اقتصاد ۱۰۰- خبرهای جدید از حقوق بازنشستگان در مهر به گوش میرسد.حقوق بازنشستگان با افزایش همراه بوده است . آنان خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق بازنشستگان در لایحه جدید برنامه هفتم توسعه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.
سید مهدی فرشادان با تاکید بر اینکه همسان سازی حقوق بازنشستگان باید در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب برسد، اظهار داشت: موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه ششم توسعه آمده بود و بر اساس آن حقوق یک فرد بازنشسته باید ۸۵ درصد فرد شاغل هم تراز خود باشد.
وی بیان کرد: باید این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم به تصویب برسد تا دولت مکلف به اجرای آن باشد و هر سال بودجهای را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در بودجه سالیانه اختصاص دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: طبق ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید طی ۵ سال حقوق بازنشستگان را همسانسازی میکرد، اما در این چند سالی که از اجرای برنامه ششم گذشت، دولت رقم ناچیزی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت. همسانسازی حقوق بازنشستگان باید به طور کامل اجرایی شود.
واریزی مهم از حقوق بازنشستگان
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید شرایط معیشتی بازنشستگان بهبود یابد، تصریح کرد: با توجه به تورم و شرایط اقتصادی جامعه، افراد بازنشسته تحت فشار هستند که لازم است حقوق این افراد به طور کامل همسانسازی شود.
وی با اشاره به پیشبینی افزایش پلکانی سن بازنشستگی برای رفع ناترازی صندوقهای بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: سن بازنشستگی در قانون آمده است و افراد شاغل بر اساس آن برنامه ریزی میکنند که چه سالی بازنشسته شوند.
فرشادان تاکید کرد: ما نباید برای رفع مشکل صندوقهای بازنشستگی صورت مسأله را پاک کنیم و با افزایش سن بازنشستگی در حق افرادی که سالیان سال است کار کردند و الان در آستانه بازنشستگی هستند، ظلم کنیم، بر این اساس بنده با افزایش پلکانی سن بازنشستگی مخالفم.سلام نو
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در حاشیه جلسه علنی امروز (سهشنبه ۱۸ مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت همسانسازی حقوق بازنشستگان ، گفت: شب گذشته جلسهای ۳ ساعته بین رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در نهایت جمعبندی اولیه این شد که ما در طول برنامه هفتم توسعه بتوانیم بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان را به سرانجام برسانیم و هدف گذاری شد که تا پایان برنامه هفتم شاهد تحقق این موضوع باشیم. تلاش ما بر این اساس است که تا پایان برنامه هفتم بتوانیم بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان را محقق کنیم.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: موضوع مهم دیگر آن بود که اصلاحات ساختاری لازم در صندوقهای بازنشستگی انجام شود تا مشکل ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی مرتفع شود.
حقوق بازنشستگان دوبله شد
حسینعلی حاجی دلیگانی (نماینده مردم شاهینشهر و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس) در نشست علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه ۱۹ مهر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، در تذکر شفاهی به دولت و نمایندگان مجلس گفت: بر اساس ماده (۱۰۶) آییننامه داخلی مجلس «در هر جلسه، قبل از ورود در دستور، رئیس میتواند در مورد گزارش حوادث مهم و مسائل فوری روز مطالبی را که آگاهی مجلس از آن ضروری باشد به اطلاع نمایندگان برساند. در حال حاضر چند موضوع مهم وجود دارد که باید به آن توجه شود.
وی افزود: همچنین بحث مربوط به بازنشستگان کشوری که شما عنایت کردید و بیان کردید که باید بین مجلس و دولت توافق شود؛ آنچه بنده اطلاع دارم این است که این موضوع درباره بازنشستگان لشکری و کشوری است، این در حالی است که بخش اعظم بازنشستگان مربوط به تأمین اجتماعی هستند و اگر در مرحله قبلی نیز متناسبسازی برای آنها صورت گرفت، نوع حساب و کتابی که انجام شد درست نبود یعنی افرادی که دریافتی بیشتری داشتند بیشتر برخوردار شدند و افرادی که حداقل دریافتی را داشتند، کمتر برخوردار شدند حال آن که این بسته باید کامل باشد.
بنا بر پیگیریهای انجام شده و قولهایی که مسئولان سازمان تامین اجتماعی دادهاند، انشاءالله افزایش حقوق بازنشستگان این سازمان عملیاتی میشود.
بر همین اساس حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی بر مبنای مصوبه شورای عالی کار (افزایش ۲۵ درصدی برای حداقلبگیران و ۲۱ درصدی برای سایر سطوح) پرداخت میشود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: بنابر پیگیریهای صورت گرفته قرار است مابهالتفاوت افزایش حقوق بازنشستگان به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شود.
وی تصریح کرد:بر اساس جدول طراحی شده، حقوق بازنشستگان هر ماه از بیستم بر اساس حروف الفبا به حسابشان واریز خواهد شد
صولت مرتضوی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای ملی سالمندان درباره حقوق بازنشستگان سخن گفت.
نشست شورای ملی سالمندان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
دوازدهمین نشست شورای ملی سالمندان کشور با حضور سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و رییس این شورا، روسای سازمانها و معاونین دستگاههای عضو برگزار شد.
پیرو قانون تشکیل شورای ملی سالمندان، نشستهای این شورا هر شش ماه یک بار با حضور رئیس و دستگاههای عضو شورا برگزار میشود.
خبر خوش از حقوق بازنشستگان
صولت مرتضوی (وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی) در جلسه شورای ملی سالمندان اظهار کرد: باید شورای عالی سالمندان اعضای ثابتی داشته باشد که امکان حضور در جلسات را داشته باشند و باید متناسب با ماموریت اعضای سازمانها و دستگاهها دعوت شوند.
وی درباره حقوق بازنشستگان گفت: سالمندان معیشت میخواهند و نباید با سالمندان را طوری کار کنیم که نگاه او با جیب دیگران باشد.
وی افزود: عبور از سنین نوجوانی و جوانی میانسالی جز ذات طبیعت انسان است و بالعکس و ۹۰ درصد جمعیت کشور سالمندی را تجربه میکنند.
مرتضوی تاکید کرد: بحران سالمندی یکی از موضوعاتی است که باید دنبال شود نرخ امید به زندگی در کشور از ۵۷ به ۷۵ سال رسیده است که این افتخار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: امروز نرخ پیری کشور افزایش یافته است و اصطلاحات بازنشستگی در کشور باید بازتعریف شود. باید به گونه ای باشد که کسی در سنین ۶۵ تا ۷۰ سالگی به آنها پیر نگوییم بلکه از آنها به نام سالمندی جوانی تعبیر کنیم.
وی افزود: یکی از مسائل مهم دیگر تکریم سالمندان است و اگر قرار است از بحران صحبت کنیم باید از بحران جوانی جمعیت و جمعیت سخن بگوییم و رسانهها، متون درسی و صدا سیما نیز باید به مساله تکریم سالمندان و بزرگان بپردازند.سلام نو
وی تاکید کرد: امروز عمده سالمندان ما که بالای ۷۰ سال هستد یا تحت پوشش صندوقها و یا تحت حمایت مراکز حمایتی هستد. صندوقها باید به وظایف خود عمل کنند و در حوزه معیشت باید توجه جدی داشته باشیم.
مرتضوی ابراز کرد: در حوزه تکریم بازنشستگان و سالمندان باید فرهنگسازی کرد و دستگاه های متولی فعالیت کنند.
وی ادامه داد: در بحث سلامت بیمه پایه و تکمیلی برای همگان و سالمندان وجود دارد و بخش اعظمی از آن در حوزه مراکز درمانی دولتی است و در این حوزه باید کمک کنیم.
علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی، نیز در این نشست با بیان اینکه نکات خوبی در این نشست مطرح شد؛ گفت: در خصوص سند راهبردی، مجموعههای حامی سالمندی نکات خوبی را مطرح کردند به لطف خدا در این دولت دو بار هم این جلسات را برگزار کردیم. ان شالله نکات اصلی و خروجی این جلسات به بهبود وضعیت سالمندی در کشور کمک کند.
قادری با بیان اینکه آخرین سرشماری نفوس و مسکن باید هدفمند و همسو انجام شود، گفت: ما از سال ۹۵ دقیقاً نمیدانیم که با چه آماری مواجه هستیم. با داشتن آمارها به خوبی میتوانیم در خصوص میزان و شیوع معلولیتها پیشبینیهای بهتری انجام دهیم.