رشد ۳۳ درصدی مانده تسهیلات بانکی در پایان آذر/ ورود روزانه ۵.۶ همت سپرده به شبکه بانکی - افق اقتصادی

رشد 33 درصدی مانده تسهیلات بانکی در پایان آذر/ ورود روزانه 5.6 همت سپرده به شبکه بانکی - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 195180 |
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴ |
131 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

اکوایران: مانده سپرده‌های بانکی در پایان آذر امسال به بیش از ۸ هزار و ۶۹۷ همت و مانده تسهیلات بانکی نیز به بیش از ۶ هزار و ۵۷۷ همت رسیده است.

رشد ۳۳ درصدی مانده تسهیلات بانکی در پایان آذر/ ورود روزانه ۵.۶ همت سپرده به شبکه بانکی

به گزارش اکوایران، طی یک ‌سال اخیر (از آذر سال گذشته تا پایان آذر امسال) به طورمیانگین روزانه معادل ۵.۶ همت به مانده سپرده‌های بانکی کشور افزوده شده است.

تداوم رشد مانده سپرده‌های بانکی در کانال ۳۰ درصدی

آخرین گزارش منتشره از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد مانده سپرده‌های بانکی در پایان آذر امسال به بیش از ۸ هزار و ۶۹۷ همت رسیده که در مقایسه با پایان آذر ماه سال گذشته رشد ۳۰.۸ درصدی داشته است.

بر اساس این گزارش طی یک سال اخیر (پایان آذر ۱۴۰۲ تا پایان آذر ۱۴۰۲) معادل ۲ هزار و ۵۰ همت (برابر با میانگین روزانه ۵.۶ همت) به مانده سپرده‌های بانکی افزوده شده است.

از ۸ هزار و ۶۹۷ همت مانده سپرده‌های بانکی در پایان آذر امسال معادل ۸۴۰ همت بابت سپرده قانونی نزد بانک مرکزی سپرده‌گذاری شده که معادل ۹.۶۵ درصد کل سپرده‌های بانکی است.

در همین راستا میزان سپرده‌های بانکی پس از کسر سپرده قانونی نیز در پایان آذر امسال به سطح ۷ هزار و ۸۵۷ همت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۳۱.۶ درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر مانده تسهیلات نظام بانکی کشور در پایان آذر سال جاری به ۶ هزار و ۵۷۷ همت رسیده که نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته ۳۳.۳ درصد و نسبت به پایان سال گذشته ۱۷.۸ درصد رشد داشته است.

طی دوره مورد اشاره رشد تسهیلات بانکی از رشد سپرده‌ها به میزان تقریبا ۲.۵ درصد پیشی گرفته است.

رشد نقطه‌به‌نقطه مانده سپرده‌های بانکی در آذر ماه برای سومین ماه متوالی همچنان در کانال ۳۰ درصدی قرار دارد.

افزایش تسهیلات‌دهی بانک‌ها در پایان پاییز

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها (بعد از کسر سپر قانونی) در پایان آذر امسال به ۸۳.۷ درصد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که برابر با ۸۲.۷ درصد بوده افزایش یک واحد درصدی داشته است.

نسبت تسهیلات به سپرده در واقع به همان قدرت و توان وام‌دهی بانک‌ها است که نشان دهنده این است بانک‌ها چه میزان از سپرده‌های در اختیار را به عنوان وام به متقاضیان پرداخت کرده‌اند.

از سوی دیگر نسبت تسهیلات به سپرده‌ها (بعد از کسر سپر قانونی) در پایان آذر امسال نسبت به ماه قبل کاهش یافته است. این نسبت در پایان آبان ماه امسال برابر با ۸۳.۹ درصد بوده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید