به گزارش اکوایران، در ۶ استان کشور، بانک‌ها فراتر از میزان منابع و سپرده‌هایی که در اختیار دارند اقدام به پرداخت وام کرده‌اند.

آخرین گزارش بانک مرکزی از آمارهای بانکی نشان می‌دهد که مانده تسهیلات شبکه بانکی در پایان آبان ماه امسال معادل ۶ هزار و ۴۷۲ همت بوده که برابر با ۸۳.۹ درصد سپرده‌های بانکی است. به بیان دیگر بانک‌های کشور در حال حاضر ۸۳.۹ درصد منابع و سپرده‌های در اختیار (پس از کسر سپرده قانونی) را صرف پرداخت وام به متقاضیان کرده‌اند.

بررسی نسبت وام‌دهی به تفکیک استان‌های کشور نشان می‌دهد بانک‌های برخی استان‌ها بیش سپرده‌های در اختیار اقدام به پرداخت تسهیلات کرده‌اند.

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها نشان می‌دهد چه میزان از سپرده‌های جذب شده توسط بانک‌ها پس از کسر سپرده قانونی به صورت تسهیلات در اختیار مردم و مشتریان بانک‌ها قرارگرفته و به عبارت ساده‌تر بیانگر احتمال پرداخت وام در هر استان است.

بی‌میلی بانک‌های استان البرز به پرداخت وام

نسبت تسهیلات به سپرده (پس از کسر سپرده قانونی) به تفکیک استان‌های کشور نشان می‌دهد این نسبت در ۶ استان خراسان شمالی، کهگیلویه وبویراحمد، ایلام، چهارمحال‌و‌بختیاری زنجان و لرستان بیش از ۱۰۰ درصد است که خراسان شمالی در صدر آن قرار دارد.

در بانک‌ها و موسسات اعتباری این استان‌ها بیش از میزان سپرده‌گذاری‌های صورت گرفته، وام پرداخت شده است.

در این بررسی مشاهده می‌شود استان خراسان شمالی با نرخ تسهیلات به سپرده (پس ازکسر سپرده قانونی) ۱۳۳.۷ درصدی نسبت به دیگر استان‌های کشور در صدر قرار دارد.

جزییات نشان می‌دهد بانک‌های استان خراسان شمالی تا پایان آبان ماه امسال بیش از ۳۶ همت مانده تسهیلات به ثبت رسانده در حالی که مانده سپرده‌های بانکی این استان (پس از کسر سپرده قانونی) معادل ۲۷.۵ همت بوده است؛ به بیان دیگر بانک‌های این استان ۹.۳ همت فراتر از منابع در اختیار اقدام به پرداخت تسهیلات کرده است.

پس از خراسان شمالی، استان‌های کهگیلویه وبویراحمد و ایلام با ثبت نسبت تسهیلات به سپرده (پس از کسر سپرده قانونی) ۱۲۶ و ۱۱۲ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم از منظر بیشترین احتمال پرداخت وام در کشور قرار دارد.

از سوی دیگر دو استان البرز و فارس هرکدام به ترتیب با نسبت تسهیلات به سپرده برابر با ۵۴.۸ و ۵۸.۷ درصدی در پایین‌ترین جایگاه نسبت به دیگر استان‌ها قرار گرفته است.

photo_2023-12-18_14-17-00