رئیسکل بانک مرکزی در دیدار مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول با اشاره به موفقیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران طی ۲ سال اخیر، اجرای سیاست تثبیت اقتصادی را متضمن بهبود شاخصهای پولی و تجاری اعلام کرد.
به گزارش اقتصاد۱۰۰ به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی کشورمان در حاشیه اجلاس سالانه بینالمللی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در مراکش، در دیدار با جیهاد آزور مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول با اشاره اقدامات بانک مرکزی در مهار تورم و افزایش ارزش پول ملی ایران در مقایسه با همسایگان در سالهای اخیر گفت: با اتخاذ سیاستهای پولی مناسب از جمله محدود کردن همزمان ترازنامه بانکها و استقراض دولت از بانک مرکزی و افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت، شاخص رشد نقدینگی و تورم، مهار و کاهشی شده است.
فرزین با اشاره به افزایش رشد اقتصادی ایران در فصل بهار امسال به ۶.۲ درصد، کاهش ۱۵ درصدی شاخص بهای مصرفکننده ( CPI) و همچنین کاهش شاخص بهای تولیدکننده ( PPI ) به حدود ۳۴ درصد گفت: وضعیت رشد اقتصادی و کنترل تورم با توجه به شاخصهای موجود، امیدآفرین و مناسبتر از پیشبینیهاست.
بر اساس این گزارش، جیهاد آزور مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول با اشاره به بهبود شاخصهای اقتصادی ایران در سالهای اخیر و اجرای سازوکار مثبت و دقیق برنامههای حمایتی از اقشار آسیبپذیر از جمله پرداخت منظم یارانه نقدی در جهت تحقق عدالت اجتماعی در ایران تصریح کرد: برنامههای اقتصادی ایران با وجود تمام چالشها، بهبود یافته است.
بر اساس این گزارش، فرزین در حاشیه اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول در مراکش با جمعی از روسایکل بانک مرکزی کشورهای منطقه و گروه بریکس راجع به افزایش همکاریهای پولی و بانکی دیدار و گفتگو میکند.
اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در سال ۲۰۲۳ به طور همزمان و از نهم تا پانزدهم اکتبر (۱۷ تا ۲۳ مهرماه ۱۴۰۲) در کشور مراکش برگزار میشود.
این نخستین بار در ۵۰ سال اخیر است که این اجلاسها در قاره آفریقا برگزار میشوند.