به گزارش خبرگزاری تسنیم مسعود بختیاری، در نشست بررسی فرصتها و چالشهای کسب و کار کنسرو در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: از گذشته تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تأمین سرمایه در گردش وابسته به شبکه بانکی بودهاند اما با توجه به اینکه ساختار فعلی شبکه بانکی کشور انقباضی است و زمزمههایی نیز مبنی بر افزایش نرخ سود وجود دارد، باید اذعان کرد که صنایع برای تامین مالی و سرمایه در گردش وضعیت مناسبی ندارند.
وی افزود: بهدلیل تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، مشکلاتی برای تامین مواد اولیه ازجمله تون ماهیان وجود دارد؛ که در این شرایط لازم است وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت شرایط ثبت سفارشها مواد اولیه را تسهیل کنند.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با اشاره به مشکل ریزش سرمایههای انسانی در صنایع گفت: نیروی انسانی جدید از نظر انگیزه، توان و دلبستگی به کار با نسل قبل تفاوت دارد و دچار فرسودگی نیروی انسانی در صنایع شدهایم.
وی با بیان اینکه تامین انرژی نیز یکی از چالشهای صنایع غذایی از جمله صنعت کنسرو است، تصریح کرد: خاموشی دستگاههای خط تولید بهدلیل قطعی برق صدمات جبرانناپذیری به صنایع کنسرو کشور تحمیل کرده است و در صورت تکرار در سال جدید به مشکلات صنایع می افزاید.
بختیاری با بیان اینکه برای جهش تولید باید زیرساختها مهیا شود؛ اظهار داشت: صنایع با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که برای تحقق جهش تولید نیازمند رفع این مشکلات هستیم.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی محیط کسب و کار گفت: دستگاههای متعددی مانند سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت، سازمان محیطزیست، وزارت کار، سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعی به استناد یک یا چند ماده قانونی خود را در تصمیمگیریها برای صنعت غذا دخیل میدانند و ناهماهنگی و مشکلاتی را ایجاد میکنند.
بختیاری با بیان اینکه رفع تعهد ارزی، تحریمی خود ساخته را برای صنایع ایجاد کرده است گفت: محصولی که با تمامی سختیها و مشکلات تولید میشود برای عرضه آن نیز در بازار های داخلی و خارجی موانعی وجود دارد.
عدم امکان رقابت تولید کنندگان با واسطهها در صاردات کنسرو!
وی گفت: با توجه به افزایش حقوق و دستمزد که صورت گرفته در سال جاری به نظر میرسد چند ماهی تابآوری و اقشار کارمند و کارگر بتوانند قدرت خرید متناسبی داشته باشند ولی با توجه به تورم ممکن است با رکود مواجه شویم و در بازار بینالمللی نیز مشکلاتی از جمله تحریم خود ساخته رفع تعهد ارزی وجود دارد.
وی اظهار داشت: برخی ازصنایع اعلام می کنند که محصول آنها توسط واسطه ها به خارج از کشور قاچاق و در آنجا به فروش می رسد و ارز آن با نرخ آزاد و گران تر به بازار بر میگردد که این شرایط خود تولید کننده محصول نمیتوانند با واسطهها برای صادرات رقابت داشته باشد.
وی افزود: برخی از صنایع نیز برای صادرات محصولات خود را به صورت ریالی به فروش می رسانند که آنها نیز مشکلاتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات خود به کشور دارند.
بختیاری گفت: ارز حاصل از صادرات حتما به کشور باید باز گردد اما صنایع در این شرایط مشکلاتی برای تحقق این امر دارند.
انتهای پیام/