افزایش ۵۰ درصدی درآمد تسهیلات اعطایی بانک‌ها در ۱۴۰۲ - افق اقتصادی

افزایش 50 درصدی درآمد تسهیلات اعطایی بانک‌ها در 1402 - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 224669 |
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴ |
127 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: در سال ۱۴۰۲ (۱۱ ماهه نخست) میزان درآمد ۱۵ بانک از محل پرداخت تسهیلات حدود ۴۶۰ همت بود که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ معادل ۵۲.۴ درصد رشد داشته است.

افزایش ۵۰ درصدی درآمد تسهیلات اعطایی بانک‌ها در ۱۴۰۲

به گزارش اکوایران، بانک‌های کشور در سال ۱۴۰۲ قریب به ۴۶۰ همت درآمد از محل وام‌های اعطایی دریافت کردند.

با توجه به اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش آمار مربوط به درآمد تسهیلات اعطایی بانک‌ها در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ منتشر نشده، آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

از میان ۲۹ بانک کشور تنها بانک‌های پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، موسسه اعتباری ملل، گردشگری، رسالت و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کرده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ (۱۱ ماهه نخست) میزان درآمدی که بانک‌های مورد اشاره از محل پرداخت تسهیلات کسب کردند حدود ۴۶۰ همت بود که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ معادل ۵۲.۴ درصد رشد داشته است.

این بانک‌ها در ۱۱ماهه نخست سال ۱۴۰۱ معادل ۳۰۱ همت درآمد از محل تسهیلات کسب کردند که پس از افزایش نرخ بهره تسهیلات در اواخر سال ۱۴۰۱، میزان درآمد آنها نیز در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.

کدام بانک‌ها بیشترین سود را از وام‌ها بردند؟

بررسی گزارش عملکرد این بانک‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) بیشترین درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی به بانک ملت اختصاص دارد. بانک ملت طی این دوره بیش از ۱۱۹ هزار میلیارد تومان از محل وام‌های اعطایی کسب کرد.

بعد از بانک ملت، بیشترین درآمد ناشی از تسهیلات اعطایی مربوط به بانک‌های پاسارگاد و تجارت است، به طوری که این بانک طی دوره مورد اشاره به ترتیب ۸۸ و ۶۵ هزار میلیارد تومان درآمد داشتند.

با توجه به این مساله که بانک قرض‌الحسنه رسالت سودی بابت تسهیلات اعطایی دریافت نمی‌کند و تنها کارمزد دریافت می‌کند می‌توان گفت بعد از بانک رسالت، کمترین درآمد تسهیلات اعطایی در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) مربوط بانک دی بوده، به طوری که این بانک تنها حدود ۲ هزار میلیارد تومان درآمد از این محل کسب کرده است.

یادآور می‌شود بانک‌ها عموما متناسب با میزان سپرده‌هایی که در اختیار دارند اقدام به پرداخت تسهیلات می‌کنند، به همین علت حجم بالای کسب درآمد ناشی از پرداخت وام در برخی بانک‌ها به معنای بالا بودن نرخ بهره در آن بانک نیست.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید