نحوه استعلام یارانه با کد ملی یا کد دستوری - افق اقتصادی

نحوه استعلام یارانه با کد ملی یا کد دستوری - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 168285 |
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵ |
198 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- جدیدترین اخبار در مورد یارانه ها را در اندیشه معاصر بخوانید.

نحوه استعلام یارانه با کد ملی یا کد دستوری

یارانه نقدی راهکاری برای کمک به هزینه معیشتی مردم به حساب می آید . هنگام پرداخت  یارانه نقدی  نه تنها درآمد سرپرست خانوار محاسبه می شود بلکه درامد اعضای خانواده را هم مورد برسی قرار می دهند .  یارانه نقدی  از نیمه اول شهریور برای ۵ دهک اول افزایش یافت . محاسبه دهک بندی جدید یارانه نقدی اعلام شده است .

حذف یارانه آب و برق مشترکان پرمصرف در سالهای اخیر بسیار مورد طرح و بررسی قرار گرفته و بر اساس قوانین بودجه سنواتی و مصوبات هیئت وزیران، تعرفه‌های پلکانی به‌گونه‌ای اصلاح شده که مشترکان بسیار پرمصرف، هزینه تمام شده آب و برق را بپردازند و یارانه مشترکان پرمصرف نیز نسبت به گذشته کاهش یابد.

اما اخیرا طرحی جدید در راستای کاهش تنش آبی در مجموعه وزارت نیرو مطرح شده که بر اساس آن یارانه آب مالکان بیش از یک واحد مسکونی حذف می‌شود.

اگرچه پیگیری‌ها نشان می‌دهد این طرح هنوز به مرحله تصویب نرسیده و در مرحله تدوین است و جزئیات آن نهایی نشده، اما تصویب و اجرایی شدن آن در آینده‌ای نزدیک، در دستور کار قرار گرفته است.

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص گفت: عملیاتی‌کردن مصوبات کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی، استفاده از ظرفیت‌های قانونی بودجه ۱۴۰۲ به منظور تخصیص آب فرآیندی صنایع، الزام مجتمع‌های بزرگ به بازچرخانی آب خاکستری و آب باران، اصلاح نظام تعرفه‌گذاری در چارچوب مدیریت بهینه مصرف آب و حذف یارانه آب برای مالکانِ با بیش از یک واحد مسکونی از مهم‌ترین راهکارهای رفع چالش‌های صنعت آب و فاضلاب است.

افزایش مبلغ یارانه نقدی

افزون بر اینکه تصمیم گرفته شده تا شیوه دهک‌بندی خانوار تغییر کند، پیشتر اخباری منتشر شد که حاکی از آن بود که قرار است به تعداد افرادی که یارانه تشویقی می‌گیرند، اضافه شود. تا کنون دهک‌های اول تا پنجم مشمول یارانه تشویقی بودند اما حالا دهک‌های ششم و هفتم هم به این فهرست اضافه شده‌اند و بدین ترتیب در مجموع این یارانه به دست ۶۱ میلیون نفر از یارانه‌بگیران می‌رسد.

هم‌اکنون دهک‌های اول تا سوم که از درآمد کمتری برخوردارند، ۴۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر به‌عنوان یارانه دریافت می‌کنند و اگر قرار باشد ۲۰۰ هزار تومان را برای خرید کالا در قالب طرح کالابرگ صرف کنند، ۱۲۰ هزار تومان به آنها اختصاص می‌یابد که در مجموع می‌شود ۵۲۰ هزار تومان.

دهک‌های چهارم تا هفتم اما یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به دستشان می‌رسد، با احتساب ۱۲۰ هزار تومانی که قرار است به‌عنوان یارانه تشویقی به آنها اختصاص پیدا کند، ۴۲۰ هزار تومان به‌ازای هر یک نفر عضو خانواده به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.

البته در حالی دولت به دنبال تشویق مردم به استفاده از کالابرگ است که کارشناسان می‌گویند دلیل آن کسری بودجه هنگفت بوده و نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهند که مردم بیشتر راغب به استفاده از یارانه نقدی هستند نه گرفتن اعتبار برای خرید کالا.

به هر حال، دولت استفاده از کالابرگ را اختیاری اعلام کرده و ۱۱ قلم را نیز در سبد کالا قرار داده است. این کالاها شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند‌و‌شکر می‌شوند. مشمولان این طرح هم می‌توانند اعتباری که در اختیارشان قرار می‌گیرد صرف خرید یک کالا یا چند کالا کنند.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اضافه شدن دهک‌های ششم و هفتم به طرح کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت: با اضافه شدن بیش از ۱۳ میلیون نفر به مشمولان این طرح، در حال حاضر جمعیت تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیک به ۶۱ میلیون نفر رسید.

استعلام یارانه نقدی با کد ملی

یحیوی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره  اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای دهک ششم و هفتم  جامعه اظهار کرد: طرح کالا برگ الکترونیکی که از خرداد ماه امسال شروع شد در ۶ فاز توسعه پیدا کرد.

وی افزود: طرح کالابرگ الکترونیک در راستای سیاست‌های رفاهی دولت است که یک سبد ۱۱ قلمی شامل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران را تأمین می‌کند.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: استفاده از این طرح، کاملاً اختیاری است و افراد هم می‌توانند یارانه خود را به صورت کالابرگی استفاده کنند و هم می‌توانند یارانه خود را طبق روال گذشته به صورت نقدی برداشت کنند.

یحیوی ادامه داد: کلیه خانوارهای مشمول این طرح، برای اطلاع از فروشگاه‌های متصل به سامانه و گرفتن باقی مانده اعتبار خود می‌توانند از شبکه ملی اعتبار «شما» استفاده کنند و یا اینکه با کد دستوری * ۵۰۰* ۱۴۶۳ # تماس بگیرند.

وی یادآور شد: در خردادماه که این طرح شروع شد نزدیک ۲۰ هزار ترمینال در سطح کشور به شبکه متصل بودند اما در حال حاضر بیش از ۱۴۵ هزار ترمینال در کشور فعال هستند و حدود ۱۳۲ هزار فروشگاه خرد (سوپرمارکت‌های محلی) و ۱۳ هزار فروشگاه زنجیره‌ای نیز متصل هستند. ما همچنین در فروشگاه‌های اینترنتی هم زیرساخت‌ها را آماده کردیم و الان فروشگاه‌های اینترنتی هم متصل شدند.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اضافه شدن دهک‌های ششم و هفتم به این طرح خبر داد و گفت: با اضافه شدن بیش از ۱۳ میلیون نفر (۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در بعد خانوار) به مشمولان این طرح، در حال حاضر جمعیت تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیک به ۶۱ میلیون نفر رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر دهک ششم و هفتم می‌توانند به فروشگاه‌های متصل مراجعه کنند و خرید ۱۱ قلم را انجام دهند. افراد می‌توانند ۲۰۰ هزار تومان از یارانه خودشان را به صورت کالابرگی خرید کنند و از مشوق دولت برای این کار به مبلغ ۱۲۰ هزار تومان بهره مند شوند و با الباقی یارانه هم می‌توانند مجددا خرید کرده و یا به صورت نقدی برداشت کنند.

یحیوی گفت: این ۱۱ قلم شامل شیر کم چرب، پنیر، ماست کم چرب، تخم مرغ، گوشت سفید، روغن مایع، ماکارونی، برنج، قند و شکر، حبوبات و گوشت گوساله است و هیچ برند خاصی هم مطرح است و کاملاً آزاد است البته مبنای قیمتی ما سال ۱۴۰۱ است و ما به التفاوت را دولت پرداخت می‌کند و اگر بیشتر از این قیمت شد مازاد آن را باید خود افراد بپردازند./قاب امروز

استعلام یارانه با کد ملی یا کد دستوری

استعلام یارانه با کد ملی امکان اطلاع از وضعیت دریافت یا عدم دریافت یارانه را برای افراد و خانوارهای مختلف کشور فراهم می سازد. طرح هدفمندسازی یارانه ها از چند سال قبل در کشور آغاز شده و تا اکنون ادامه دارد. این طرح که ابتدا با هدف کمک اقتصادی به مردم و بهبود کیفیت زندگی آن ها در برابر افزایش قیمت ها اجرا شد، با رشد سریع تورم رفته رفته اثر خود را از دست داد. دولت های مختلف هم تا همین سال گذشته نسبت به افزایش مبلغ یارانه نقدی اقدام نکردند؛ سرانجام در ابتدای کار دولت آقای رئیسی، میزان یارانه نقدی با سایر یارانه ها اعم از بنزین و معیشتی تجمیع شده و به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان برای گروه های مختلف رسید. استعلام یارانه معیشتی با کد ملی به شما کمک می کند تا از گروه بندی خود در این زمینه مطلع شده و بدانید در کدام یک از این گروه های یارانه بگیر ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی قرار دارید.

البته پس از اجرای طرح جدید هدفمندسازی یارانه ها، یارانه بسیاری از افراد به طور کامل قطع گردیده و دیگر مبلغی با این عنوان با حساب شان واریز نمی شود؛ هم چنین برخی خانوارها در ماه اول یا دوم پس از اجرای طرح هم یارانه دریافت کرده و بعد از آن دیگر واریزی نداشته اند. در همین راستا، امکان استعلام یارانه با کد ملی سرپرست فراهم شده است تا اقشار مختلف مردم امکان بررسی شرایط و اطلاع از وضعیت دریافت یارانه شان را داشته باشند. کسانی که پس از بررسی های لازم متوجه عدم قرار گیری نام شان در لیست یارانه بگیران می شوند، در صورت اعتراض می توانند نسبت به ثبت نام یارانه در سامانه مربوطه اقدام کرده تا درخواست شان مجددا مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به اهمیت این موضوع برای بسیاری از خانوارهای ایرانی، در این مقاله به معرفی روش های مختلف استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه پرداخته و نحوه انجام این کار را توضیح خواهیم داد؛ پس با ما همراه باشید.

سامانه استعلام یارانه با کد ملی

در طرح جدید پرداخت یارانه های نقدی، تمام مردم کشور به ۱۰ قسمت تبدیل شده و هر قسمت به عنوان یک دهک شناخته می شوند. اطلاعات درآمدی این افراد از طریق بانک های اطلاعاتی دولت دریافت و مورد بررسی قرار گرفته است؛ سپس به ترتیب درآمد از کم تر به بیش تر در دهک های ۱ تا ۱۰ قرار داده شده اند. استعلام یارانه با کد ملی تا حدودی امکان اطلاع شما از دهک درآمدی تان را فراهم می کند. به هر حال، در طرح جدید به افرادی که در دهک های ۱ تا ۳ قرار گرفته اند، ۴۰۰ هزار تومان و به افرادی که در دهک های ۴ تا ۹ قرار گرفته اند، ۳۰۰ هزار تومان یارانه تعلق می گیرد. کسانی هم که در دهک آخر یعنی ۱۰ ام باشند، مشمول دریافت یارانه نخواهند شد. در این قسمت، سامانه استعلام یارانه با کد ملی سرپرست را معرفی کرده و روش ورود به آن را توضیح می دهیم. در ادامه هم به روش استفاده از این سامانه می پردازیم.

برای وارد شدن به سایت در نظر گرفته شده جهت استعلام وضعیت یارانه بگیران، کافی است یک سری مراحل را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این مراحل لازم برای ورود به سامانه مذکور، عبارتند از:

۱ابتدا باید آدرس اینترنتی آن یعنی hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. برای ورود به این سایت و استفاده از آن جهت استعلام یارانه، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری استفاده کنید.
۲پس از این که نشانی سایت استعلام یارانه معیشتی با کد ملی را سرچ کردید، اولین گزینه بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «معیشتی – وزارت تعاون» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

سایت وزارت تعاون برای استعلام یارانه با کد ملی
۳سپس به صفحه اصلی این سامانه وارد شده و تصوی زیر برای تان نمایش داده می شود. اکنون امکان استعلام وضعیت یارانه خانوارتان را داشته و می توانید از دهک درآمدی تان مطلع شوید.

سامانه حمایت جهت استعلام یارانه با کد ملی

با انجام این چند مرحله ساده، به سایت در نظر گرفته شده جهت استعلام وضعیت یارانه منتقل می شوید. در ادامه، نحوه استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه را هم برای تان توضیح می دهیم تا برای استفاده از این سامانه با مشکلی مواجه نشوید.

اکنون که روش ورود به سایت استعلام یارانه را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید در هر ساعتی از شبانه روز به آن وارد شده و از وضعیت یارانه خود یا سایر افراد مطلع شوید. البته دقت داشته باشید که برای استعلام یارانه با کد ملی در این سامانه، باید به رقم سمت راست کد ملی تان توجه کنید؛ زیرا افرادی که رقم آخر یا سمت راست کد ملی شان زوج است، در روزهای زوج امکان وارد شدن به این سامانه و استفاده از آن را دارند. اشخاصی هم که رقم سمت راست کد ملی شان فرد باشد، در روزهای فرد می توانند به این سامانه وارد شده و از آن جهت اطلاع از وضعیت یارانه شان استفاده کنند. به هر حال، در این قسمت نحوه استعلام یارانه معیشتی با کد ملی را توضیح می دهیم تا از روش کلی آن مطلع شوید. به این ترتیب، با توجه به رقم آخر کد ملی تان می توانید در روزهای مربوطه وارد شده و از خدمات سامانه بهره مند شوید.

جهت استفاده از این سامانه برای بررسی وضعیت یارانه تان هم باید اقداماتی را انجام دهید که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم. این اقدامات لازم به منظور استعلام یارانه در سامانه مذکور، به شرح ذیل می باشند:

۱در اولین قدم باید به این سایت وارد شوید که در بخش قبل نحوه انجام این کار را بیان کرده ایم؛ پس جهت وارد شدن به سامانه استعلام یارانه با کد ملی سرپرست دچار مشکل نخواهید شد.
۲بعد از این که به صفحه اصلی سایت استعلام وارد شدید، شکل زیر را مشاهده می کنید. در گوشه بالا و سمت چپ این صفحه گزینه «ورود / ثبت نام» قرار گرفته است. بر روی آن کلیک کرده تا وارد مراحل بعدی استعلام شوید.
۳سپس پنجره ای به شکل زیر برای تان نمایش داده می شود که شامل گزینه های ورود و ثبت نام است. اگر قبلا در این سامانه ثبت نام کرده باشید، می توانید به راحتی وارد شوید؛ اما اگر تا کنون نام نویسی تان را در این سایت انجام نداده اید، برای استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه ابتدا باید این فرایند را طی کنید. جهت این امر کافی است شماره همراه، کد ملی و تاریخ تولدتان را در کادرهای مربوطه قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزنیه «ارسال کد اعتبارسنجی» را بزنید. به این ترتیب می توانید مراحل ثبت نام را طی کنید.

ثبت نام در سامانه حمایت برای استعلام یارانه با کد ملی

۴پس از تکمیل فرایند ثبت نام، می توانید به سایت مربوطه وارد شوید. اکنون باید گزینه «ورود» را از قسمت بالای پنجره انتخاب کنید؛ سپس شماره همراه تان را در جایگاه تعیین شده برای آن قرار داده و کد امنیتی را وارد کنید. در نهایت هم گزینه «ارسال کد اعتبارسنجی» را بزنید تا این کد مورد نیاز جهت ورود به سامانه استعلام یارانه با کد ملی ، بر روی گوشی تان ارسال شود. این کد را دریافت کرده و در کادر مشخص شده برای آن قرار دهید؛ سپس گزینه «ورود» را بزنید تا به حساب کاربری خود در این سایت منتقل شوید.

ورود به سامانه حمایت جهت استعلام یارانه با کد ملی

۵در صورتی که کد اعتبارسنجی ارسال شده را به درستی وارد کرده باشید، به صفحه زیر وارد می شوید. در این صفحه چند گزینه مختلف قرار گرفته اند که شامل «دهک»، «اطلاعات شناسه اقتصادی»، «وضعیت شما»، «اعضای خانوار»‌ و «درخواست بررسی» می شوند. اکنون استعلام یارانه معیشتی با کد ملی برای شما انجام گرفته و هر یک از این گزینه ها، برخی اطلاعات مربوط به وضعیت شما را نمایش می دهند. برای مثال، دهک و وضعیت شما به ترتیب دهک درآمدی و وضعیت دریافت یارانه را برای شما نمایش می دهند. گزینه های اعضای خانوار و اطلاعات شناسه اقتصادی هم به ترتیب به وضعیت اقتصادی خانواده شما مربوط می شوند. گزینه «درخواست بررسی»‌ هم که یکی از مهم ترین امکانات سایت استعلام یارانه با کد ملی سرپرست است، امکان ثبت اعتراض به دهک بندی و وضعیت یارانه را برای کاربران فراهم می کند؛ پس در صورتی که به هر یک از این اطلاعات اعتراض دارید، گزینه «درخواست بررسی» را بزنید تا اعتراض تان ثبت شود.

درخواست بررسی استعلام یارانه با کد ملی

همان طور که مشاهده کردید، با انجام این اقدامات ساده، امکان استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه از طریق سایت تعیین شده برای آن فراهم می گردد؛ از این رو می توانید وضعیت دهک بندی درآمدی، مشمول بودن یارانه و اطلاعات اقتصادی خانوارتان را بررسی کنید. در صورتی هم که به این وضعیت اعتراض داشته باشید، با انتخاب گزینه «درخواست بررسی» امکان ثبت آن را خواهید داشت. دقت کنید که انجام اعتراض در این سامانه خود مراحل گوناگونی دارد که باید پس از انتخاب گزینه مربوطه، همه این مراحل را به صورت دقیق و گام به گام پشت سر بگذارید.

استعلام یارانه با کد ملی با تلفن گویا

در بخش قبل، نحوه استعلام یارانه با کد ملی از طریق سامانه ای که به همین منظور ایجاد شده است را بیان کردیم. این روش بهترین راه ممکن برای بررسی وضعیت یارانه بوده و اطلاعات جامعی را هم در اختیار کاربران قرار می دهد. با این حال، در صورتی که به اینترنت یا سامانه دسترسی نداشته باشید، راه های دیگری هم برای بررسی وضعیت یارانه وجود دارد. یکی از این روش ها، دریافت استعلام یارانه با تلفن گویا می باشد. به این شکل که باید شماره تلفن ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس گرفته و سپس کد ملی سرپرست خانواده را وارد کنید. این روش استعلام یارانه معیشتی با کد ملی ، امکان آگاهی از مشمول بودن یا نبودن شما را فراهم می کند اما اطلاعاتی در مورد دهک شما نمی دهد. اگر مشمول دریافت یارانه نباشید، می توانید بفهمید که در دهک ۱۰ ام قرار گرفته اید؛ زیرا فقط همین دهک یارانه دریافت نمی کند. در غیر این صورت، در یکی از دهک های ۱ تا ۹ قرار گرفته اید.

استعلام یارانه با کد ملی با کد دستوری

در کنار سامانه و تلفن گویا، راه دیگری هم برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست وجود دارد. این راه هم استفاده از کد دستوری ایجاد شده به همین منظور است. کسانی که به هر دلیل امکان استفاده از سامانه را نداشته باشند، می توانند از طریق کد دستوری وضعیت یارانه شان را بررسی کنند. این روش حتی برای گوشی های ساده و غیر هوشمند هم جواب می دهد. به هر حال، جهت این امر باید کد دستوری  #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*  را در تلفن خود شمار گیری نمایید. بلافاصله پس از شماره گیری این کد، استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه برای شما انجام گرفته و وضعیت دریافت یارانه تان مشخص می شود. البته توجه داشته باشید که این روش هم تنها مشمول بودن یا نبودن خانواری که کد ملی سرپرست آن وارد شده برای دریافت یارانه را مشخص می کند؛ یعنی اطلاعات دیگری در مورد دهک بندی خانوار ارائه نمی دهد و امکان اعتراض به وضعیت یارانه از طریق این روش را هم نخواهید داشت.

استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه

برنامه استعلام یارانه با کد ملی سرپرست

از آن جایی که معمولا سامانه های مختلف دولتی دارای یک برنامه موبایلی می باشند، کاربران به دنبال برنامه استعلام یارانه با کد ملی هستند تا از این طریق وضعیت یارانه شان را پیگیری کنند. در ای رابطه باید بگوییم که تا کنون برنامه ای با این هدف به صورت رسمی ایجاد نشده است؛ از این رو متقاضیان امکان نصب اپلیکیشن خاصی جهت استعلام یارانه شان را ندارند. با این حال، در هر لحظه می توانید از طریق گوشی موبایل تان به سامانه تعیین شده جهت استعلام یارانه مراجعه نموده و اطلاعات مربوطه به یارانه خود یا سایر خانوارها را بررسی کنید؛ چرا که امکان ورود به این سامانه و استفاده از امکانات آن با گوشی موبایل هم در دسترس بوده و از این نظر محدودیتی ندارد. البته ممکن است در ادامه برنامه استعلام یارانه معیشتی با کد ملی هم معرفی شده و در اختیار کاربران قرار گیرد؛ ولی تا این لحظه هنوز اپلیکیشن یا برنامه خاصی از طریق سامانه مربوطه معرفی نشده است.

منبع:اندیشه معاصر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید