به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ماهی تیلاپیا، از گونههای مهاجم برای محیط زیست کشور است که پیشتر حضور آن در تالابها, رودخانههای کشور مشکلاتی را برای این پهنههای آبی و جامعه صیادی که از این محیطها ارتزاق میکنند، ایجاد کرده است.
نمونه واضح تأثیر ماهی تیلاپیا را در نابودی معیشت صیادان و از بین رفتن گونههای بومی در این تالابها به ویژه تالاب شادگان شاهد بودهایم.
همچنین این ماهی ارزش غذایی پایینی داشته و اسید چرب موجود در گوشت تیلاپیا ماهیان، موجب تشدید بیماریهای قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد. این ماهی به دلیل زندگی در آبهای آلوده از مواد آلوده تغذیه میکند که این مواد داخل بدن ماهی میشوند و در صورت تغذیه انسان از آن میتوانند سبب بروز بیماری در انسانها شوند.
با این وجود سازمان شیلات بر پرورش این گونه تحت عنوان امنیت غذایی اصرار دارد و به تازگی حسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران در هفتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته اعلام کرده بود که محدودیتهای تولید ماهی تیلاپیا در کشور برداشته شده است و تولید این محصول در کشور افزایش مییابد تا مانند ماهی قزلآلا تبدیل به گونهای تجاری شود.
وی همچنین گفته بود که با توجه به برداشته شدن این الزامات، استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، قم، یزد و سمنان مجوزهای زیستمحیطی برای تولید ماهی تیلاپیا دریافت کردهاند.
در پاسخ به این ادعا، غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ضمن رد این ادعای رییس سازمان شیلات گفت: آقای حسینی اعلام کردهاند که محدودیتهای زیست محیطی پرورش تیلاپیا برداشته شده و از این پس این ماهی نیز مانند قزلآلا و… پرورش داده میشود؛ این ادعا از ریشه غلط است و چنین چیزی واقعیت ندارد.
وی تأکید کرد: ایشان باید توضیح بدهد که بر اساس کدام مدرک، سند، جلسه، مصوبه و در توافق با چه کسی این موضوع را اعلام کرده است. محدودیتهای پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست و اجازه نمیدهیم محیطهای آبی به واسطه ورود این گونه دچار مشکل شود.
انتهای پیام/