افزایش ۲.۷ برابری دفعات وقوع سیل با ادامه شیب فعلی گرما - افق اقتصادی

افزایش 2.7 برابری دفعات وقوع سیل با ادامه شیب فعلی گرما - افق اقتصادی
شنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-19
کد خبر: 279215 |
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰ |
125 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

اگر گرمای هوا با همین شیب ادامه یابد و ایران نسبت به انقلاب صنعتی ۴ درجه افزایش دمای هوا را تجربه کند، پیش‌ بینی می‌شود تعداد دفعات وقوع سیل در ایران ۲.۷ برابر و شدت سیلاب ۳۰ درصد افزایش یابد.

افزایش ۲.۷ برابری دفعات وقوع سیل با ادامه شیب فعلی گرما

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پاون، “صادق ضیاییان” رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اثرات تغییرات اقلیمی بر گرمایش جهان و ایران در روزهای گذشته، درباره افزایش وقوع سیلاب در نواحی مختلف کشور در پی تغییرات اقلیمی توضیح داد: چنانچه بخواهیم مقایسه‌ای را با زمان پیش از انقلاب صنعتی صورت دهیم، می‌توان گفت که با افزایش یک درجه دمای هوا احتمال افزایش ۱.۳ برابری تعداد دفعات بارش‌های سیل‌آسا وجود دارد و از سوی دیگر حدود ۶.۷ درصد شدت این بارش‌ها افزایش می‌یابد.
ضیاییان تصریح کرد: چنانچه دمای هوا ۱.۵ درجه نسبت به قبل افزایش را ثبت کند پیش‌بینی می‌شود تعداد دفعات وقوع بارش‌های سیل‌آسا ۱.۵ برابر و شدت وقوع ۱۰.۵ درصد افزایش می‌یابد.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: انتظار می‌رود این امر درخصوص ایران که حدود ۲ درجه افزایش دما را نسبت به ۵۰ سال گذشته به ثبت رسانده است، تعداد دفعات وقوع بارش‌های سیل‌آسا و سنگین و وقوع سیلاب بر اساس معیارهای جهانی حدود ۱.۷ برابر و شدت وقوع آن ۱۴ درصد افزایش یابد.
وی یادآور شد: اگر گرمای هوا با همین شیب ادامه یابد و ایران نسبت به انقلاب صنعتی ۴ درجه افزایش دمای هوا را تجربه کند، پیش‌می‌شود تعداد دفعات وقوع سیل در ایران ۲.۷ برابر و شدت سیلاب ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در پایان درباره راهکارهای مدیریت این شرایط و برون رفت از این بحران خاطرنشان کرد: در این زمینه راهکارهای مختلفی وجود دارد که اول مربوط به تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است و دومین راهکار که موثرتر به نظر می‌رسد سازگاری با این شرایط است که در این رابطه می‌توان به تغییر زیرساخت‌ها، تغییر رفتار مردم و غیره اشاره کرد.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید