افزایش ۴ برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی - افق اقتصادی

افزایش 4 برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-03
کد خبر: 394747 |
تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸ |
29 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مدیر امور اراضی استان لرستان گفت: میزان تولید پیش از اجرای سیستم آبیاری و یکپارچه‌سازی، حدود ۱.۲ تا ۱.۵ تن در هر هکتار بود، در حالی‌که امروز حداقل میزان تولید مورد انتظار به ۵ تا ۶ تن در هکتار رسیده است.

افزایش ۴ برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارتقاء بهره‌وری در بخش کشاورزی، نقش اساسی در افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و مدیریت بهینه منابع دارد.

در شرایطی که پراکندگی و خرد شدن اراضی یکی از موانع اصلی توسعه کشاورزی دیم به‌شمار می‌رود، اجرای طرح‌های یکپارچه‌سازی میتواند زمینه‌ساز تحول بنیادین در تولید، اشتغال‌زایی و استفاده بهینه از منابع آبی و خاکی باشد.

تجربه شهرستان دورود در اجرای این پروژه نشان داده است که حتی در اراضی دیم، با اعمال مدیریت یکپارچه و حذف مرزهای غیرمولد، می‌توان میزان تولید را به شکل قابل‌توجهی افزایش داد و کشاورزی را به فعالیتی اقتصادی و پایدار تبدیل کرد.

*افزایش چهار برابری تولید با یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی 

بهرام میر دریک‌وند، مدیر امور اراضی استان لرستان در بازدید خبرنگاران از طرح های یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی اظهار داشت:در سال ۱۴۰۳، پروژه یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی در شهرستان دورود با هدف ارتقاء بهره‌وری و بهبود مدیریت اراضی آغاز شد. منطقه‌ای که اکنون در حال بهره‌برداری است، حدود ۸۷۰ هکتار وسعت دارد و بخشی از هزینه‌های آن از محل اعتبارات دولتی به عنوان مشوق تأمین شده است.

وی افزود:پروژه یکپارچه‌سازی از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بدون تردید فرایندی پیچیده و زمان‌بر محسوب می‌شود. مهم‌ترین دستاورد این طرح، امکان اعمال مدیریت صحیح بر اراضی کشاورزی و حذف مرزهای غیربازده‌ای است که پیش‌تر زیر کشت قرار نداشتند.

مدیر امور اراضی استان لرستان ادامه داد:با اجرای این طرح، سطح زیر کشت افزایش یافته و هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت تا ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است. همچنین مدیریت مزرعه از نظر زمان برداشت، مبارزه شیمیایی و سایر جنبه‌ها بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه از منظر اقتصادی نیز پروژه توجیه‌پذیر است تصریح کرد: برای مثال، فردی که تنها نیم هکتار زمین دارد، پیش‌تر نمی‌توانست به‌صرفه در زمین خود فعالیت کند؛ اما با اجرای این طرح، زمان کشاورزان آزاد شده و هزینه‌ها کاهش یافته است.

او گفت:از جنبه اشتغال‌زایی نیز، اراضی دیم پیش‌تر به ازای هر دو هکتار تنها برای نیم نفر اشتغال ایجاد می‌کرد، در حالی‌که در اراضی آبی، این میزان به ۱.۵ تا ۲ نفر در هر هکتار افزایش یافته است.

میر دریک‌وند گفت: میزان تولید نیز پیش از اجرای سیستم آبیاری و یکپارچه‌سازی، حدود ۱.۲ تا ۱.۵ تن در هر هکتار بود، در حالی‌که امروز حداقل میزان تولید مورد انتظار به ۵ تا ۶ تن در هکتار رسیده است.

وی اظهارداشت:با وجود مشکلات موجود و انتظارات منطقی کشاورزان، این پروژه در مسیر توسعه قرار دارد و طبق اعلام مسئولان، دولت تاکنون ۱۸ میلیارد تومان در راستای فاز اول آبیاری سرمایه‌گذاری کرده است.

وی گفت: تاکنون با استفاده از یک حلقه چاه، آبیاری ۸۲۰ هکتار انجام شده اما به دلیل فشار مضاعف بر چاه و کشاورزان، راه‌اندازی سریع چاه دوم از اولویت‌هاست.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید