دولت زیر بار ترمیم حقوق کارگران نمی‌رود / ماجرا چیست ؟! - افق اقتصادی

دولت زیر بار ترمیم حقوق کارگران نمی‌رود / ماجرا چیست ؟! - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 158068 |
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۵۴ |
218 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور با انتقاد نسبت به عدم برگزاری جلسات شورای عالی کار، می‌گوید: مگر فقط مساله مزد است که می‌ترسند جلسه شورای عالی کار را تشکیل دهند؟! مگر فقط مسایل کارگران این است که ببینیم چند درصد روی حقوق‌شان اضافه شود؟!

دولت زیر بار ترمیم حقوق کارگران نمی‌رود / ماجرا چیست ؟!

برخلاف این‌که گفته می‌شود در هفته‌جاری شورای عالی کار احتمالا درباره ترمیم دستمزد تصمیم خواهد گرفت، اما گفته نمایندگان کارگری، موضوع دیگری است. آن‌طور که در اظهارنظرهای نمایندگان کارگری دیده می‌شود، هنوز تاریخ دقیقی برای بررسی دستمزد به آنها اعلام نشده است و بنا به گفته آنها، احتمال دارد در هفته آینده جلسه شورای عالی کار برگزار شود.

این‌ها همه در شرایطی است که نمایندگان کارگری در شورای عالی کار، ماه‌هاست که خواستار بررسی هزینه معیشت کارگران و تصمیم‌گیری برای ترمیم دستمزد در شورای عالی کار هستند؛ اما این درخواست تا اینجای کار پذیرفته نشده است. به‌تازگی اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است در حال بررسی موضوع ترمیم دستمزد کارگران هستیم و در هفته آینده درباره آن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

اهمیت‌ ترمیم دستمزد ازاین‌جهت است که به گواهی فعالان کارگری، به‌واسطه پایین بودن دستمزدها، دیگر کسی حاضر به کارگری نیست. «کار هست؛ اما کارگر نیست.»

با این وجود، به نظر می‌رسد که همچنان در درون دولت نسبت به ترمیم دستمزد مقاومت وجود دارد. پیش از این علی حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط‌کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره درخواست کارگران برای تشکیل شورای عالی کار و بررسی مجدد مزد گفته بود: قانون کار گفته حداقل حقوق رعایت شود. سال گذشته ۵۷ درصد حقوق افزایش یافت، همین‌ها اعتقاد داشتند که سه‌جانبه‌گرایی رعایت شده، اما امسال که ۲۷ درصد اضافه شد، می گویند سه‌جانبه‌گرایی رعایت نشده است.

وی تصریح کرده بود: همه اعضای شورای عالی کار، مصوبه افزایش حقوق را امضا کردند؛ همه نظرات در شورای عالی کار براساس جمیع شرایط بررسی شد.

معاون وزیر کار متذکر شده بود: سال قبل ۴۱ درصد تورم بود، اما حقوق ۵۷ درصد شد. امسال هم همان اعضای کارگری و کارفرمایی در شورای عالی کار بودند و حداقل حقوق تعیین شد.

وی در عین حال گفته بود: حداقل مزد سالی یک‌بار و براساس ماده ۴۱ قانون کار خواهد بود. اگر اعضای شورای شورای پیشنهادی داشته باشند، در دستور کار شورای عالی کار و مورد بررسی قرار می‌گیرد. حالا این‌که تصمیم یا نتیجه نهایی چه خواهد بود، باید همه اعضای شورای عالی کار روی این موضوع نظر بدهند.

یک ماه جلسه شورای عالی کار به تعویق افتاد

در این شرایط، آن‌طور که دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید: قرار بود در جلسه آتی شورای عالی کار، یعنی مهرماه، به موضوع ترمیم دستمزد ورود شود، اما این جلسه برگزار نشد و حال با توجه به این که تنها یک روز به پایان مهرماه باقی مانده، این جلسه احتمالا در آبان‌ماه برگزار شود.

هادی ابوی در همین خصوص درباره جلسات شورای عالی کار توضیح می‌دهد: در مهرماه قرار بود جلسه شورا برگزار شود، اما این اتفاق نیفتاد. آخرین جلسه در شهریورماه برگزار شد.

وی می افزاید: ما ماهانه باید یک جلسه برگزار کنیم که با توجه به این که مهرماه هم رو به پایان است، عملا در مهرماه هیچ جلسه‌ای برگزار نشده است.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره ترمیم دستمزد کارگران عنوان می‌کند: ترمیم دستمزد هم درخواست کارگران بوده و هم این‌که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم یک پالس مثبتی را نشان داده است. اما به هرحال ما درخواست داشته‌ایم که بنشینیم و درباره مزد مذاکره داشته باشیم.

ابوی تصریح می‌کند: قرار شده در دستور جلسه بعدی درخواست ما برای ترمیم دستمزد مطرح شود که ماه گذشته این جلسه برگزار نشد. معمولا شنبه اول ماه جلسه شورای عالی کار برگزار می‌شود که احتمالا هفته آینده جلسه‌ای خواهیم داشت.

می‌ترسند جلسات شورای عالی کار برگزار شود

در این میان، سمیه گلپور، رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور در در پاسخ به این پرسش که آیا دولت قول مساعدی برای ترمیم حقوق کارگران داده است، می‌گوید: ما از دولت قول مساعدی نشنیده‌ایم که رسما اعلام کند می‌خواهم در حوزه دستمزد ترمیم داشته باشم، اما این ذره‌ای از وجود مطالبات قانونی و مساله سنگین معیشتی که بر روی کارگران و جامعه است، کم نمی‌کند.

وی می‌افزاید: فارغ از این‌که دولت نظر مساعدی، تازه در برگزاری جلسه شورای عالی کار داشته باشد یا خیر، واقعیت این است که دولت به صورت جدی در مورد این مساله ورود نمی‌کند و نظر قطعی نمی‌دهد.

گلپور تصریح می‌کند: به‌هرحال آنچه که تصویب می‌شود، باید با نرخ تورم که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود، تناسب داشته باشد، اما از آن‌جایی که از اساس دستمزد در سال ۱۴۰۲ با تورم مطابقت نداشته و همچنان هم نرخ تورم رو به رشد است و دولت هم پیش‌بینی کرده که تا ۴۰ درصد هم پیش می‌رود، بر این اساس مطالبه تشکل‌های کارگری به عنوان نمایندگان کارگری این است که دولت محرومین، دستمزد را با نرخ تورم همسان کند و در این زمینه حرکتی داشته باشد.

وی درباره درباره جلسه احتمالی شورای عالی کار می‌گوید: ما این مطالبه را داریم که چرا در مساله شورای عالی کار، جلسه را اصلا تشکیل نمی‌دهند. موضوع شورای عالی کار که صرفا تعیین دستمزد نیست؛ کارگران ده‌ها مطالبه دیگر در موضوعات مختلف تولید، اشتغال، قراردادها، قراردادهای موقت، معین و… دارند. مگر فقط مساله مزد است که می‌ترسند جلسه شورای عالی کار را تشکیل دهند؟! مگر فقط مسایل کارگران این است که ببینیم چند درصد روی حقوق‌شان اضافه شود؟!

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور می‌افزاید: استنباط ما این است که نه‌تنها مساله معیشت شهید می‌شود، بلکه در کنار این موضوع، مسایل دیگر جانبی هم به دلیل عدم برگزاری جلسه شورای عالی کار، محو می‌شود و مطرح نمی‌شود. این در حالی است که شورای عالی کار، حکم حکومتی دارد؛ نباید چند ماه بگذرد و هنوز یک جلسه برگزار نشده باشد.

گلپور عنوان می‌کند: دستمزد، جزئی از جلسات شورای عالی کار است. عملا ما در حوزه اشتغال، ورود اتباع را داریم، حتی مشاغل ساده را دیگر برای کارگران ایرانی نداریم، زیرا اتباع بیمه نمی‌شوند و حق مسکن، حق عائله‌مندی، شیردهی و زایمان و… را ندارند. حقوق‌شان هم کاملا توافقی است.

وی متذکر می‌شود: یک زمانی روی در و دیوار نوشته می‌شد که به یک کارگر ساده نیاز داریم، اما این را دیگر نمی‌بینیم. این‌ها مسایلی است که در حوزه کار، شورای عالی کار و شورای عالی اشتغال باید بررسی کنند؛ این در حالی است که این جلسات برگزار نمی‌شود که مطالبات گفته شود.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور تصریح می‌کند: ما تا چند ماه پیش حرف‌مان این بود که کارگر وجود دارد، کارفرما هم به نیرو نیاز دارد، اما حقوق کم است، ولی الان من با قاطعیت می‌گویم که حتی مشاغل ساده دیگر وجود ندارد و کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند به صورت توافقی با کسانی تعامل داشته باشند که برایشان هیچ بار مسوولیت حقوقی و قانونی ندارد، بنابراین در این حوزه دچار بحران بالایی هستیم.

وی تاکید می‌کند: این مسایل حتما باید رایزنی شود و سیاست‌گذاران در این زمینه باید کمک کنند.

منبع:صفحه اقتصاد

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید