سونامی بدحساب‌ها در صنعت بیمه - افق اقتصادی

سونامی بدحساب‌ها در صنعت بیمه - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 225738 |
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۴ |
129 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، نسبت خسارت بیمه اعتبار از حدود ۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۷ درصد افزایش یافته است. این افزایش ۱۴.۵ درصدی، نشان‌دهنده رشد زیان شرکت‌های بیمه از بابت بدحسابی در پرداخت اقساط است.

سونامی بدحساب‌ها در صنعت بیمه

به گزارش اکوایران، در سال ۱۴۰۲ نسبت خسارت در سه رشته‌ بدنه اتومبیل، درمان و شخص ثالث بالاتر از نسبت بازار بیمه قرار گرفت.

با توجه به اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش، داده‌های مربوط به وضعیت صنعت بیمه در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ از سوی بیمه مرکزی منتشر نشده، آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

داده‌های بیمه مرکزی نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) حق بیمه پرداختی مردم به شرکت‌های بیمه با رشدی ۶۰.۶ درصدی به حدود ۲۴۹ هزار میلیارد تومان رسیده که این آمار نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای خدمات بیمه‌ای در جامعه است.

از ۲۴۸.۷ همت حق بیمه تولیدی، ۵۶.۲ درصد آن یعنی ۱۳۹.۷ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت خسارت به بیمه‌گذاران شده که ۶۴.۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

افزایش سهم خسارت در صنعت بیمه

نسبت خسارت صنعت بیمه که از تقسیم میزان خسارت پرداختی به میزان حق بیمه تولید به دست می‌آید در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ به ۵۶.۲ درصد رسید که این نسبت در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ معادل ۱.۵ واحد درصد افزایش داشته است. به بیان دیگر سهم خسارت از حق بیمه‌های تولیدی افزایش یافته است.

در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) نسبت خسارت در برخی رشته‌های بیمه‌ای در سطح بالاتری از نسبت کل بازار بیمه قرار دارد؛ سه رشته‌ بدنه اتومبیل (با ۷۶.۲ درصد)، درمان (با ۷۱.۵ درصد) و شخص ثالث-مازاد (با ۶۶.۱ درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با ۵۶.۲ درصد) داشتند که این آمار، ضرورت توجه بیشتر به این رشته‌های بیمه‌ای و ارایه خدمات باکیفیت‌تر به بیمه‌گذاران را نشان می‌دهد.

به همین ترتیب به طور ویژه، نسبت خسارت ۹ شرکت بیمه: زندگی باران (۱۰۲.۲ درصد)، حکمت صبا (۸۸.۱ درصد)، تجارت نو و سینا (هر کدام ۶۶ درصد)، پارسیان (۶۴.۲ درصد)، دی (۶۲.۵ درصد)، سرمد (۶۱.۱ درصد)، آسیا (۶۱ درصد) و ایران (۶۰.۳ درصد) به مراتب بالاتر از سطح بازار بیمه بوده است.

این موضوع می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند ریسک‌پذیری بالا، نرخ‌گذاری نامناسب و یا ضعف در مدیریت ریسک باشد.

ریسک‌های نوظهور، بیمه اعتبار را به صدرنشینِ خسارت تبدیل کرد

بررسی تغییرات نسبت خسارت رشته‌های بیمه‌ای در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد این نسبت در ۶ رشته بیمه‌ای افزایش و در ۹ رشته دیگر کاهش یافته است.

بیشترین افزایش نسبت خسارت طی دوره مورد بررسی مربوط به بیمه اعتبار بوده که به میزان ۱۴.۵ واحد درصد افزایش یافته و از حدود ۲.۵ درصد در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۷ درصد در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ رسیده است.

بیمه اعتباری بیمه‌ای است که به‌نوعی از ارایه‌کنندگان و تولیدکنندگانی که به‌نوعی تسهیلات و وجوهی را تحت عنوان وام به افراد می‌پردازند حمایت کند. در بیمه اعتبار ریسک عدم بازپرداخت اقساط گیرندگان اعتبار که در قالب فروش اقساطی و یا اجاره به شرط تملیک کالا از بیمه گذار اعتبار دریافت کرده‌اند  تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.

پس از بیمه اعتبار، بیشترین افزایش نسبت خسارت مربوط به بیمه شخص ثالث و بدنه اتومبیل بود، به طوری که نسبت خسارت این دو رشته بیمه‌ای طی دوره مورد اشاره معادل ۹.۵ و ۸.۶ واحد درصد افزایش یافت.

در میان ۹ رشته‌ بیمه‌ای که نسبت خسارت آنها کاهش یافته، بیشترین کاهش مربوط به دو رشته کشتی و حوادث راننده بوده که هرکدام به ترتیب با کاهش ۱۹ و ۷.۵ واحد درصدی نسبت خسارت، در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ همراه شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید