به گزارش اکوایران، مهران محرمیان – معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی – در نشست خبری دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت گفت: ۹۸ درصد خدمات بانکی الکترونیکی شده است؛ این صنعت دوره چندده‌ساله را طی کرده و الآن در مسیر هوشمندشدن قرار گرفته است، الآن پیش‌نیازهای هوشمندسازی نظام بانکی فراهم شده است.

وی افزود: بانکداری هوشمند خدماتی را به مشتریان ارائه می‌دهد که مطابق نیازهایشان باشد و جلوی تقلبات و پولشویی و… را بگیرد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: هوش مصنوعی یکی از مهمترین ابزارهایی است که در نظام بانکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه گفت: با عملیاتی شدن مدل جدید اعتبارسنجی به‌سمتی می‌رویم که در تسهیلات خرد شاهد روان شدن فرایندها خواهیم بود؛ اعتبارسنجی به پرداخت تسهیلات خرد کمک زیادی می‌کند؛ به بانک‌ها تأکید کردیم تسهیلات خرد را به‌سمت کاملاً الکترونیکی ببرند.

محرمیان اضافه کرد: الآن در برخی بانک‌ها این تسهیلات با کارمزد خیلی پایین به‌صورت الکترونیکی پرداخت می‌شود. در مدل جدید پوشش اعتبارسنجی از ۳۰ به ۱۰۰ درصد و در دقت به ۸۸ درصد خواهد رسید.

وی به چک الکترونیک اشاره و تصریح کرد: این پروژه چک را به سند محکمی تبدیل کرده و اعتبار را به چک برگردانده است، تعداد زندانیان به‌شدت کاهش یافته است و میزان چک‌های برگشتی کاهش محسوسی داشته است.

هر ایرانی روزانه ۵ تراکنش الکترونیک 

به گفته محرمیان، هر ایرانی بطور متوسط روزانه ۵ تراکنش الکترونیک انجام می‌دهد. وی با بیان اینکه مکلف شدیم تا سال سوم برنامه هفتم چک‌های کاغذی حذف شود؛ تصریح کرد: ۱۱ بانک الان چک الکترونیک را عملیاتی کرده‌اند و بانک ملی هم بزودی به این بانک‌ها خواهد پیوست؛ بانک‌ها استقبال زیادی از این موضوع کرده‌اند و فرایند گسترش چک الکترونیک شتاب خواهد گرفت.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: به مردم عزیز پیشنهاد می‌‎کنم در هنگام دریافت چک حتما از سامانه چک در راه استفاده کنند تا از میزان چک‌های کشیده شده و اعتبار صادرکننده چک مطمئن شوند. سامانه اعتبار چک نیز در آینده راه‌اندازی خواهد شد تا مردم بتوانند با دقت و اطمینان بیشتری اعتبار صادرکننده چک را بررسی کنند.سامانه سیاق نیز با همکاری قوه قضاییه راه‌اندازی شده که صدور احکام قضایی در حوزه بانکی را از میانگین ۲۰۰ روز به کمتر از ۳ روز کاهش داد.

به گفته معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، فاز آزمایشی ریال دیجیتال هم مراحل خود را طی می‌کند و سکته‌ای که در این میان اتفاق افتاد بخاطر برخی مسائل قانونی بود که در قانون جدید این موانع رفع شد.

او با بیان اینکه در مدل جدید اعتبارسنجی از هوش مصنوعی استفاده کردیم، گفت: سجل محکومیت‌های مالی، بحث‌های مالیاتی، جرایم رانندگی و دهک بندی یارانه ها نیز به موضوعات قبلی در حوزه اعتبارسنجی اضافه خواهد شد.

محرمیان همچنین درباره رمزارزها گفت: سیاست ما ایجاد شفافیت و محدودیت است و به هیچ عنوان سرمایه گذاری در حوزه رمز ارزها را توصیه نمی‌کنیم؛ مباحث مربوطه در دست تصمیم گیری است که در زمان مقرر اعلام خواهد شد.