کل اعتبارات آبخیزداری به اندازه هزینه ساخت یک سد نیست - افق اقتصادی

کل اعتبارات آبخیزداری به اندازه هزینه ساخت یک سد نیست - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 247072 |
تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱ |
113 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

وزیر جهاد کشاورزی گفت: ذخیره‌سازی ۵۰ میلیارد مترمکعب آب غیر از آنچه که در زمین داریم رقم بسیار بزرگی است، در حالی که مجموع اعتبارات این طرح‌ها به اندازه ساخت یک سد هم نیست.

کل اعتبارات آبخیزداری به اندازه هزینه ساخت یک سد نیست

به گزارش خبرگزاری تسنیم‎‏ محمدعلی نیکبخت در گردهمایی مدیران حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها گفت: انجام طرح‌های آبخیزداری، آبخوان‌داری و طرح‌های زودبازده آب و خاک یکی از مهمترین پایه‌های امنیت غذایی است که می‌تواند ۵۰ میلیارد مترمکعب آب را برای بخش کشاورزی و منابع طبیعی فراهم سازد.

وی افزود: تغییر اقلیم غیرقابل اجتناب است، اما طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری موجود، در بارندگی‌های اخیر حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب آب را در آبخیزها ذخیره کرده است.

نیکبخت با اشاره به این که در کشور ۱۳۰ میلیون هکتار استعداد انجام طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود دارد، گفت: اجرای این طرح‌ها تاکنون تنها در گستره ۴۰ میلیون هکتار انجام شده است و هنوز برای ۹۰ میلیون هکتار فرصت داریم که برای ۲۰ میلیون هکتار از آن مطالعه شده و آماده اجرا است.

وی یادآور شد: تجربه دو دهه‌ انجام آبخیزداری نشان داده که مردم علاقمند به مشارکت در انجام این طرح‌ها هستند و با این مشارکت هر سال در سطح ۸ تا ۹ میلیون هکتار طرح‌های زودبازده آب و خاک قابل اجراست و ۹۰ میلیون هکتار باقیمانده را هم می‌توان ظرف مدت ۱۰ سال تمام کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعبی سدهای بزرگ افزود: ذخیره‌سازی ۵۰ میلیارد مترمکعب آب غیر از آنچه که در زمین داریم رقم بسیار بزرگی است، در حالی که مجموع اعتبارات این طرح‌ها به اندازه ساخت یک سد هم نیست.

نیکبخت با تاکید بر ضرورت همکاری و جلب نظر شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها برای فراهم آوردن زمینه جهش تولید محصولات کشاورزی تصریح کرد: همکاران در وزارتخانه باید تسهیل‌گر امور مورد نیاز مردم برای این کارهای توسعه‌ای بخش کشاورزی باشند.

وی افزود: لازم است در اولین فرصت کارهای سازمانی و صدور مجوزها یکپارچه شود تا حداکثرسازی تولید در محصولات زراعی، باغی، دام، طیور و شیلات در سال جهش تولید انجام شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید