مدیراداره نظارت بر موسسات پولی غیر بانکی اعلام کرد با ابلاغ مدل جدید کسب و کار صرافی ها زمینه برای توسعه نقش صرافی ها در بازار رسمی ارز فراهم می شود .
در نشست هماندیشی در بانک مرکزی، افزایش عرضه ارز در سامانه نیما در سهماهه پایانی سال و طراحی مدل جدید کسب و کار صرافیها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نعمتاله کریمی، مدیراداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی اعلام کرد که با ابلاغ مدل جدید کسب و کار صرافیها، زمینه برای توسعه نقش صرافیها در بازار رسمی ارز فراهم میشود. این دستورالعمل جدید، شیوهنامهها و ضوابط داخلی را بر اساس خط و مشیهای شورای پول و اعتبار در بازار پول و ارز آغاز کرده و فرصتی برای مشارکت صرافیها در تدوین این شیوهنامهها فراهم میکند. در این راستا، نقش جامعه صرافان بهعنوان واسطه بین بانک مرکزی و صرافیها در انتقال مسائل حوزه صرافیها بسیار حائز اهمیت است.
در این جلسه به مسائل مرتبط با افزایش سرمایه صرافیها، طبقهبندی بر اساس سرمایه و سطح، و تأکید بر مدیریت ریسک صرافیها پرداخته شد. همچنین، اعلام شد که بانک مرکزی در سه ماهه پایانی سال تغییراتی در مدل کسب و کار صرافیها ایجاد نخواهد کرد. از سوی دیگر، با اطلاع از تدوین سامانه ارز خدماتی توسط بانک مرکزی، امکان راهاندازی این سامانه تا پایان سال جاری اعلام شد که به تأمین نیازهای خرد در بازار ارز پاسخ خواهد داد.
همچنین بهزاد لامعی، مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی ضمن اشاره به ارائه تمهیداتی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که این تهمیدان موجب افزایش عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نمیا و در نهایت افزایش فعالیت صرافیها میشود به طوری که پیشبینی میشود در سهماهه پایانی سال عرضه ارز شرکتهای صادرکننده در سامانه نیما افزایش پیدا کند و تعداد شرکتهای عرضهکننده ارز که پیش از این از عرضه ارز در نیما پرهیز میکردند، افزایش می یابد.
در پایان، مدیران عامل صرافیها نیز به چالشها و نکات مرتبط با دستورالعمل جدید فعالیت صرافیها پرداختند.