آمار چک‌های وصولی و برگشتی اولین ماه ۱۴۰۳ به ما چه می‌گوید؟ - افق اقتصادی

آمار چک‌های وصولی و برگشتی اولین ماه ۱۴۰۳ به ما چه می‌گوید؟ - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 251084 |
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵ |
117 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: در فروردین امسال، چک‌های وصول‌شده و برگشت‌خورده هم از نظر «تعداد» و هم از نظر «مبلغ» نسبت به اسفند‌ ماه کاهش یافته است. همچنین، نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های وصول‌شده نیز در سطح کمتری نسبت به اسفند سال قبل قرار گرفته است.

آمار چک‌های وصولی و برگشتی اولین ماه ۱۴۰۳ به ما چه می‌گوید؟

به گزارش اکوایران، در فروردین امسال در مجموع ۶ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۹۰۰ چک کشیده شده که جمع ارزش آن به بیش از ۳۸۵ هزار میلیارد تومان (همت) می‌رسد. از این تعداد چک، تقریبا ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار چک وصول شده و حدود ۵۲۸ هزار چک برگشت خورده است. جمع ارزش چک‌های وصول شده به صورت تقریبی ۳۴۰ همت و جمع ارزش چک‌های برگشت خورده تقریبا ۴۴ همت بوده است.

با استفاده از این ارقام می‌توان به «نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های وصولی» رسید. این نسبت هم به تفکیک «تعداد» و هم به تفکیک «مبلغ» چک‌ها قابل ارائه است. داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در فروردین امسال، نسبت چک‌های برگشتی به وصولی هم از نظر تعداد و هم از نظر مبلغ در مقایسه با اسفند ماه کاهش یافته است.

همچنین، تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی و وصولی هر دو نسبت به اسفند ماه کاهش یافته است که نشان می‌دهد در مجموع تعداد چک‌های کشیده شده در فروردین ماه رونق کمتری نسبت به اسفند داشته است.

کاهش ۳۰ درصدی تعداد چک‌های وصولی در فروردین ۱۴۰۳

تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که تعداد چک‌های وصول شده در فروردین امسال ۳۰.۲ درصد نسبت به اسفند ماه کاهش یافته است. به بیان دقیق‌تر، در اسفند ماه ۸ میلیون و ۳۲۳ هزار چک وصول شده اما این تعداد در فروردین امسال به ۵ میلیون و ۸۱۰ هزار چک کاهش یافته است.

تعداد چک‌های برگشتی نیز با کاهش ۳۳ درصدی همراه بوده به طوری که از حدود ۷۸۸ هزار فقره در اسفند به ۵۲۸ هزار فقره در فروردین ماه رسیده است.

از منظر مبلغ نیز هر دو نوع چک با کاهش نسبت به اسفند ما روبرو بوده‌اند. رشد ماهانه چک‌های وصولی از نظر مبلغ منفی ۴۵ درصد و رشد ماهانه چک‌های برگشتی از نظر منبلغ منفی ۴۴.۲ درصد بوده است. شدیدتر بودن اُفت مبلغ این چک‌ها نسبت به اُفت تعداد آن‌ها نشان می‌دهد که چک‌های وصولی و برگشتی فروردین ماه ارزشمندتر از اسفند ماه بوده است که احتمالا به دلیل تحولات مربوط به سال جدید بوده است.

کاهش نسبت چک‌های برگشتی به وصولی در شروع سال جدید

نسبت چک‌های برگشتی به وصولی از نظر «تعداد» در فروردین امسال به ۸.۳ درصد رسید. یعنی به ازای هر ۱۰۰ چک وصول شده، ۸ چک برگشت خورده است. این در حالی است که در اسفند ماه، نسبت چک‌های برگشتی به وصولی برابر با ۸.۷ درصد بوده است. بنابراین، به نسبت برگشت‌خوردن چک‌ها در فروردین ماه از نظر تعدادی کمتر از اسفند ماه بوده است.

در طول یک سال گذشته، بالاترین نسبت چک‌های برگشتی به وصولی ۹.۲ درصد بوده که مربوط به بهمن ماه است. کمترین سطح این نسبت نیز ۷ درصد بوده که مربوط به فروردین سال گذشته می‌شود.

بانک مرکزی نسبت چک‌های برگشتی به وصولی را بر حسب «مبلغ» نیز اعلام کرده است. این نسبت در فروردین امسال به ۱۱.۶ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، به ازای هر ۱۰۰ واحد پولی چک وصول شده، ۱۱ واحد پولی چک برگشت خورده در فروردین امسال به ثبت رسیده است. این نسبت تقریبا مشابه اسفند ماه است. در اسفند سال گذشته نسبت چک برگشتی به وصولی ۱۱.۷ درصد بوده است. در طول یک سال گذشته، بالاترین نسبت ۱۳.۳ درصد بوده که مربوط به مرداد ماه است. پایین‌ترین نسبت نیز ۹.۵ درصد و مربوط به فروردین سال گذشته بوده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید