توافق بانک مرکزی و سازمان بورس؛ راه‌اندازی صندوق ارزی سرعت گرفت - افق اقتصادی

توافق بانک مرکزی و سازمان بورس؛ راه‌اندازی صندوق ارزی سرعت گرفت - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-30
کد خبر: 387948 |
تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵ |
2 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران از راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری ارزی برای تبدیل اسکناس ارز به حواله خبر داد.

توافق بانک مرکزی و سازمان بورس؛ راه‌اندازی صندوق ارزی سرعت گرفت

به گزارش اکوایران، علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با اشاره به وضعیت بازار ارز، اعلام کرد: تقاضا در بازار بیشتر برای حواله‌های ارزی است تا اسکناس، و ارز به شکل اسکناس کاربرد اقتصادی محدودی دارد.

او تأکید کرد که بانک‌ها نیز به همین دلیل، تمایلی به افتتاح حساب‌های ارزی مبتنی بر اسکناس ندارند، زیرا اسکناس نه‌تنها سود اقتصادی ندارد، بلکه نگهداری و حسابداری آن برای بانک‌ها هزینه‌زاست.

سعیدی افزود: در حال طراحی سازوکاری از طریق بازار سرمایه و با همکاری بانک مرکزی هستیم تا اسکناس‌های ارزی مردم را در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزی تجمیع و به حواله تبدیل کنیم. این اقدام علاوه‌بر تأمین نیازهای ارزی نقدی بانک مرکزی، مانند ارز مسافرتی، به ورود منابع مردمی به چرخه تولیدی نیز کمک می‌کند.

او همچنین به احتمال خرید اوراق مرابحه ارزی از طریق این صندوق‌ها توسط مردم اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که تابستان امسال توافقی میان سازمان بورس و بانک مرکزی برای راه‌اندازی این صندوق‌ها حاصل شود.

تغییر در طراحی ابزارهای ارزی

سعیدی درباره اوراق سلف ارزی گفت: هیئت عامل بانک مرکزی با انتشار این اوراق موافقت نکرده و تصمیم گرفته شده تا این ابزار به قراردادهای سلف ارزی و کشف مابه‌التفاوت تبدیل شود که مراحل بررسی آن در حال انجام است.

قیمت‌گذاری واقعی در مرکز مبادله ارز

او درباره اختلاف قیمت ارز در بازار رسمی و غیررسمی اظهار داشت: قیمت‌های ارائه‌شده در مرکز مبادله واقعی است، چرا که تمامی معاملات با مستندات و شفافیت کامل انجام می‌شود. به گفته او، واردکنندگانی که ثبت سفارش کرده‌اند، می‌توانند ارز مورد نیاز خود را از طریق مرکز مبادله دریافت کنند و وقتی قیمت دلار به نرخ واقعی برسد، بازار نیز به تعادل خواهد رسید.

سعیدی تأکید کرد: در بازار غیررسمی هیچ اطلاعات شفافی درباره حجم یا ماهیت معاملات وجود ندارد و قیمت‌های اعلام‌شده در آن مبنای مشخصی ندارند. این در حالی است که در مرکز مبادله، تمامی تراکنش‌ها، ساعت انجام معامله، بانک عامل، زمان واریز ریال و سایر جزئیات قابل پیگیری و مستندسازی هستند.

او در پایان گفت: تا کنون ۸.۵ میلیارد دلار معامله واقعی و مستند در مرکز مبادله انجام شده و تمام این ارقام قابل راستی‌آزمایی است؛ برخلاف بازار غیررسمی که با عدم شفافیت و سودجویی، کل جامعه را تحت تأثیر قرار داده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید