الزام واحدهای بزرگ منابع طبیعی به تولید برق - افق اقتصادی

الزام واحدهای بزرگ منابع طبیعی به تولید برق - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-15
کد خبر: 394401 |
تاریخ انتشار : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸ |
4 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

مدیر منابع طبیعی استان لرستان گفت:در راستای همراهی با دولت برای رفع ناترازی برق و برنامه هفتم توسعه، واحدهای تولیدی بزرگی که در منابع طبیعی احداث می‌شود مکلف هستند که برق مورد نیاز را در خود واحد تولید کنند.

الزام واحدهای بزرگ منابع طبیعی به تولید برق

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهرام میر دریک‌وند، مدیر منابع طبیعی استان لرستان، امروز در بازدید از بزرگترین پروژه گاوداری غرب کشور که در عرصه منابع طبیعی راه‌اندازی شده، اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد منابع طبیعی دنیا در اختیار کشورهای محدودی است که تنها ۲۰ درصد از مساحت دنیا را شامل می‌شوند و همین منابع طبیعی قوی، عامل توسعه و پایداری آن‌ها بوده است. اهمیت منابع طبیعی به دلیل نقش زیست‌محیطی و اقتصادی آن در زندگی بشر است.

وی افزود: منابع طبیعی بر روح و روان انسان تأثیرگذار هستند و  در تعدیل درجه حرارت و لطافت محیط نقش دارند، محل زندگی حیات وحش و حشرات هستند و منبع تأمین علوفه آن‌ها محسوب می‌شوند. همچنین این منابع می‌توانند مواد سمی هوا را جذب و به مواد بی‌خطر تبدیل کنند و از مهم‌ترین منابع ذخیره و حفاظت آب در خاک به‌شمار می‌روند.

*منابع طبیعی؛ جایگزین پایدار برای نفت

وی با بیان اینکه از بعد اقتصادی نیز اهمیت زیست‌محیطی منابع طبیعی سه برابر ارزش اقتصادی آن‌ها تخمین زده شده است تصریح کرد: در صورت مدیریت صحیح، تولید منابع طبیعی می‌تواند با نفت برابری کند؛ با این تفاوت که نفت تجدیدناپذیر و منابع طبیعی تجدیدپذیر و پایدار هستند.

میر دریک‌وند با اشاره به واگذاری اراضی ملی گفت: در استان لرستان تاکنون ۱۶۷۶ مورد واگذاری در سطحی به مساحت حدود ۸۵۰۰ هکتار انجام شده است.

وی با بیان اینکه واگذاری‌های اراضی ملی در سه دسته و تحت سه کمیسیون انجام می‌شود، گفت: طرح‌های وابسته به کشاورزی تحت عنوان کمیسیون ماده ۲، طرح‌های غیرکشاورزی در قالب کمیسیون ماده ۲۱ و طرح‌هایی نظیر درختکاری و گلخانه‌ها که در هیئت هفت‌نفره واگذاری زمین بررسی می‌شوند.

وی ادامه داد: از مجموع ۱۶۷۶ واگذاری، تعداد ۸۸۸ مورد مربوط به طرح‌های وابسته به کشاورزی بوده که مساحتی حدود ۳۴۵۰ هکتار را شامل می‌شود. یکی از نمونه‌های این طرح‌ها، پروژه در حال اجرای گاوداری در شهرستان دورود است که در زمینی به مساحت حدود ۸۰ هکتار و با ظرفیت ۷۰۰۰ رأس گاو شیری راه‌اندازی شده است.

وی افزود:مجری طرح قصد دارد با طی مراحل قانونی، آن را به زنجیره تولید شامل خوراک دام و شیر خشک توسعه دهد.

مدیر منابع طبیعی استان لرستان افزود: تاکنون این طرح حدود ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است تا پایان سال جاری، ۱۰۰۰ رأس از گاوها وارد مدار بهره‌برداری شوند.

وی اظهارداشت:  بر اساس اعلام مسئولان پروژه، میزان اعتبار موردنیاز برای تکمیل طرح حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان و میزان اشتغال‌زایی آن ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم برآورد شده است. 

میر دریک‌وند اظهار داشت: پروژه‌های متعددی در سطح استان در حال اجراست که شامل طرح‌های درختکاری، کشاورزی و غیرکشاورزی می‌شود.

*تولید برق واحدهای تولیدی منابع طبیعی در خود واحد

وی با بیان اینکه در بروجرد پروژه‌ای وابسته به کشاورزی و همچنین پروژه غیرکشاورزی معرفی خواهد شد گفت: بخشی از این پروژه‌ها شامل طرح‌های زراعت چوب، میوه و دیگر محصولات است. همچنین صنعت دامداری نیز نوعی صنعت محسوب می‌شود و طبق برنامه هفتم توسعه، این صنایع مکلف به تولید انرژی مورد نیاز خود هستند.

وی گفت در راستای همراهی با دولت برای رفع ناترازی برق و برنامه هفتم توسعه  واحدهای تولیدی بزرگی که در منابع طبیعی احداث می‌شود مکلف هستند که برق مورد نیاز  را در خود واحد تولید کنند. در این کشت و صنعت درخواست تولید ۳ مگاوات برق  در عرصه‌ای به مساحت ۴.۵ هکتار برای اخذ مجوز در دست اقدام است و برق مورد نیاز خود را تامین می‌کنند.

انتهای پیام/

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید