اکوایران: در نیمه نخست امسال معادل ۲۷ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان درآمد کارمزدی نصیب ۱۴ بانک شده است که بانک ملت در صدر آن قرار دارد. همچنین درآمد کارمزدی ۵ بانک طی نیمسال اول ۱۴۰۲ نسبت به نیمسال اول ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش اکوایران، ۱۴ بانک در نیمه نخست امسال بیش از ۲۷ همت درآمد از محل کارمزد کسب کردهاند.
اواسط اردیبهشت امسال بود که بانک مرکزی اعلام کرد با توجه به تغییر سطح عمومی قیمتها و همچنین بر مبنای پیشنهادهای واصله و بررسیهای بهعمل آمده، انواع و حداکثر میزان کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی را مورد بازنگری و بهروزرسانی داده و میزان کارمزد خدمات بانکی را افزایش داد.
بررسیها نشان میدهد از میان ۲۹ بانک کشور تنها بانکهای پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، رسالت، موسسه اعتباری ملل و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کردهاند.
درآمد کارمزدی بانکها در نیمه نخست ۱۴۰۲
بررسی آخرین گزارش عملکرد این بانکها نشان میدهد در نیمه نخست امسال معادل ۲۷ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان درآمد کارمزدی نصیب ۱۴ بانک شده که بانک ملت در صدر آن قرار دارد. بانک ملت در نیمه نخست امسال قریب به ۷.۶ همت درآمد از محل کاردمزدهای دریافتی داشته است. درآمدی که بانک ملت از محل کارمزد داشته است از میزان درآمد این بانک از محل اوراق بدهی، سرمایهگذاریها و سپردهگذاری هم بیشتر بوده است. بعد از بانک ملت، بانکهای تجارت و صادرات بیشترین درآمد کارمزدی را در نیمه ابتدایی امسال داشتهاند. در نیمه نخست امسال درآمد کارمزدی بانک تجارت معادل ۶ همت و برای بانک صادرات نیز بیش از ۳ همت بوده است.
همچنین بانکی که در نیمه نخست امسال کمترین درآمد را از محل کارمزد داشته، بانک دی بوده است؛ این بانک معادل حدود ۱۴۸ میلیارد تومان محل کارمزدهای دریافتی، درآمد کسب کرده است.
موسسه اعتباری ملل، پیشرو در درآمدهای کارمزدی
بررسی تغییرات میزان درآمد کارمزدی بانکها در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که یک موسسه غیربانکی از بانکهای دیگر پیش افتاده است.
در میان بانکهای مورد بررسی، موسسه اعتباری ملل توانسته بیشترین رشد را در کسب درآمد کارمزدی به ثبت برساند. میزان درآمد کارمزدی موسسه اعتباری ملل در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۱۱ درصد افزایش یافته و به ۲۰۶ میلیارد تومان رسیده است. درآمد کارمزدی این موسسه در نیمه نخست سال گذشته ۳۳ میلیارد تومان بوده است.
پس از موسسه اعتباری ملل، بیشترین افزایش درآمد کارمزدی طی دوره مورد اشاره با بانکهای خاورمیانه با رشد ۱۹۲ درصدی و بانک کارآفرین با رشد ۱۷۴ درصدی تعلق دارد.
کمترین میزان رشد درآمد کارمزدی طی بازه زمانی مورد بررسی نیز به بانک دی تعلق دارد که تنها ۱۱ درصد بوده است.
در مجموع از میان ۱۴ بانک مورد بررسی، درآمد کارمزدی ۵ بانک طی نیمسال اول سال ۱۴۰۲ نسبت به نیمسال اول سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
بانکها به دلیل رقابت شدید در صنعت بانکداری و افزایش هزینههای عملیاتی، به دنبال افزایش درآمدهای کارمزدی هستند. درآمدهای کارمزدی از جمله هزینههایی هستند که بانکها از مشتریان خود دریافت میکنند و شامل کارمزد صدور کارت، کارمزد تراکنش الکترونیکی، کارمزد ارسال وجه و… است. با افزایش درآمدهای کارمزدی، بانکها میتوانند هزینههای خود را تامین کرده و سود بیشتری را به دست آورند.
کارشناسان اقتصادی همواره نسبت به سهم اندک درآمد کارمزدی از مجموع درآمدهای بانکها انتقاد کرده و بارها خواستار توجه بانکها به این محل درآمدی بهجای بنگاهداریهای پرریسک شدهاند.