ایست ۶ ماهه پرداخت خطوط اعتباری بانک مرکزی به بانک‌ها - افق اقتصادی

ایست 6 ماهه پرداخت خطوط اعتباری بانک مرکزی به بانک‌ها - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 229168 |
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴ |
132 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد بانک مرکزی در سال گذشته طی ۶ ماه‌ فروردین، اردیبهشت، مرداد، آذر، دی و اسفند ماه هیچ خط اعتباری به بانک‌ها پرداخت نکرده است.

ایست ۶ ماهه پرداخت خطوط اعتباری بانک مرکزی به بانک‌ها

به گزارش اکوایران، بانک مرکزی در آخرین ماه سال گذشته یعنی اسفند، خطوط اعتباری خود را بر روی بانک‌ها بست و بعد از بهمن ماه خط اعتباری دیگری پرداخت نکرد.

خطوط اعتباری بانک مرکزی که به نوعی استقراض محسوب می‌شود به طور کلی به علت اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، رفع ناترازی و کسری نقدینگی و همچنین اجرای برخی سیاست‌های حمایتی دولت پرداخت می‌شود که قانون بودجه سال گذشته بانک مرکزی را موظف به انتشار جزییات این خطوط برای عموم کرد.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷۸ همت خط اعتباری از سوی بانک مرکزی به ۸ بانک (به تفکیک ۶ بانک دولتی و دو بانک غیردولتی) پرداخت شد که این بانک‌ها شامل بانک کشاورزی، سپه، تجارت، صادرات، رفاه کارگران، ملی، صنعت و معدن و مسکن بوده است.

توقف ۶ ماهه مجوز استقراض از بانک مرکزی

بانک مرکزی از سومین ماه سال گذشته پرداخت خطوط اعتباری به بانک‌ها را از سر گرفت و ۸ بانک مورد اشاره توانستند به میزان ۱۷۸ هزار و ۲۷۳ میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بانک مرکزی در سال گذشته طی ۶ ماه‌ فروردین، اردیبهشت، مرداد، آذر، دی و اسفند ماه هیچ خط اعتباری به بانک‌ها پرداخت نکرده است.

اوج پرداخت خطوط اعتباری بانک مرکزی در سال گذشته در تیر ماه رخ داده و طی این ماه بیشترین میزان پرداخت که معادل ۱۰۳ همت بود به بانک‌ها تعلق گرفت.

ضامن اصلی استقراض از بانک مرکزی کیست؟

اعطای اعتبار جدید به بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در بودجه سال ۱۴۰۲ در قالب خط اعتباری یا اضافه برداشت، توسط بانک مرکزی بدون دریافت وثیقه بر اساس قانون بودجه ممنوع شد.

بر اساس این گزارش ۱۳ خط اعتباری به ارزش ۱۷۸ هزار و ۲۷۳ میلیارد تومان در راستای اهدافی از جمله «اجرای سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی»، «ادامه اجرای طرح ادغام بانک‌ها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه»، «ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی» و رفع ناترازی و کسری نقدینگی در سال گذشته به بانک‎‌ها پرداخت شد.

دو بانک دولتی کشاورزی با سهم تقریبا ۴۱ درصدی (بیش از ۷۳ همت) و سپه با سهم تقریبا ۴۰ درصدی بخش قابل توجهی از خطوط اعتباری پرداخت شده در سال گذشته را به خود اختصاص دادند.

همچنین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد، سازمان برنامه و بودجه بابت ۱۰ خط اعتباری از ۱۳ خط اعتباری پرداخت شده توسط بانک مرکزی در در سال ۱۴۰۲، تضمین نامه ارایه کرده و تعهد بازپرداخت خط اعتباری‌ها را به عهده گرفته، که بر اساس آن می‌توان گفت سازمان برنامه و بودجه بزرگترین و اصلی‌ترین ضامن خطوط اعتباری بانک مرکزی در سال گذشته بوده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید