به گزارش خبرگزاری تسنیم محمود بهمنی رییس موسسه تحقیقات شیلات ایران در همایش ماهیگیری مسئولانه اظهارداشت: در آبهای جنوبی کشور، بیشترین صید تن ماهیان از آبهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، و به مقادیر کمتر در آبهای استانهای بوشهر و خوزستان انجام میشود.
وی افزود: در حال حاضر۹۰ درصد صید تن ماهیان در کشور با روش گوشگیر انجام میشود که امیدواریم با اهتمام سازمان شیلات ایران و بخش خصوصی بهمرور صیدهای با بهرهوری بالاتر جایگزین شود.
بهمنی گفت: بر اساس مصوبات کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند IOTC بهکارگیری تورهای گوشگیر بالاتر از ۲.۵ کیلومتر در آبهای آزاد، استفاده از شناورهای بالاتر از ۲۴متر در کل اقیانوس هند و آبهای زیر ۲۴ متر فعال در آبهای آزاد ممنوع است.
وی افزود: بر این اساس همچنین صید گونه تن زرد باله برای شناورهای پرساینر و گوشگیر ممنوع است.
* بخش عمده تن ماهیان کنسرو میشود
بهمنی با اشاره به تقسیم بازار جهانی تن ماهیان به محصولات کنسروی و غیر کنسروی بیان کرد: در کشور ۹۲ درصد تن ماهیان کنسرو میشوند و ضایعات و زائدات این ماهیان با قیمت بسیار نازل به کارخانههای تولید پودر ماهی فرستاده میشود.
وی گفت: برای کاهش ضایعات، تشویق همکاری میان تولیدکنندگان، انجام حمایتهای فنی و تکنولوژی از کارخانه ها در دستور کار است.
بهمنی با اشاره به این موضوع که میزان صادرات محصولات مختلف تن ماهیان رشد قابلتوجهی داشته است گفت: در حال حاضر ۱۳۶کارخانه تولید کنسرو ماهی در کشور وجود دارد که بازار رسمی محصولات فرآوری شده تون ماهیان را در اختیار دارند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت:از چالش های مهم صنعت تن ماهیان در کشور میتوان به کاهش ذخایر آنها ، ارزشافزوده پایین در این صنعت، میزان بالای صید غیرقانونی و گزارش نشده، میزان بالای صید ضمنی سایر گونهها و راهبردهای ضعیف مدیریتی است.
انتهای پیام/