اقتصاد ۱۰۰- رئیس سازمان بورس درباره شرایط و نحوه پرداخت سود سهام عدالت گفت: سود سهام عدالت امسال در دو مرحله پرداخت میشود که مرحله اول آن در آذرماه خواهد بود.
مهدی سعادتی رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس از پرداخت سود قطعی ۱۴۰۲ به دارندگان سهام عدالت خبر داد و افزود سود سهام عدالت ۱۴۰۲ تا پایان آذرماه امسال پرداخت میشود.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس نیز درباره شرایط و نحوه پرداخت سود سهام عدالت گفت: مرحله اول سود سهام عدالت آذر ماه پرداخت خواهد شد؛ برخی شرکتها هنوز سود را واریز نکردند که موظف هستند در روزهای آتی این کار را انجام دهند؛ در غیر این صورت اسامی آنان منتشر میشود.
وی گفت: سود سهام عدالت امسال در دو بخش واریز خواهد شد؛ بخش اول آذر ماه و بخش دوم پایان سال.
مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۲
بهگفته سعادتی، سود سهام عدالت امسال برای برخی از سهامداران تحت پوشش، از یک تا دو میلیون تومان است و برای برخی دیگر از سهامداران هم مبلغ ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزارتومان برآورد شده است.
سال ۱۴۰۱ سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۰ طی دو مرحله واریز شد. روند پرداخت مرحله اول از روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ آغاز و تا سوم دی ماه ادامه یافت. در مرحله نخست سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علیالحساب دریافت کردند.
فرآیند پرداخت مرحله دوم نیز روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ انجام گرفت. در اسفندماه نیز سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی داشتند، به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت کردند. همچنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به ایشان تعلق گرفت.
برای دریافت سود سهام عدالت شماره حساب بدهید
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: سعی بر این است که در آذرماه سودهای گذشته را هم برای جامعه جدید یعنی افرادی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند واریز کنیم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: طبق سنوات گذاشته از دو مسیر شماره حساب مشمولان سود سهام عدالت را داریم یکی از سامانه سجام و دیگر از طریق سایت سهام عدالت، اما راحتترین و بهترین مسیر سجامی شدن است تا افراد بتوانند سایر خدمات دیگر را هم دریافت کنند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که اگر سهامداری سود سنوات گذشته را دریافت نکرده باشد با سجامی شدن علاوه بر دریافت سود در انتهای آذر سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهد کرد؟ گفت: بله. به امید خدا اگر شرکتهایی که سود خود را واریز نکردهاند بتوانند به تعهدات خود عمل کنند و فرصت مناسب برای محاسبات داشته باشیم سعی بر این است که در آذر ماه بتوانیم سودهای گذشته را نیز برای جامعه جدید یعنی افرادی که شماره حساب اعلام و در سامانه سجام ثبت نام کردند واریز کنیم.
گفتنی است پیش از این هم رئیس سازمان بورس در خصوص واریز سود سهام عدالت گفته بود: امسال سود سهام عدالت به صورت متمرکز توسط شرکت سرمایهگذاری مرکزی و در دو مرحله پرداخت خواهد شد. مرحله اول آن آذر ماه انجام خواهد شد و میزان آن نزدیک به ۶۰۰ هزار تومان است. بخش دیگری از سود شرکتها را که دریافت کنیم به این مبلغ اضافه خواهد شد که ممکن است حدود ۲۰ درصد افزایش را رقم بزند. مرحله دوم نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
او افزود: نزدیک به ۹ شرکت سود سهام عدالت را پرداخت نکرده اند که بتوانیم به موقع سود را به صورت متمرکز پرداخت کنیم. سود ۶۰۰ هزار تومانی برای سهام ۵۰۰ هزار تومانی است سهام یک میلیونی نیز حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
همچنین مهدی حاجی وند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت بیان کرد: افراد به هیچ وجه برای دریافت سود سهام عدالت به درگاه اینترنتی مراجعه و پولی پرداخت نکنند و دقت داشته باشند که در حال حاضر هم ثبتنام جدیدی برای سهام عدالت وجود ندارد.
اگر سود سهام عدالت واریز نشد چه کنیم؟
وی همچنین درباره افرادی که تا کنون سود سهام عدالت دریافت نکردند و آیا سود آنها برای سالهای گذشته باطل و سوخت شده، گفت: قطعا کسانی که در سامانه سهام عدالت و سجام ثبت نام کردند و شماره حساب کردند سود سنوات گذشته برای افراد واریز شده و اگر فردی در این دو سامانه ثبت نام نکرده و سود سهام عدالت را دریافت نکرده و بخواهد امروز ثبت نام کند، سود آن از سال ۹۸ و به صورت یکجا واریز خواهد شد و سود افراد سوخت نشده، محفوظ است و به محض ثبت نام واریز میشود.
سهام عدالت جاماندگان
درباره سهام عدالت جاماندگان نیز سال گذشته حدود ۳.۵ میلون نفر به عنوان جاماندگان سهام عدالت شناسایی شدند و قرار بود به هرکدام از این افراد مبلغ ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت اختصاص پیدا کند. اما رئیس سابق سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که تحقق این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد که چنین منابعی فعلا موجود نیست. اواسط شهریور امسال هم احسان خاندوزی ـ وزیر اقتصاد – اظهار کرد که مراحل تصویب و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان باید از طریق هیات دولت طی شود.
برای دریافت سهام عدالت متوفیان چه کنیم؟
حسنلو تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی در فرآیند تسهیم و انتقال هیچ گونه پیامکی از سرخطهای شمارهدار و بدون ماسک ارسال نمیکند و از نظر ما این پیامکها بیاعتبار است و مردم نباید به این پیامکها توجه کنند.
معاون سمات گفت: وراث سهام عدالت برای دریافت جدول زمان بندی و تشکیل پرونده به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای این طرح ملی به سایت اینترنتی شرکت سپردهگذاری مرکزی به نشانی csdiran.ir مراجعه کنند.
در صورتی که متوفی، سهامدار عدالت بود، وراث مطابق با جدول زمانبندی و تاریخ مطرح شده در درگاه یکپارچه ذینفعان به یکی از شعب سراسر کشور کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب سراسر کشور بانکهای ملت، ملی، پارسیان و تجارت مراجعه کنند تا کار ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث انجام شود.
به گفته مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی بعد از تایید پرونده، سهام متوفی حداکثر پس از دو روز کاری بین ورثه تقسیم خواهد شد.
در هیچیک از مراحل این فرآیند نیازی به پرداخت وجه نیست و کاملا رایگان است.
منبع:فردانیوز