چک در استان‌های متورم برگشت خورد/ ناتوانی مردمان استان‌های متورم در پاس کردن چک - افق اقتصادی

چک در استان‌های متورم برگشت خورد/ ناتوانی مردمان استان‌های متورم در پاس کردن چک - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 200813 |
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۴ |
122 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد در استان‌هایی که نرخ تورم در سطح بالاتری قرار دارد عموما احتمال برگشت خوردن چک نیز بیشتر است.

چک در استان‌های متورم برگشت خورد/ ناتوانی مردمان استان‌های متورم در پاس کردن چک

به گزارش اکوایران، احتمال برگشت چک در استان‌هایی که نرخ تورم بالایی دارند بیشتر است.

آمارهای منتشره از آخرین وضعیت چک‌های مبادله شده نشان می‌دهد در آذر ماه امسال بالغ بر ۷ میلیون و ۹۱۷ هزار فقره چک به ارزش حدود ۵۲۵ هزار میلیارد تومان در کشور مبادله شده که از این میزان حدود ۶۳۶ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۶۵.۸ هزار میلیارد تومان برگشت خورده است.

به عبارت دیگر در آذر ماه امسال، سهم مبلغ چک‌های برگشتی از کل چک‌های مبادله‌ای معادل ۸ درصد و در مقابل سهم چک‌های وصولی نیز معادل ۹۲ درصد بوده است.

سایه تورم بالا بر برگشت خوردن چک

بر اساس آمارها نسبت ارزش چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای در آذر ماه ۱۴۰۱ به ترتیب در ۱۰ استان ایلام، قم، لرستان، هرمزگان، کردستان، اردبیل، آذربایجان غربی، یزد، البرز و کهگیلویه و بویراحمد (با نسبت بیش از ۱۵ درصد) نسبت به دیگر استان‌ها در بالاترین سطح قرار دارد.

نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله شده به عنوان یک متغیر مهم اقتصادی مطرح است که هرچه این نسبت در سطح بالاتری قرار بگیرد نشان از وضعیت وخیم چک‌ها و وصول نشدن آنها دارد.

مقایسه نسبت چک‌های برگشتی به مبادله‌ای با میزان نرخ تورم استان‌ها در آذر ماه امسال نشان می‌دهد، به طور کلی در استان‌هایی که نرخ تورم بالاتری دارند، نسبت چک برگشتی نیز بیشتر بوده؛ به بیان دیگر احتمال برگشت چک در این استان‌ها بیشتر است.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار، ۱۰ استان‌های یزد، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، آذربایجان غربی، لرستان، ایلام، گیلان و خراسان جنوبی بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای را در آذر ماه به خود اختصاص دادند که در اکثر این استان‌ها نسبت چک‌های برگشتی نیز در سطح بالاتری قرار دارد.

به طور کلی نرخ تورم و نرخ برگشت خوردن چک دو متغیر مستقل هستند و به طور مستقیم به یکدیگر وابسته نیستند، اما بدیهی است که شرایط اقتصادی و مالی کل کشور و شرایط مردمان هر استان (از نظر قدرت خرید، میزان درآمد و نرخ بیکاری) می‌تواند بر عدم توانایی افرادی در وصول چک تاثیر بگذارد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید