توفیق دولت شهید رئیسی در پیاده‌ سازی الگوی کشت - افق اقتصادی

توفیق دولت شهید رئیسی در پیاده‌ سازی الگوی کشت - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 291397 |
تاریخ انتشار : ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰ |
45 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

وزیر اسبق جهاد کشاورزی گفت: با وجودی که صاحبان زمین و باغ کارمند دولت نیستند که از الگوی کشت پیروی کرده و آن را پیاده سازی کنند، درعین حال این مهم در دولت شهید رئیسی تا حدی اجرایی شد.

توفیق دولت شهید رئیسی در پیاده‌ سازی الگوی کشت

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صادق خلیلیان با اشاره به چالش حوزه اقتصادی در کشور گفت: در مرزعه، باغات و دامداری و گلخانه‌ها، بهره وری را باید افزایش دهیم و نبود این مهم چالشی اساسی در حوزه اقتصاد کشاورزی است.

وزیر اسبق جهاد کشاورزی افزود: با توجه به آبی که در مرزعه استفاده می‌کنیم، باید تولیدی مشخص داشته باشیم تا بهره وری افزایش پیدا کند؛ خاصه این که ایران کشوری خشک و نیمه خشک است و لذا کشاورزی برای ما بسیار اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اهمیت مباحث آبی و بارش برای کشاورزان گفت: معمولا در دوره‌های خشکسالی با چالش رو به رو می‌شویم و از این رو باید تمهیداتی را در نظر بگیریم. به عنوان مثال صیفی جات آب بر هستند که می‌توان بخشی از آن را به تولیدات گلخانه‌ای تبدیل کرد تا تولید در واحد سطح ۱۰ برابر افزایش یابد. در این صورت زمین مورد استفاده برای کشت و آبیاری با صرفه جویی رو به رو می‌شود. از طرفی تصمیمات کشاورزان از هم مجزا است. هر یک از کشاورزان به تنهایی و بر اساس قیمت‌ها، تصمیم به کشت می‌گیرند تا سود به دست آورند.

وی افزود: بسیاری کشاورزان از تصمیم یکدیگر خبر ندارند و وقتی قیمت یک محصول بالا باشد، کشاورزان زیادی تصمیم به کشت آن محصول می‌گیرند و وقتی محصول را به دست آورده و به بازار وارد می‌کنند، با افت قیمت رو به رو می‌شوند. از این رو با وضعیتی در اقتصاد کشاورزی مواجه هستیم که در اصطلاح به آن تار عنکبوتی می‌گویند؛ یعنی در زمانی که قیمت‌ها پایین می‌آید برخی کشاورزان تصمیم می‌گیرند محصول فوق را کشت نکنند. این مسئله در کشت سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی با معضل مواجه است؛ خاصه این که مردم بسیار با این محصولات سر و کار دارند.

خلیلیان گفت: همچنین اگر دولت ذخیره سازی مناسبی برای تولید مرغ نداشته باشد و قیمت‌ها تنظیم نشود، جوجه ریزی از سوی صاحبان صنعت کم شده و بازار با افزایش شدید قیمت مرغ رو به رو می‌شود و این از دیگر چالش‌ها در حوزه کشاورزی است.

وی درباره نقش الگوی کشت در کاهش این چالش‌ها گفت: در دولت‌های مختلف تلاش شد تا برنامه کشت هر استان اعلام شود و این روند در دولت شهید رئیسی ادامه داشت و سعی شد الگوی کشت پیاده سازی شود.

وی افزود: پیاده کردن الگوی کشت نیز با چالش رو به رو است؛ چنان چه کشاورزان کارمند دولت نیستند و بخشنامه‌ها را رعایت نمی‌کنند و از این رو سیستم‌های حمایتی بسیار اهمیت دارد و قرار دادها باید توسط تشکل‌ها یا تعاونی‌ها، کشاورزان را به صورت تخصصی تحت پوشش قرار دهد تا رعایت الگوی کشت اتفاق افتد. این کشاورزان می‌توانند به بانک برای دریافت وام ارزان قیمت معرفی شده و با در اختیار گذاشتن کود و بذر مناسب، توجیه شوند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید