به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، «سید سعید راد» اظهار داشت: خرید تضمینی گندم در استان خوزستان از بیستم فروردین آغاز شده و تا صبح جمعه (۱۵ اردیبهشت) بیش از ۸۵۵ هزار تُن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران بیانداشت: با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی، نسبت به اتخاذ و اجرای تدابیر و تمهیدات لازم از جمله بهکارگیری کامل ناوگان حمل و نقل جادهای برای انتقال گندمهای خریداری شده استان خوزستان به انبارها و سیلوها اقدام شد.
وی گفت: ۵۰ هزار تُن گندم در مراکز روباز باقی مانده بود که با پوششدهی دقیق و چادرکشی سریع بر رویِ گندمها اقدام شد.
راد با تاکید بر این که صیانت از گندمهایی که حاصل دسترنج کشاورزان است را وظیفه خود میدانیم و با استفاده از همه امکانات موجود، پایِ کار جمعآوری گندمهای خریداری شده در استان خوزستان آمدیم، افزود: تلاش میکنیم تا یکی دو روز آینده، نسبت به انتقال گندمهای باقی مانده به انبارها و سیلوها اقدام کن
از سوی دیگر رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در طول سه روز بارندگی در استان، با استفاده از پوشش های پلاستیکی و برزنتی گندم موجود در مراکز خرید روباز پوشانده شد و از این جهت مردم نگران وارد شدن خسارت به محصول گندم موجود در مراکز خرید نباشند.
وی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ ، ۷۵۴ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گندم رفت .
وی با اشاره به ورود سامانه بارشی در مرحله برداشت گندم به استان افزود: ۸۶۴ هزار تن گندم از مزارع استان پیش از آغاز بارش ها برداشت شده بود که از این میزان ۵۶۰ هزار تن گندم در مراکز خرید روباز انبار و بیش از یکصد هزار تن گندم نیز به سیلوها منتقل شده بود.
نبی پور اضافه کرد: با توجه به هشدارهایی که صادر شده بود جلسات متعددی با ارگان های مربوطه از جمله استانداری، سازمان جهاد کشاورزی ، اداره کل غله و بازرگانی، تعاون روستایی برگزار شد و با همکاری گمرک نیز کامیون های حمل کالا به سمت حمل محصول گندم جهت انتقال از مراکز روباز به مراکز مسقف سوق داده شد.
وی با بیان اینکه در کمتر از یک هفته ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف انتقال داده شد تصریح کرد: مرکز خرید حمیدیه یکی از مراکز مهمی است که حدود ۱۶ هزار تن گندم در آن انبار شده است .
نبی پور اظهار داشت: کمتر از ۵ درصد از گندم های خریداری شده در مراکز خرید روباز باقی مانده که طی مدت امروز تا فردا به مراکز مسقف انتقال داده خواهد شد.
وی ادامه داد: در طول سه روز بارندگی با استفاده از پوشش های پلاستیکی و برزنتی گندم موجود در مراکز خرید روباز پوشانده شد و از این جهت مردم نگران وارد شدن خسارت به محصول گندم موجود در مراکز خرید نباشند.
نبی پور افزود: به حدود یکصد هزار هکتار از مزارعی که برداشت گندم در آنها صورت نگرفته بود خسارت بین ۲۰ تا ۷۰ درصدی با میانگین ۴۰ درصد ناشی از ناشی از ورس، تگرگ ، آبگرفتگی و … وارد شده است.
وی تصریح کرد: در روزهای آینده برآورد خسارات مزارع برداشت نشده که ۵۰ درصد از کل مزارع گندم را تشکیل می دهد انجام خواهد شد.
نبی پور در پایان اظهار داشت: حدود ۲۸۰۰ کمباین در سال جاری برای برداشت محصول گندم در استان به کار گرفته شد که این میزان در سال گذشته ۲۲۰۰ دستگاه بود سرعت برداشت نیز نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد بیشتر بود که در نتیجه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵۰ هزار تن محصول بیشتر برداشت شده است.
انتهای پیام/