به گزارش اکوایران، در فضایی پر از هیاهوی نمایشگاهی، پرسشهایی کلیدی درباره آمادگی نظام بانکی ایران برای بازگشت به شبکه مالی جهانی مطرح شد. غنینژاد صراحتاً اعلام کرد که نظام بانکی کشور نه از نظر زیرساختهای داخلی و نه در حوزه تعاملات بینالمللی، در وضعیت مطلوبی نیست. او تأکید کرد که حتی در صورت حصول […]
به گزارش اکوایران، در فضایی پر از هیاهوی نمایشگاهی، پرسشهایی کلیدی درباره آمادگی نظام بانکی ایران برای بازگشت به شبکه مالی جهانی مطرح شد.
غنینژاد صراحتاً اعلام کرد که نظام بانکی کشور نه از نظر زیرساختهای داخلی و نه در حوزه تعاملات بینالمللی، در وضعیت مطلوبی نیست.
او تأکید کرد که حتی در صورت حصول توافق، قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF و تضعیف جایگاه بانکهای ایرانی در سطح جهانی، مانعی جدی در مسیر جذب سرمایهگذار خارجی و انجام مبادلات رسمی است.
در ادامه، سوری نیز با نگاهی فنیتر به این موضوع پرداخت و ضمن تأکید بر فقدان سرمایه کافی و ضعف مدیریت ریسک در بانکهای ایرانی، توضیح داد که خروج از تحریم بهتنهایی تضمینکننده اتصال دوباره به بانکهای بینالمللی نیست.
او گفت که بانکها باید از نظر حرفهایگری، انطباق با استانداردهای جهانی، و فعالیت در فضایی رقابتی و نه کنترلشده، اصلاح شوند.
هر ۲ کارشناس در نهایت بر لزوم بازنگری جدی در حکمرانی بانکی، کاهش دخالتهای دستوری دولت و افزایش شفافیت و استقلال بانکها تأکید کردند؛ اقداماتی که بدون آنها حتی توافق سیاسی نیز نمیتواند مسیر احیای اقتصادی را هموار کند.