولت و بهزیستی را بابت عدم اجرای ۹ ماهه مصوبه فوقالاشاره مواخذه کند، پاسخ بهزیستی این خواهد بود که اولا، این مصوبه در حال اجرا است و به ۲۲۰ هزار نفر از معلولان شدید و خیلی شدید علاوه بر مستمری عادی، کمک هزینه معیشتی پرداخت میکند و دوما، قادر به پرداخت مبالغ بیشتر یا اضافه کردن افراد واجد شرایط به چرخه حمایتی به دلیل کمبود اعتبارات نیست.
مروتی بیان کرد: هرچند این مصوبات چیزی جز نگرش نادرست جامعه به معلولان ندارد؛ و باید دید مجلس چه پاسخی در قبال این تبعیض آشکار در خصوص معلولان دارد.
منبع:زیرنویس