احمد اسماعیلزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه تمرکز وزارت بهداشت روی موضوع استفاده از “آرد کامل” برای تهیه نان است، اظهار کرد: میزان دریافت فیبر در کشور ۱۳ گرم در روز است اما میزان توصیه شده مصرف فیبر ۲۸ گرم است بنابراین ایرانیها حدوداً نصف استاندارد جهانی فیبر مصرف میکنند؛ در حالی که پایین بودن میزان مصرف فیبر خطر ابتلا به پرفشاری خون، دیابت و سرطانها را افزایش میدهد.
وی افزود: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم ایران است تولید نان کامل اهمیت زیادی دارد زیرا یکی از منابع دریافت فیبر، نان کامل است اما در زمان حاضر تنها در برخی استانها مانند فارس، مرکزی، خراسان رضوی و البرز کارخانجات تولید آرد کامل وجود دارد و در برخی نانواییهای این استانها، نان کامل پخت میشود.
غنیسازیتمامآردهایکشورباآهنواسیدفولیک
اسماعیل زاده همچنین درباره افزودنیهای نان در کشور گفت: در حال حاضر تمام کارخانههای تولید آرد، غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک را انجام میدهند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اینکه در حال پیگیری غنیسازی آرد با ویتامین دی هستیم تا کمبود این ویتامین در جامعه ایرانی برطرف شود، تصریح کرد: برنامه داریم تا طی چند سال آینده، غنیسازی آرد نان با ویتامین دی را ابتدا بهصورت آزمایشی در چند استان آغاز کنیم و در صورت اثبات اثربخشی آن را به کل کشور تسری دهیم.
افزودن جوش شیرین به نان ممنوع!
وی با بیان اینکه در تهیه نان در برخی نانواییها از جوش شیرین استفاده میشود، متذکر شد: افزودن جوش شیرین به نان در نانواییها ممنوع است.
استفادهاز“بلانکیت” غیرقانونیاست
وی گفت: برخی نانواها نیز موادی مانند “بلانکیت” برای ترد و سفید شدن نان اضافه میکنند که خلاف قانون است و وزارت بهداشت در بازرسیهای خود با این افراد برخورد میکند.
کدام افزودنیها و بهبوددهندهها به نان اضافه میشوند؟
وی درباره سایر مواردی که به نانها اضافه میشوند، تشریح کرد: نمک در هنگام پخت نان با استاندارد مشخصی اضافه میشود. موادی مانند گلوکزاکسیداز، آنزیمهای آلفاآمیلاز، همی سلولاز و … نیز به عنوان بهبوددهندههای کیفیت نان هستند که استاندارد مشخصی دارند و اگر براساس میزان مجاز تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو به نان اضافه شوند مشکل خاصی ایجاد نمیکنند. اضافه شدن این بهبوددهندهها به نان اختیاری است و ممکن است در یک نانوایی به نان اضافه شوند اما در نانوایی دیگر استفاده نشوند.
بهبود دهنده چیست؟
اسماعیلزاده با بیان اینکه بهبوددهندهها آنزیمهایی هستند که باعث بهبود کیفیت آرد و خمیر و نان میشوند و میتوانند طعم نان را مطلوب کنند، بیان کرد: عمدتاً مواد شیمیایی خاصی در آنها وجود ندارد و اگر طبق استاندارد به نان اضافه شوند، مشکلی برای مردم ایجاد نمیکنند.
نحوه بازرسی وزارت بهداشت از نانواییها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره نحوه بازرسی از نانواییها نیز بیان کرد: کارشناسان بهداشت محیط ما در کل کشور تمام واحدیهای صنفی را بازرسی میکنند و با استفاده از کیتهایی که دارند میزان نمک، فیبر و مواد موجود در نان را بررسی میکنند.
انتهای پیام/