به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن نیاز به واردات شکر در کشور وجود دارد، گفت: کشت پائیزه چغندرقند میتواند ما را به خودکفایی در تولید شکر برساند.
حسادی افزود: با برنامههای راهبردی وزارت جهاد کشاورزی شرایط برای خودکفایی در تولید شکر مهیا شده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: به سادگی با بهره گیری در کشت پاییزه با بیش از ۵ میلیون تن چغندر قند میتوان به خودکفایی در تولید این محصول دست یافت.
وی همچنین افزود: برای تحقق خودکفایی ضروری است، یارانه، تسهیلات ویژه، توسعه مکانیزاسیون، ادامه کشت قراردادی، اختصاص ارز واردات شکر به تولیدات داخلی و قیمت گذاری دستوری چغندر قند به نفع کشاورزان اجراو عملی شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد تولید شکر کشور از چغندر قند بوده و مابقی از نیشکر است افزود: اکنون سطح قابل برداشت نیشکر ۸۰ تا ۹۰ هزار هکتار است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: شکر تولیدی کشور طی سالهای گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده است؛ که آمار نشان میدهد؛ میزان مصرف خانوار ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن ، در نوشابه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن ، در صنوف ۶۰۰ هزار تن و در شیرینی و شکلات ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن است.
شکر ماده خوراکی پر مصرف است که در صنایع مختلف از جمله داروسازی، شیرینی و شکلات و نوشابه کاربردی فراوانی دارد. چغندر قند در ۷۵ هزار هکتار کشت شده و ۳.۸ میلیون تن چغندر قند تولید شده است.
نیاز کشور به شکر ۲ میلیون و دویست هزار تن است که ۷۰ درصد آن در داخل و ۳۰ درصدی دیگر آن از طریق واردات تامین میشود.
گفتنی است چغندر و نیشکر ماده اولیه شکر هستند که نیشکر فقط در استان خوزستان و چغندر در بیشتر نقاط کشور کشت میشود.
انتهای پیام/