به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی، نیاز سالانه کشور به شکر را نزدیک به دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن عنوان کرد.
وی از برداشت نزدیک به ۳.۵ میلیون تن چغندر بهاره تاکنون در استانهای کشور خبر داد و برآورد کرد تا پایان آذر ماه این عدد به ۷ میلیون تن برسد.
این مقام مسوول ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در سطح ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر پاییزه و ۱۰۲ هزار هکتار چغندر بهاره در کشور کشت شد.
حصادی اظهار داشت: از سطوح زیر کشت پاییزه دو میلیون و ۱۵۹ هزار تن و از سطوح زیر کشت بهاره تاکنون حدود ۳.۵ میلیون تن چغندر قند بدست آمده است.
وی تولید دو میلیون و ۱۵۹ هزار تن چغندر قند در کشت پاییزه سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را بیسابقه خواند و تصریح کرد: ظرفیت صنعتی کشور در مناطق مستعد محدود است و اگر دچار این محدودیت نبودیم میزان تولید چغندر پاییزه به ۵ میلیون تن میرسید.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی با بیان این که ۲۱ استان کشور کشت بهاره چغندر را انجام دادهاند، گفت: آذربایجان غربی، کرمانشاه، همدان و خراسان رضوی جزو استانهای پیشرو در کشت و تولید این محصول در فصل بهار هستند.
وی توزیع بذور مناسب، کشت در تاریخ مناسب، افزایش تراکم کشت و تغذیه مناسب را از دلایل افزایش عملکرد تولید چغندر در کشور دانست.
حصادی درباره نیشکر نیز اذعان داشت: از ۹۰ هزار هکتار سطح قابل برداشت نیشکر در سال ۱۴۰۳ تا روز ۲۷ آبان ماه، نزدیک به ۲۴ هزار هکتار برداشت صورت گرفته است.
وی، میانگین عملکرد نیشکر در کشور را ۹۲ تن در هکتار عنوان کرد.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به این که مصرف شکر از زمان کرونا در ایران کاهش داشته است، گفت: با برآورد ما، سرانه مصرف سالانه شکر برای هر نفر بعد از کرونا به ۲۵ کیلوگرم رسیده است.
وی توضیح داد: نیاز سالانه مصرف مستقیم شکر خانوارها حداکثر ۴۰۰ هزار تن است و مابقی شکر مورد نیاز کشور به مصرف مربوط به صنف و صنعت میرسد.
حصادی بزرگترین مشکل در حوزه چغندر قند در سال جاری را عدم فروش شکر توسط کارخانجات قند و شکر در بازار دانست و اظهار داشت: با توجه به واردات ۸۰۰ هزار تن شکر از ابتدای سال جاری تاکنون و با در نظر گرفتن میزان پیشبینی تولید این محصول در کشور، بزرگترین مشکل در حوزه چغندر قند، اشباع بازار شکر و عدم فروش شکر توسط کارخانجات قند و شکر است.
وی تصریح کرد: اگر کارخانجات قند و شکر نتوانند شکر خود را بفروشند، پرداخت پول چغندرکاران به تعویق میافتد و ممکن است با ادامه این وضعیت برخی از کشاورزان از کشت پاییزه امسال منصرف شوند.
گفتنی است؛ کشت چغندر پاییزه از ابتدای مهر هر سال آغاز و تا پایان آذر ماه ادامه دارد و عملیات برداشت این محصول نیز پس از حدود شش ماه دوره رشد، از ابتدای اردیبهشت سال آینده شروع میشود. برداشت کشت بهاره چغندر قند نیز از مهر ماه آغاز و تا آذر ماه ادامه دارد.
انتهای پیام/