رئیس کل بیمه مرکزی از رئیسجمهوری خواست تا در خصوص اصلاح یک بند از مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اقدامات لازم را انجام دهد.
به گزارش اکوایران، پرویز خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی، در همایش روز بیمه که با حضور رئیسجمهوری و وزیر اقتصاد برگزار شد، گزارشی از وضعیت صنعت بیمه ارائه کرد.
در حال حاضر ۴۱ شرکت بیمهای در کشور فعال هستند که تنها یک شرکت دولتی است و ۷۵ تا ۸۰ درصد خدمات بیمه توسط بخش خصوصی ارائه میشود
۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور بیمه شخص ثالث و ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمه تکمیلی درمان در صنعت بیمه داریم.
سال ۱۴۰۲، ۷۶ همت خسارت خودرو پرداخت کردیم
صنعت بیمه نامرئی است؛ با وجود اینکه نقش مهمی ایفا میکند ولی خیلی قابل مشاهده نیست. تعهدات این صنعت در بخشهای مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است
۹۴ درصد واحدهای مسکونی بیمه آتشسوزی ندارند و ۸۲ درصد خودروها بیمه بدنه ندارند
ضریب نفوذ بیمه در ایران را ۲ درصد است که با کشورهای پیشرفته تفاوت زیادی دارد و پیشبینی می شود که در سال ۱۴۰۳ ضریب نفوذ واقعی به ۳.۲ درصد برسد
صنعت بیمه هیچگونه حمایتی از دولت دریافت نمیکند، اما به دلیل برخی تصمیمات نادرست، منابع مالی این صنعت از آن خارج میشود
رشد ۱۷.۷ برابری حق بیمهها و مشکلات موجود در محاسبات آن در برابر تورم منطقی نیست
مصوبه افت قیمت خودرو، مصوبهای است که برای مردم مفید است؛ اما برای شرکتهای بیمه مشکلاتی به همراه دارد؛ چرا که برای آن حق بیمه دریافت نمیشود، در حالی که هزینههای اجرایی آن زیاد است.
صنعت بیمه در حال تلاش برای حل ناترازیهای خود است، اما برخی تصمیمات منجر به افزایش این مشکلات میشود؛ لذا از دولت درخواست میشود تا در تدوین سیاستهای بیمهای، انصاف و عدالت را در نظر بگیرد.
خبر مرتبط
برای اولین بار پس از ۵۶ سال؛ خسارت افت قیمت خودرو اجرایی میشود
در حالی که برخی منابع ادعا کردند که پرونده خسارت افت قیمت خودرو به دولت بازگشته و ابطال شده است؛ رئیس کل بیمه مرکزی تأکید کرد که این موضوع هیچگونه ابطال یا بازگشتی نداشته و طبق برنامه اجرا میشود.
دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو
شورای عالی بیمه اخیراً دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو را تصویب کرده و به بیمه مرکزی اعلام کرده تا از اول دیماه اجرایی شود؛ با این حال، برخی منابع گزارش دادند که پرونده این موضوع ممکن است به دولت بازگردد.
در سالهای گذشته، خسارت افت قیمت خودرو تنها پس از شکایت بیمهشده و از طریق مراجع قضایی پرداخت میشد. اما با دستورالعمل جدید، افراد میتوانند با همان بیمهنامه شخص ثالث و بدون پرداخت هزینه اضافی، خسارت افت قیمت را دریافت کنند. در این دستورالعمل، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل اصلی شامل سن و ارزش وسیله نقلیه، و شدت آسیب وارده به آن تعریف شده است.
گاهی اوقات، تصادفات رانندگی باعث آسیبهای جزئی یا جدی میشود که کاهش شدید قیمت خودرو را به دنبال دارد. در چنین شرایطی اگر خودرو صفر یا گرانقیمت باشد، صاحب خودرو هنگام فروش آن با ضرر زیادی روبهرو خواهد شد.